Loading

5 επιλογές για roadtrip στα ορεινά χωριά του νησιού μας!

Βουνί

allaboutlimassol.com

Ένα από τα πλέον διάσημα κρασοχώρια της Λεμεσού κτισμένο σε μία πλαγιά αποτελεί ιδανική επιλογή για την μονοήμερη ή διήμερη εξόρμησή σου. Μπορείς να ανεβείς στην ψηλότερη κορυφή του χωριού γνωστή ως «Μούττι του Αφάμη», σε υψόμετρο 1153 μέτρων και απολαύσεις τα πανέμορφα τοπία, οριοθετημένα από τους ποταμούς «Χαποτάμι» στα δυτικά και «Κρύος Ποταμός» στα ανατολικά. Μπορείς ακόμα να επισκεφθείς το Μουσείο Οίνου, το παλιό ελαιοτριβείο στον Ελυόμιλο, το Βυζαντινό Μουσείο και το μουσείο Λαϊκής Τέχνης. Πολλές είναι και οι επιλογές για φαγητό στο Βουνί αφού θα ανακαλύψεις επιλογές για όλα τα γούστα – από μοντέρνες μέχρι παραδοσιακές επιλογές.

Φοινί

allaboutlimassol.com

Επίσης ορεινό χωριό της Λεμεσού, αποτελεί το Φοινί, μέσα στο δάσος του Τροόδους, σε υψόμετρο 920 μέτρων. Ένα χωριό με μεγάλη παράδοση στην αγγειοπλαστική, λόγω του κόκκινου χώματος που διαθέτει, κάτι που μπορείς να ανακαλύψεις με μια επίσκεψή σου στοΠηλαβάκειο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης. Επόμενος σταθμός η περιοχή ‘Ρέξιμο’ στις όχθες του ποταμού Διαρίζου, όπου θα εντυπωσιαστείς τόσο από τους σταλακτίτες και τις μικρές σπηλιές, που στα τοιχώματά τους δημιουργούνται κρύσταλλοι σε κόκκινο χρώμα. Το Φοινί είναι παράλληλα ένα χωριό με πλούσια φυσική ομορφιά με τον καταρράκτη της Χαντάρας να αποτελεί σήμα κατατεθέν του χωριού. Κάτι που δε πρέπει να παραλείψεις αν επισκεφθείς το Βουνί είναι να περάσεις από την κυρία Ουρανία Πίσσουριου, για να πάρεις φοινιώτικα λουκούμια και να δεις τη διαδικασία παρασκευής τους στο εργαστήρι της.

Κοιλάνι

checkincyprus.com

Ένα ακόμα από τα κρασοχώρια, το Κοιλάνι αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για να γευτείς τις τοπικές ποικιλίες κρασιού. Με πολλά οινοποιεία να στεγάζονται στο χωριό μπορείς να αποκτήσεις μία σφαιρική άποψη για το αγαπημένο σε όλους μας αλκοολούχο ποτό. Με μέτρο πάντα γιατί είναι και ο δρόμος της επιστροφής μακρής!! Το  Οινοποιείο Βλασίδη, το Οινοποιείο Αγία Μαύρη, το Οινοποιείο Ερημούδης και το Vardalis Winery αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές σου.

Ασκάς

checkincyprus.com

Μικρό χωριό της επαρχίας Λευκωσίας που διατηρεί ακόμα τον παραδοσιακό του χαρακτήρα με τα πετρόκτιστα σπιτάκια και τα στενά δρομάκια. Ιδανική επιλογή για χαλάρωση και βόλτα στη φύση, με ενδιάμεσο σταθμό το γεύμα σε ένα από τα ωραία παραδοσιακά ταβερνάκια. Εκδρομή σε ένα γαλήνιο φυσικό περιβάλλον με έντονο το θρησκευτικό στοιχείο αφού στην διάρκεια της βόλτας σου στο χωριό σίγουρα θα πέσεις πάνω σε μία από τις πολλές εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένης της Μεσαιωνικής Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή του 16ου αιώνα και της Εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού.

Κάθηκας

visitcyprus.com

Και για σένα που θέλεις να επισκεφθείς την επαρχία Πάφου, ο Κάθηκας αποτελεί μία τέλεια επιλογή. Οι κατοικίες του να χρονολογούνται πάνω από ένα αιώνα και χρησιμεύουν ως χαρακτηριστικά δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής. Η τοποθεσία του είναι ιδανική, αφού το συναντάμε στο μισό της απόστασης Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς, ενώ είναι πολύ κοντά και στον Κόλπο των Κοραλλίων. Η θέα είναι καταπληκτική από τα περισσότερα μέρη του χωριού και κυρίως από το ύψωμα του Αγίου Γεωργίου, από όπου μπορείς να δεις είτε τη θάλασσα του Κόλπου των Κοραλλίων και του Ακάμα είτε την οροσειρά του Τροόδους και το δάσος της Πάφου. Όσο για το φαγητό μην ανησυχείτε αφού ο Κάθηκας διαθέτει 8 μοναδικές παραδοσιακές ταβέρνες!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 επιλογές για roadtrip στα ορεινά χωριά του νησιού μας!