Loading

5 επιστημονικά αποδεδειγμένα σημάδια, που δείχνουν ότι είσαι ερωτευμένος/η

svg14 Φεβρουαρίου, 2020HealthybeezLovebeezΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΟΥ

«Έρως ανίκατε μάχαν»

Ξυπνάς μία καλή όμορφη μέρα και ως διά μαγείας νιώθεις κάπως διαφορετικά (προς το καλύτερο) και βλέπεις το κόσμο γύρω σου με άλλο μάτι. Σε διακατέχει μια τρέλα και δεν μπορείς να βγάλεις από το μυαλό σου εκείνο το πολύ συγκεκριμένο άτομο. Δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τι ακριβώς σου συμβαίνει και ξαφνικά ξεπηδάει στο μυαλό σου ένα ερώτημα: «Μήπως τελικά είμαι ερωτευμένη»; Και κάθεσαι μαζί με την τρέλα σου και συλλογίζεσαι, συλλογίζεσαι…

Μην βασανίζεσαι άλλο όμως… Η επιστήμη είναι εδώ για να σου παραθέσει όλες τις ενδείξεις που φανερώνουν ότι είσαι in love…

Οι επιστήμονες δεν βλέπουν την αγάπη και τον έρωτα ως συναίσθημα, αλλά σαν μία σειρά διεργασιών που ενεργοποιεί ορισμένα τμήματα του εγκεφάλου και η χημεία του αλλάζει. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιδρά όταν νιώθουμε έλξη προς έναν άνθρωπο και αρχίζει να εκκρίνει πολλές και διαφορετικές ουσίες, οι οποίες έχουν αντίκτυπο στην ψυχοσωματική σύνθεση του ατόμου. Δηλαδή τα όργανα, η διάθεση και η συμπεριφορά παρουσιάζουν μία διαφοροποίηση στον τρόπο λειτουργίας τους.

1.Νιώθεις ότι χάνεις το μυαλό σου!

Είσαι συνεχώς αφηρημένος, ανήσυχος, δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς και γενικότερα να συγκεντρωθείς. Αυτό συμβαίνει, επειδή ο εγκέφαλος ενός ερωτευμένου παράγει ωκυτοκίνη (ορμόνη της αγάπης) και ντοπαμίνη (ορμόνη της ευφορίας). Ο συνδυασμός αυτών των ορμονών προκαλεί αίσθημα ευτυχίας από την μία πλευρά και από την άλλη μπορεί να βλάψει παροδικά την μνήμη και την συγκέντρωση.

2. Σου ‘χει γίνει εμμονή!

Δεν περνά ώρα που να μην σκέφτεσαι το αγαπημένο σου πρόσωπο και μετράς τα λεπτά, τις μέρες μέχρι να ξανά ιδωθείτε. Είσαι συνεχώς σε εγρήγορση, έχεις πολλή ενέργεια και περιμένεις σαν ναρκομανής να πάρεις την δόση σου. Ο έρωτας αγαπητοί μου φίλοι απελευθερώνει παράλληλα με την ντοπαμίνη, αδρεναλίνη και επίσης αυξάνει την ορμόνη του στρες. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη μεταβολή στους καρδιακούς παλμούς και στην πίεση του αίματος. Παρόμοια συμπτώματα εμφανίζουν όσοι κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών και εθιστικών διεγερτικών όπως η μεθαμφεταμίνη.

3. Χάνεις την αίσθηση του σωματικού πόνου!

Ο έρωτας λειτουργεί σαν φυσικό παυσίπονο και έτσι ο ερωτευμένος νιώθει λιγότερο τον πόνο. Φυσικά αυτό έχει αποδειχτεί μέσα από έρευνα που έχει γίνει σε νεαρούς φοιτητές που είχαν σχέση τους τελευταίους εννέα μήνες. Οι επιστήμονες ασκούσαν κάποια πίεση στα χέρια των νεαρών, καθώς αυτοί κοίταζαν τις φωτογραφίες των συντρόφων τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια παρατηρούσαν την εγκεφαλική δραστηριότητα μέσω MRI, κάτι που επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο έρωτας είναι ‶natural painkiller!

4. Για σένα είναι unique!

Η προσήλωση σε έναν άνθρωπο είναι αποτέλεσμα των αυξημένων επιπέδων ντοπαμίνης στο αίμα, σε συνεργασία με άλλες χημικές ουσίες που εκλύει ο εγκέφαλος. Αυτό το κοκτέιλ χημικών ουσιών που δημιουργείται, είναι αυτό που κάνει τον άλλο να φαίνεται μοναδικός στα μάτια σου και σου προξενεί έναν κόμπο στο στομάχι κάθε φορά λίγο πριν τον/την συναντήσεις.

5. Οι καρδιές σας συγχρονίζονται!

Οι καρδιές των ερωτευμένων όχι μόνο χτυπούν πιο γρήγορα, αλλά καταφέρνουν να έχουν τον ίδιο παλμό. Έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας έδειξε πως όταν υπάρχει ένας βαθύς δεσμός μεταξύ δύο ερωτευμένων, τότε οι καρδίες τους συγχρονίζονται!

Θα έλεγε κανείς πως ο έρωτας έχει θεϊκή προέλευση, αφού μπορεί να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα του. Το μυστήριο του έρωτα δεν σταμάτησε ποτέ να γοητεύει την επιστήμη και εξού οι επιστημονικές εξηγήσεις. Το μόνο σίγουρο σύμφωνα με την επιστήμη είναι ότι It’s all about chemistry!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 επιστημονικά αποδεδειγμένα σημάδια, που δείχνουν ότι είσαι ερωτευμένος/η