Loading

5 αθλήματα για κάθε Κυπραίο άνδρα!

Ως γνωστό ο Κυπραίος άνδρας όπως και να το κάνουμε ξεχωρίζει χαρακτηριστικά από κάθε άλλο άνδρα στον πλανήτη!

Οι ιδιαιτερότητες στο χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του είναι μοναδικές και γι’ αυτό το λόγο δεν του ταιριάζουν και όλα τα αθλήματα. Τα αθλήματα που επιλέγει λοιπόν θα πρέπει να έχουν αυτά τα βαριά χαρακτηριστικά και τον ανδρισμό που τους αρμόζει…! 🙂  

1. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κορυφαίο και δικαιωματικά πρώτο άθλημα που ταιριάζει γάντι με την περίπτωση δεν μπορεί να είναι άλλο από το ποδόσφαιρο. Το δημοφιλέστερο με διαφορά άθλημα στο νησί, αφού με το που γεννηθεί αγόρι ένα από τα πρώτα δωράκια που θα πάρει είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι θα είναι μια μπάλα. Αρκετά βίαιο(γυναικεία γνώμη) αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι σου δίνει τη δυνατότητα να εκφράσεις άμεσα τον ανδρισμό σου είτε μέσα στον αγωνιστικό χώρο είτε έξω. Άλλωστε τα βλέπουμε κάθε μέρα δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.

2. ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ

Το επόμενο προσιτό άθλημα είναι η καλαθόσφαιρα, αν και δεν είναι τόσο δημοφιλές όπως το ποδόσφαιρο, έχει σημαντικούς υποστηρικτές. Τα τελευταία χρόνια έχει ανοδική πορεία στον ανδρικό πληθυσμό, αφού οι κερκίδες πλέον μοιάζουν με κερκίδες γηπέδου ποδοσφαίρου. Εκτός αυτού όμως είναι ακόμα πιο συναρπαστικό άθλημα, αφού δεν είναι τόσο στατικό γιατί εναλλάσσονται η επίθεση και η άμυνα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ας μην ξεχνάμε και τα καρφώματα!

3. ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Ναι καλά άκουσες! Ως άνδρες για να επιβιώσουμε πρέπει να κυνηγήσουμε, άρα πρέπει να κάνουμε και προπόνηση. Το κυνήγι ως γνωστό βρίσκεται στις κορυφαίες επιλογές για χόμπι των Κυπραίων και ικανοποιεί όλες τις ανδρικές πεποιθήσεις περί βαρβατίλλας. Γι’ αυτό και η σκοποβολή είναι ευρέως διαδεδομένη, ειδικά στις μη κυνηγετικές περιόδους.

4. ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ως νησί που είμαστε, η θάλασσα προωθεί από μόνη της την κολύμβηση αλλά δεν είναι και ο μοναδικός λόγος αυτός! Τα καλλίγραμμα κορμιά των Κυπραίων και η αυτοπεποίθηση που διακατέχει αρκετούς άνδρες με το σώμα τους, τους ωθούν στις παραλίες. Από τη στιγμή της μεγάλης και επιδεικτικής εισόδου στο νερό μέχρι και την πρώτη χεριά στο κολύμπι επιδεικνύει τον ανδρισμό του. Το κολύμπι του μετά το ρίχνει όμως. Όπως και να χει, το κολύμπι είναι must είτε σαν καλοκαιρινό σπορ είτε και το χειμώνα, αφού πολλοί επιλέγουν και τη χειμερινή κολύμβηση!

5. ΣΤΙΒΟΣ

Τελευταίο αφήνω τον στίβο. Αρκετοί ασχολούνται τον τελευταίο καιρό με το τρέξιμο σε αγωνιστικό επίπεδο και ο χώρος του στίβου γενικά προσελκύει αρκετούς άνδρες. Δρομείς καλούνται να καλύψουν τα χιλιόμετρα των οργανωμένων αγώνων που γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλο το νησί. Ίσως κάποιοι να μην αφήνουν και καμία διοργάνωση πίσω. Υπάρχουν και πάλι άλλοι (ελάχιστοι) που προτιμούν να παρακολουθούν στίβο ήσυχα και υπομονετικά στην κερκίδα. Πάντως ο στίβος έχει πολλές επιλογές και καλό είναι να τον ανακαλύψεις!

Τελικά είναι δύσκολο να βρεις αθλήματα που να ταιριάζουν στον Κυπραίο άνδρα που ας μην ξεχνάμε είναι απαιτητικός και δεν συμβιβάζεται με ότι και ότι. Για αυτό και δεν θα βρούμε ποτέ άθλημα που να τον συμπληρώνει και να εκφράζει τον ανδρισμό του πλήρως!

Εσείς ποιο επιλέξατε;

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 αθλήματα για κάθε Κυπραίο άνδρα!