Loading

5 κορυφαίες anime ταινίες

Τα anime είναι τα ιαπωνικά κινούμενα σχέδια,συχνά είναι σχεδιασμένα στο χέρι, έχουν αρκετές διάφορες που τα κάνουν να ξεχωρίζουν από τα δικά μας κινούμενα σχέδια.  Δεν απευθύνονται μόνο σε παιδιά αλλά και για ενήλικες καθώς υπάρχουν ορισμένα που έχουν ως θέμα ενδιαφέροντα.  Σήμερα λοιπόν θα ήθελα να σας προτείνω μερικές από τις κορυφαίες ταινίες anime που θα πρέπει να δείτε ακόμη και αν δε σας αρέσουν!

imdb.com

Spirited Away

Εάν υπάρχει μια anime ταινία για την οποία όλοι έχουν ακούσει είναι το Spirited Away. Είναι ίσως η πιο γνωστή anime ταινία και δίκαια θεωρείται μια από τις καλύτερες. Με πανέμορφα σχέδια και χρώματα διαθέτει μια πρωτότυπη ιστορία,η όποια  περιστρέφεται γύρω από ένα κορίτσι που ονομάζεται Chihiro, το οποίο μαζί με την οικογένειά της παγιδεύεται στον κόσμο των πνευμάτων. Το νεαρό κορίτσι θα κάνει τα πάντα για να απελευθερώσει την ίδια και την οικογένειά της από αυτόν τον κόσμο που έχουν βρεθεί.  Έχει βραβευθεί, μεταξύ άλλων, με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων για το 2002.

imdb.com

A Silent Voice

Η ταινία A Silent Voice είναι ένα αριστούργημα.Σε σκηνοθεσία Naoko Yamada, η ταινία μιλάει για τον εκφοβισμό των εφήβων και παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική γωνία.

Πρωταγωνίστρια είναι η Shôko Nishimiya, μια μαθήτρια δημοτικού που έχει προβλήματα ακοής.Μεταφέρεται σε ένα νέο σχολείο, όπου πέφτει θύμα bullying από τους συμμαθητές της και ειδικά από τον Shôya Ishida. Φτάνει στο σημείο να αλλάξει σχολείο με τον Shôya να γίνεται ο ίδιος θύμα bullying λόγω της συμπεριφοράς του. Χάνει τους φίλους του και τις ελπίδες του για το μέλλον.Χρόνια αργότερα,ο δρόμος του θα τον επανασυνδέει με τη Nishimiya με τον ίδιο να βάζει ως στόχο να επανορθώσει για το κακό που της προκάλεσε όταν ήταν παιδία.

imdb.com

5 centimeter per second

Το 5 Centimeters Per Second είναι και αυτή μία από τις καλύτερες ταινίες anime που μπορείτε να βρείτε στο Netflix.Ακολουθεί την ιστορία  του Takaki και της Akari είναι δύο συμμαθητών δημοτικό σχολείο που με το πέρασμα των χρόνων, γίνονται στενοί φίλοι.Κάποια στιγμή η Αkari θα μετακομίσει σε άλλη πόλη και οι δύο θα πρέπει να αγωνιστούν για να κρατήσουν τη φιλία τους ζωντανή. Όταν ο Takaki ανακαλύψει πως απομακρύνεται, αποφασίζει να επισκεφθεί την Αkari για μια τελευταία φορά.

Μπορεί να είναι λίγο στενάχωρη ταινία αλλά πρέπει να την δείτε.

imdb.com

Hotarubi no mori e

Το anime Hotarubi no Mori e επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ ενός νεαρού κοριτσιού με το όνομα Hotaru που συναντά έναν παράξενο άνδρα που φοράει μάσκα ενώ χάθηκε στο δάσος όταν είναι έξι ετών. Ο άντρας την οδηγεί έξω από το δάσος αλλά την προειδοποιεί ότι αν τον αγγίξει θα εξαφανιστεί. Κάθε καλοκαίρι μετά από αυτό, ο Hotaru επιστρέφει σε αυτό το δάσος για να επισκεφτεί τον άντρα που ονομάζεται Τζιν. Ακολουθούμε την αυξανόμενη αγάπη τους καθώς η Hotaru  μεγαλώνει, αλλά ο Τζιν δεν περιορίζεται ποτέ στη σχέση τους.

imdb.com

Your Name

Το Your Name είναι μια από τις καλύτερες ταινίες anime που μπορείτε να παρακολουθήσετε.Είναι μια δραματική ρομαντική ταινία anime που φημίζεται για τα κινούμενα σχέδια της. Η ταινία αναφέρεται στην ιστορία δύο μαθητών γυμνασίου που ζουν σε διαφορετικά μέρη της Ιαπωνίας που ξαφνικά θα  ξυπνήσουν στο σώμα του άλλου και προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Μπορεί τα anime να είναι γνωστά για τις σειρές τους που γνώρισαν παγκόσμια επιτυχία όπως είναι το Naruto και One piece αλλά έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταια χρόνια και στις ταινίες όπως είδαμε παραπάνω.Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο να δείτε τις ταινίες που ανέφερα παραπάνω γιατί έκτος από κάτι διαφορετικό περνάνε ωραία μήνυμα με τις εικόνες και τις υποθέσεις που έχουν.   


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: looper.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 κορυφαίες anime ταινίες