Loading

5 είδη φιλάθλων που συναντάμε στα ελληνικά/κυπριακά γήπεδα.

svg18 Ιανουαρίου, 2021SportybeezΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΕΗΣ

Ανέκαθεν τα ελληνικά/κυπριακά  γήπεδα είχαν μια διαφορετική αίγλη από τα γήπεδα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Λίγο η κουλτούρα, λίγο το πάθος των φιλάθλων για το άθλημα, τα καθιστούν ως τα πιο ιδιαίτερα σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν όμως και κάποιες ιδιαίτερες κατηγορίες οπαδών που αποτελούν σήμα κατατεθέν στα γήπεδά μας.

1. Ο προληπτικός

Είναι αυτός που με το που πατήσει το πόδι του στην κερκίδα θα βάλει τον σταυρό του, σε κάποιες περιπτώσεις θα πει και μια σύντομη προσευχή. Με την έναρξη του παιχνιδιού θα φωνάξει σε όποιο επευφημήσει ένα ποδοσφαιριστή της ομάδας του λέγοντας ότι θα τον ματιάσει. Και φυσικά όταν τραυματιστεί κάποιος παίχτης δεν θα παραλείψει την φράση: «Τον φάγανε με το μάτι τους!».

athlitiki.com

2. O φίλαθλος των story

Είναι η κατηγορία φιλάθλων που συνήθως πηγαίνει μόνο στα ντέρμπι και δεν διστάζει να αποθανατίσει εικόνες με σκοπό να τις ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και βέβαια,  θα έχει στραμμένη την προσοχή του στο πόσα likes και views θα πάρει και όχι στο αν θα νικήσει η ομάδα του.

https://techjaja.com/wp-content/uploads/2015/01/selfie-stick-banned-in-FCs.jpg

techjaja.com

3. Ο προπονητής

Εντάξει εδώ είμαστε. Δεν υπάρχει Έλληνας/ Κύπριος φίλαθλος που να μην έκρινε έστω και μία φορά τον προπονητή. Θεωρεί τον εαυτό του μετρ της προπονητικής και αμφισβητεί μέχρι… και τα παπούτσια του coach. «Δεν κάνει το παιδί, βγάλτον έξω», «Βγάλτον αυτόν και βάλε αυτόν», «Βάλε αριστερό εξτρέμ το παιδί να παίξει την μπαλίτσα που ξέρει», «Κάνε καμιά αλλαγή μπας και δούμε άσπρη μέρα ρε», αποτελούν φράσεις-ορόσημο γι’ αυτό τον φίλαθλο

https://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/130/590x/fans-1200515.webp?r=1572986672944

cdn.images.express.co.uk

4. Ο ψιλικατζής

Δεν μπορεί να δει το παιχνίδι χωρίς να φάει pop-corn. Τα φιστίκια είναι και αυτά απαραίτητα. Θα τον καταλάβεις όταν γύρω στο 40΄ θα σηκωθεί για να πάει στο κυλικείο με τη δικαιολογία να αποφύγει την κίνηση του ημιχρόνου. Αλλά πάλι θα επιστρέψει γύρω στο 60΄ με ένα κουτί αναψυκτικών γεμάτο πατατάκια, γλυσταρκά (παξιμάδι), αναψυκτικά και ό,τι άλλο φανταστείς! Πριν τελειώσει το ματς ίσως ξαναπάει στην καντίνα για κανένα νερό καθώς θα διψάσει μετά από όλα αυτά που έχει φάει.

https://websites.sportstg.com/pics/00/01/20/62/1206223_1_O.jpg

websites.sportstg.com

5. Ο φίλαθλος των νικών

Τον βλέπεις να κάνει την εμφάνισή του συνήθως όταν η ομάδα του κάνει διαδοχικές νίκες. Θα έρθει στο γήπεδο και θα είναι ιδιαίτερα ένθερμος και ενθουσιώδης καθώς μια φορά στο τόσο πάει. Αν νικήσει η ομάδα του ίσως τον δεις και την επόμενη φορά. Αν χάσει όμως μην τον είδατε! Θα πει «Εγώ τα έλεγα, γι’ αυτό δεν ερχόμουν γήπεδο» ή «Πελλός (τρελλός) που ξανάρχεται» και όταν τον ρωτάς πώς πάει η ομάδα του θα λέει το γνωστό «Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτή την ομαδούλα ξανά».

https://www.altsantiri.gr/wp-content/uploads/2020/02/%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%86%CF%81%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BB-%CE%9F%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-Europa-League_2.jpg

altsantiri.gr

Εσύ ανήκεις σε κάποια κατηγορία από τις πιο πάνω; Ή είσαι οπαδός… ευρωπαϊκών προδιαγραφών;

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: en.as.com

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΕΗΣ

Είμαι ο Δημήτρης και μαζί μου θα διαβάζετε απόψεις, ιστορίες και εμπειρίες μου μέσα σε ένα κράμα νοσταλγίας, ρομαντισμού και αυθορμητισμού. Θα παρατηρήσετε στα άρθρα μου ότι διατηρώ έντονο το αθλητικό ύφος, λόγω της ιδιαίτερης αγάπης μου για τον αθλητισμό οπότε... καλή σας τύχη!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 είδη φιλάθλων που συναντάμε στα ελληνικά/κυπριακά γήπεδα.