Loading

5 κορεάτικες σειρές που αξίζει να δεις.

Θέλεις να ξεκινήσεις σειρά όμως όλες σου φαίνονται βαρετές? Σου βρήκα 5 κορεάτικες σειρές που αξίζει να δεις. Η δικαιολογία ότι είναι κορεάτικη και δεν σου αρέσει η γλώσσα είναι ξεπερασμένη γιατί είμαι 99.99% σίγουρη ότι είδες το Squid game.

1.Crash landing on you

Περίληψη: Η Yoon Se-ri είναι από την Νότια Κορέα και προέρχεται από πλούσια οικογένεια. Δεν της έχει λείψει τίποτα όμως ποτέ δεν ένιωσε την αγάπη των γονιών και των αδερφών της. Έτσι αποφάσισε να στηριχθεί στις δυνάμεις της και να γίνει μια επιτυχημένη επιχειρηματίας κάτι που καταφέρνει. Ο πατέρας της είναι αποφασισμένος να αφήσει την δική του εταιρία σε ένα από τα παιδία του. Επιλέγει ως διάδοχο του την  Se-ri σοκάροντας τους όλους. Σοκάρετε και η ίδια όμως δέχεται την πρόταση του. Λίγες μέρες πριν να υπογράψουν τα συμβόλαια αποφασίζει να δοκιμάσει η ίδια τα νέα αθλητικά ρούχα της εταιρείας της κάνοντας αλεξίπτωτο πλαγιάς. Καθώς είναι στον αέρα παρασύρεται από τους δυνατούς ανέμους και εγκλωβίζεται σε ένα δέντρο. Εκεί βρίσκει τον στρατιώτη Ri Jeong-hyeok και της λέει ότι βρίσκεται στην Βόρεια Κορέα. Στην προσπάθεια της να δραπετεύσει από αυτόν και να πάει προς τα σύνορα της νότιας Κορέας κάνει το λάθος και καταλήγει σε ένα χωριό της Βόρειας Κορέας. Εκεί ξανά συναντάει τον Ri ο οποίος με την βοήθεια 4 στρατιωτών την προστατεύουν από τον επικεφαλή ο οποίος ενημερώθηκε ότι υπάρχει εισβολέας. Προσπαθώντας να καταστρώσουν σχέδιο ώστε η Se-ri να αποδράσει, έρχονται όλο και πιο κοντά αναπτύσσοντας συναισθήματα ο ένας για τον άλλο. Πως θα καταφέρει η Se-ri να αποδράσει? Τι θα γίνει όταν πάει πίσω στην Νότιο Κορέα? Θα ξανά δει τον Ri?

Σχόλια:

Είναι μια από τις αγαπημένες μου σειρές. Μας δείχνει δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Στην Νότια Κορέα επικρατεί η τεχνολογία, ενώ στην Βόρειο Κορέα οι άνθρωποι είναι υπό το καθεστώς δικτατορίας και η τεχνολογία δεν υπάρχει καθόλου στις ζωές τους. Για μένα την εντύπωση έκλεψαν οι τέσσερις στρατιώτες και συγκεκριμένα ο Kim Joo-Meok, που πραγματικά είναι αξιολάτρευτοι.  Θα καταλάβεις όταν το δεις!!

Κάτι που δεν γνωρίζεις είναι ότι οι πρωταγωνιστές στην πραγματική τους ζωή είναι ζευγάρι.

nextshark.com, bgr.com

2.Hospital playlist

Περίληψη: 5 μαθητές ιατρικής γνωρίστηκαν τυχαία στην σχολή και έγιναν αμέσως φίλοι. Μια φιλία που άντεξε στα χρόνια. Η σειρά επικεντρώνεται στο σήμερα παρουσιάζοντας τους να δουλεύουν στο ίδιο νοσοκομείο. Ο Lee Ik-jun είναι καθηγητής γενικής χειρουργικής με ειδίκευση στις μεταμοσχεύσεις ήπατος. Είναι χωρισμένος και μεγαλώνει μόνος του τον γιο του. Πάντα είναι πρόσχαρος και εξωστρεφής. Ο Ahn Jeong-won είναι καθηγητής παιδιατρικής χειρουργικής. Είναι πιστός καθολικός και θέλει να γίνει ιερέας. Είναι γενναιόδωρος, περιποιητικός και αγαπά τους ασθενείς του. Ο Kim Jun-wan είναι καθηγητής καρδιοθωρακικής χειρουργικής. Φαίνεται να είναι ψυχρός, όμως στους φίλους του και σε κάποιους ασθενείς εμφανίζει τον γλυκό και ευγενικό εαυτό του. Ο Yang Seok-hyeong είναι  καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας. Είναι χωρισμένος και νοιάζεται αρκετά για την μητέρα του. Είναι το αρκουδάκι της παρέας. Είναι απόμακρος και εσωστρεφής, όμως νοιάζεται αρκετά για τις ασθενείς του. Η Chae Song-hwa είναι η γυναίκα της παρέας και είναι καθηγήτρια νευροχειρουργικής. Είναι ευγενική, επιτυχημένη γιατρός και εξαίρετος άνθρωπος. Παρόλο που είναι εντελώς διαφορετική χαρακτήρες και με διαφορετικά ενδιαφέροντα αυτό που τους ενώνει είναι η μουσική. Έχουν το δικό τους συγκρότημα και σε κάθε επεισόδιο θα τους δεις να τραγουδάνε.

Σχόλια:

Το κύριο μήνυμα που πήρα μέσα από την σειρά είναι ότι αν μια φιλία είναι πραγματική θα αντέξει στον χρόνο. Ακόμη και αν η απόσταση τους χωρίζει.  

technotrenz.com, straitstimes.com.sg

3.Move to heaven

Περίληψη: Ο Geu-ru, ο οποίος έχει σύνδρομο Άσπεργκερ, ζει μαζί με τον πατέρα του και έχουν δική τους εταιρία καθαρισμού. Αυτό που καθαρίζουν είναι το σπίτι ατόμων οι οποίοι έχουν πεθάνει και μαζεύουν τα αντικείμενα τους δίνοντας τα στις οικογένειες τους. Μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του, την κηδεμονία του Geu-ru αναλαμβάνει ο θείος του ο οποίος είναι πρώην κατάδικος. Παρόλο που είχαν αρκετά χρόνια να δουν ο ένας τον άλλο, θείος και ανιψιός ενώνονται για να διαχειριστούν την εταιρία. Αρκετές είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, όμως καταφέρνουν να τις ξεπεράσουν και να μάθουν καλύτερα ο ένας τον άλλο.

Σχόλια:

Είναι μια συγκινητική σειρά και σίγουρα θα κλάψεις. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές και θα σε κάνουν να ανατριχιάσεις.

oracleglobe.com, nflxso.net

4.Descendants of the Sun

Περίληψη:  Είναι μια στρατιωτική σειρά που αρκετές σκηνές της γυρίστηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο ναυάγιο της Ζακύνθου. Ο Yoo Si-jin είναι αρχηγός μιας μονάδας ειδικών δυνάμεων και η Kang Mo Yeon είναι χειρούργος. Η συνάντηση τους γίνεται τυχαίο όταν ο Si-jin  παίρνει ένα τραυματισμένο κακοποιό στο νοσοκομείο οπού δουλεύει η Mo Yeon . Μια ιστορία αγάπης ξεκινάει όμως τελειώνει αρκετά γρήγορα γιατί η δουλειά και των δύο στέκετε εμπόδιο. Το νοσοκομείο όπου δουλεύει η Mo Yeon στέλνει μια ομάδα γιατρών στο Uruk με επικεφαλής την ίδια. Εκεί συναντά τον Si-jin και την ομάδα του. Μέσα από διάφορα τραγικά συμβάντα οι δύο πρωταγωνιστές έρχονται όλο και πιο κοντά. Όμως πάλι ένα γεγονός θα τους ξανά χωρίσει. Θα καταφέρουν να είναι μαζί?

Σχόλια:

Το μήνυμα που πήρα από την σειρά είναι ότι η αγάπη όλα τα νικά. Κάτι που ίσως δεν γνώριζες είναι ότι οι δύο πρωταγωνιστές γνωρίστηκαν στα γυρίσματα και παντρεύτηκαν. Όμως λίγα χρόνια αργότερα χώρισαν.   

forbes.com

5.Love alarm

Περίληψη:  Το Love alarm είναι μια εφαρμογή η οποία σε ειδοποιεί αν σε ακτίνα 10 μέτρων υπάρχει κάποιος που σε αγαπά. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την ζωή 3 εφήβων. Τα δύο αγόρια, Hwang Sun-Oh και Lee Hye-Young, είναι φίλοι και ενεργοποιούν το Love alarm της ίδιας κοπέλας, Kim Jo-Jo. Όμως εκείνη ενεργοποιεί μόνο του ενός. Σιγά σιγά η εφαρμογή ξεκινά να ελέγχει τις ζωές όχι μόνο των εφήβων αλλά και ενήλικων. Φιλίες, σχέσεις καταστρέφονται γιατί δεν ακούν το χτύπημα της εφαρμογής από αυτόν που περίμεναν. Πλέον οι σχέσεις είναι ανούσιες γίνονται μετά από το χτύπημα της εφαρμογής και αν δεν γίνει πολλοί οδηγούνται σε αυτοκτονίες. Διάσημος είναι αυτός με τα πιο πολλά κτυπήματα. Η Jo-Jo θα ενεργοποιήσει το Love alarm αυτού που αγαπά?

Σχόλια:

Η σειρά περνάει αρκετά μηνύματα. Πολλοί θα ήθελαν να έχει άλλο τέλος. Όμως για μένα αυτό που έχει σημασία είναι ότι αν αγαπάς κάποιον μένεις δίπλα του και του το δείχνεις με πράξεις και όχι μέσα από κάποια εφαρμογή.

themoviedb.org

Περιμένω να ακούσω πως σου φάνηκαν!!!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: amazon.com, hancinema.net, asianwiki.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 κορεάτικες σειρές που αξίζει να δεις.