Loading

5 ιδέες για εναλλακτική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!

Η περίοδος των γιορτών είναι επιτέλους εδώ, που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να στολίσουμε. Και ενώ οι πλείστοι από εμάς λατρεύουμε τα Χριστούγεννα, ο καθένας για τον δικό του προσωπικό λόγο, μερικές φόρες είναι πολύ εύκολο να χαθούμε σ’ όλη αυτή τη φασαρία των προετοιμασιών.

Σου δίνω λοιπόν, μερικές ιδέες για το πώς θα μπορούσες να διακοσμήσεις φέτος το σπίτι σου, έχοντας καθαρό μυαλό και μόνο ένα στόχο, να το κάνεις όσο πιο ωραίο και γιορτινό μπορείς!

Minimal / Plane  

Για κάποιους ανθρώπους, Χριστούγεννα δεν είναι η υπερβολική διακόσμηση και τα πολύ έντονα και μεγάλα στολίδια. Ένα μίνιμαλ δέντρο στο φυσικό του χρώμα, με λίγο φωτισμό μπορεί να ξεχωρίζει από κάθε γωνία του σπιτιού. Επίσης τα πολλά κεριά από μόνα τους είναι μια καλή ιδέα για μια πιο απλή διακόσμηση.

Warm tones

Μπορεί να είναι κρύο έξω, αλλά η διακόσμηση των διακοπών σου δεν χρειάζεται να είναι. Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο σαν το παρακάτω με ζεστά χρώματα στολιδιών, δημιουργεί μια πιο ευχάριστη και cozy ατμόσφαιρα.

Ξύλινο Δέντρο

Ίσως για μερικούς να ακουστεί παράξενο, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι μια ιδέα που βλέπουμε αρκετά συχνά κυρίως στις Σκανδιναβικές χώρες. Μπορεί να μην είσαι θαυμαστής του κλασσικού κόκκινου και του πράσινου που είναι τα χρώματα κατατεθέν των Χριστουγέννων, γι’ αυτό και το ξύλινο δέντρο και τα ξύλινα στολίδια είναι μια πολύ καλή επιλογή για τις γιορτές μιας και το φυσικό χρώμα του ξύλου ταιριάζει στα περισσότερα σπίτια.

Snowy Tree

Εάν θέλεις το σαλόνι σου να μοιάζει με μια ζεστή χιονισμένη παραμυθένια πόλη, αυτό το δέντρο είναι για σένα. Κομψό, μίνιμαλ μεν αλλά αν είσαι λάτρης των στολιδιών, μια κόκκινη ή χρυσή κορδέλα θα έκανε την τέλεια αντίθεση. 

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα

Τα λόγια είναι φτώχεια στο σημείο αυτό, γι’ αυτό και θα αφήσω τις παρακάτω εικόνες να «μιλήσουν».

Ποιος είπε ότι η κύρια είσοδος του σπιτιού που υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας δεν πρέπει να είναι στολισμένη; Αν και φέτος χλωμό το βλέπω να έχουμε καλεσμένους, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε σε χριστουγεννιάτικο και γιορτινό mood.

Και τι είναι Χριστούγεννα εν τέλει; Είναι τα δώρα κάτω από το δέντρο, η διακόσμηση και τα φωτά, τα πολυτελή δείπνα και τραπέζια με φίλους και συγγενείς; Για πολλούς ανθρώπους τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή θλίψης. Δεν έχουν τα επιπλέον χρήματα για να αγοράσουν δώρα για τα παιδιά τους, για την οικογένεια τους. Πολλοί δεν μπορούν να επιστρέψουν την περίοδο αυτή στα αγαπημένα τους πρόσωπα για διάφορους λόγους. Ωστόσο τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι μια εποχή μεγάλης χαράς. Μπορεί να είναι μια περίοδος πνευματικής χαλάρωσης και θεραπείας για τον εαυτό μας.

Γι’ αυτό ας λήξουμε το 2020 εκτιμώντας όλα όσα έχουμε και όχι ζητώντας όλα όσα δεν έχουμε ή χάσαμε. Η χρονιά αυτή ήταν μακράν από τις πιο δύσκολες που έχουμε περάσει μέχρι τώρα, ΟΜΩΣ έχουμε μάθει να εκτιμούμε την ψυχική αλλά και σωματική μας υγεία, τους δικούς μας ανθρώπους αλλά και τους πιο ευάλωτους, το πόσο σημαντικό είναι να είσαι ελεύθερος, την ισότητα και την γαλήνη. Και το σημαντικότερο είναι ότι μάθαμε να ελπίζουμε και να προσπαθούμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε τον κόσμο αυτόν.  

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: juniperoats.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 ιδέες για εναλλακτική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!