Loading

5 επιλογές στο χάρτη για να αλλάξεις φέτος το χρόνο!

Ήταν Σεπτέμβριος. Είχα μόλις μπει στο σπίτι, από τις καλοκαιρινές μας διακοπές και η ρουτίνα μου χτυπούσε ξανά το καμπανάκι, αν κι εγώ προσπαθούσα με κάθε τρόπο να την αγνοήσω.. η μόνη μου λύση ήταν να ψάξω για τις Χριστουγεννιάτικες μου διακοπές. Δεν φτάνουν όλα αυτά έχεις και αυτή τη καθημερινή διαφήμιση από το BEEZDOM για τα Χριστούγεννα στη Πράγα που θα σου τα κάνουν αξέχαστα -υπόσχονται- (more infos: ΕΔΩ!).

Εσύ όμως εκτός από την Πράγα (που ελπίζω να έχεις κλείσει ήδη με τους Beezdom travellers) ψάχνεις και για πιο πέρα.. που να περάσεις την Πρωτοχρονιά. Γι’ αυτό αγαπημένο μου μελισσάκι θα σου πρότεινα τους δικούς μου ιδανικούς προορισμούς για την Πρωτοχρονιά!

1.ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Η Ολλανδία αποτελεί για μένα ένα αξιόλογο προορισμό ανεξαρτήτως εποχής και γι’ αυτό μπορώ να σε πείσω κι άλλο αν διαβάσεις το άλλο μου άρθρο περί της Ολλανδίας. Πιο συγκεκριμένα σου συστήνω την Ολλανδία ως τον τέλειο Πρωτοχρονιάτικο προορισμό λόγω του «σχετικά» καλού, αλλά σίγουρα με πολύ κρύο καιρού που επικρατεί στην χώρα. Δεν είναι ούτε ψοφόκρυο, αλλά και ούτε ο ανάλαφρος Χειμώνας της Κύπρου. Με λίγα λόγια είσαι στο κλίμα των Χριστουγέννων, και αν είσαι και τυχερός θα πετύχεις και χιόνια. Εκτός από το κλίμα, αυτό που με κέρδισε στην Ολλανδία την πρωτοχρονιά, ήταν τα πυροτεχνήματα.. γίνεται η νύχτα μέρα.. είναι ένα μοναδικό γεγονός ιδιαίτερα όταν βρίσκεσαι ψηλά. Μην ξεχάσεις την επόμενη μέρα να επισκεφτείς το Schewenigen για την καθιερωμένη βουτιά στα παγωμένα νερά την θάλασσας -εκεί βρίσκονται χιλιάδες Ολλανδοί για να το γιορτάσουν-.

2. ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Το Βερολίνο, ίσως είναι μια απ’ τις πιο οικονομικές επιλογές για αλλαγή του χρόνου. Διαθέτει μια αξιόλογη αγορά και η αλλαγή του χρόνου εκεί συνοδεύεται με ένα πολύωρο πάρτι τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κοντά στα Brandenburg Gate-Victory Column.. και ξέρεις τι σημαίνει αυτό για σένα φίλε που είσαι οπαδός της καλής και ποιοτικής μπύρας; ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΠΥΡΕΣ.. γιατί πάρτι και γερμανός, σημαίνει μπύρες.

3. ΤΑΪΛAΝΔΗ

Όχι τόσο αναμενόμενος προορισμός Χριστουγέννων, αφού είναι λίγο μακριά απ’ την Ευρώπη. -Αν και όλοι έχουμε κάποιο γνωστό μας που έχει περάσει τις χριστουγεννιάτικες του διακοπές στην Ταϊλάνδη και μας τα χει πρήξει για το πόσο τέλεια έχει περάσει.. γιατί τι πιο cool να γυρίζεις το χρόνο μέσα σε καλοκαιρινό σκηνικό, με θέα τη θάλασσα.. και ναι η Ταϊλάνδη αποτελεί έναν από τους πιο all time classic προορισμούς για Χριστούγεννα. Η αλλαγή του χρόνου φυσικά είναι ένα ξεχωριστό γεγονός που αποτελεί από μονό του ένα σημαντικό λόγο για να την επισκεφτείς. (Fact: στην Ταϊλάνδη γιορτάζουν την πρώτη του χρόνου στις 13 Απρίλη σύμφωνα με το Ταϊλανδέζικο ημερολόγιο).

4. ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ

Τι πιο ωραία να περάσεις την ημέρα της πρωτοχρονιάς στο σκοτάδι..!; Το Ρέικιαβικ, η πρωτεύουσα της Ισλανδίας τους χειμερινούς μήνες έχει μόνο 4 ώρες φως, και γι’ αυτό το λόγο οι ντόπιοι προσπαθούν να κάνουν την νύχτα μέρα μέσω των πυροτεχνημάτων.. εκτός από το υπερθέαμα των πυροτεχνημάτων, στην Ισλανδία θα μπορέσει κανείς να απολαύσει μια όμορφη πρωτοχρονιά διασκεδάζοντας στα ισλανδικά πάρτι. Οι Ισλανδοί είναι ιδιαίτερα γνωστοί ως «party animals». Ντύσου όμως πολύ πολύ καλά..

5. ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

Ο τελευταίος προορισμός αναφέρεται κυρίως για τον γνωστό παρτάκια. Για σένα φίλε παρτάκια το Εδιμβούργο θα αποτελέσει το τέλειο πρωτοχρονιάτικο προορισμό, εφόσον εκεί το πάρτι για το καλωσόρισμα του νέου χρόνου διαρκεί για τρεις ολόκληρες ημέρες.. στο κέντρο θα βρεις διάφορες υπαίθριες αγορές που θα μπορείς να προμηθευτείς διάφορα καλά πρωτοχρονιάτικα παραδοσιακά πράγματα. Πιο συγκεκριμένα αυτά βρίσκονται στην Princes Street.

Τέλος, ανεξάρτητα από του που βρισκόμαστε την Πρωτοχρονιά, θα πρέπει να τονίσουμε πως απαραίτητο είναι να έχουμε καλή παρέα. Αν δεν είσαι με αγαπημένα σου πρόσωπα, τέτοιες Πρωτοχρονιές, όσες και όπου και να τις ζήσεις δεν έχουν τόση αξία!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 επιλογές στο χάρτη για να αλλάξεις φέτος το χρόνο!