Loading

5 αστέρες της ελληνικής ποπ μουσικής σκηνής των 90’ς

Ξέρω, κάνω σαν μια 30χρονη που λέει την συνηθισμένη φράση “Εμάς τότε ήταν αλλιώς”… Εντάξει 30χρονη δεν είμαι, αλλά το έχω ψάξει. Πολλοί ήταν οι άνδρες τραγουδιστές που τότε ήταν στα φόρτε τους…! Είναι τόσοι πολλοί που θα μου έπαιρνε ένα μήνα να τους καταγράψω όλους, οπόταν πάμε σήμερα να δούμε τους 5 πιο δημοφιλείς κατά την άποψή μου αστέρες της ελληνικής pop μουσικής σκηνής, που μεσουράνησαν κατά τη δεκαετία του 90’!

1. Μιχάλης Ρακιντζής

 Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω με κάποιον άλλον εκτός από τον Μιχάλη Ρακιντζή! Θα σε προλάβω και θα σου πω ότι ναι ίσως το S.A.G.A.P.O με το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Eurovision το 2002 να ήταν μια από τις μεγαλύτερες του επιτυχίες, αλλά ο Ρακιντζής ήταν δημοφιλής πολύ πριν την Eurovision. Έχει που λέτε ερμηνεύσει τραγούδια που χάρισαν στην γενιά του 1990 αξέχαστες στιγμές, με σημείο αναφοράς το τραγούδι “Δικός σου για πάντα” (το ξέρω ότι το ακούς ακόμα παραδέξου το) και το “Άντζελα”!

2. Σάκης Ρουβάς

Το ξέρω ότι ήταν ο πρώτος που σου πέρασε από το μυαλό. Ορίστε δεν σε απογοήτευσα. Βέβαια ο Σάκης είναι όπως το παλιό καλό κρασί. Απ’ τα 90’ς και ακόμη στέκει επάξια στο χώρο της ελληνικής ποπ σκηνής. Όσα χρόνια και αν περάσουν πάντα θα έχει μια θέση στην καρδιά μας και πάντα θα ερμηνεύει τραγούδια που δεν μας απογοητεύουν! Ποιος μπορεί να ξεχάσει το θρυλικό “Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας” ή το “Θέλεις ή δεν θέλεις θα μου πεις απόψε” ή το “Άντεξα”;. Και ας μην ξεχνάμε ότι έβγαλε ασπροπρόσωπη την Ελλάδα στη Eurovision δύο φορές, κερδίζοντας υψηλές θέσεις. Sakis, is all time classic!

3. Τριαντάφυλλος

 Πολλοί, ειδικά τα παιδιά του 2000, ίσως να μην τον θυμόμαστε και κάποιοι να μην τον ξέρουν καν αλλά με το που μας έρθει στο νου ο στίχος “Βλέπω κάτι όνειρα που με τρομάζουν και ξυπνάω..” όλοι καταλαβαίνουμε σε ποιον αναφέρομαι. Ίσως σήμερα να έχει ψιλοχαθεί απ’ τα φώτα της επικαιρότητας, δεν παύει όμως να άφησε πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη στην ποπ μουσική σκηνή. Τραγούδια όπως «Με με τρυπάς σαν το τριαντάφυλλο», «Σε ποια παρηγοριά», «Κράτα τα όλα» και άλλα τόσα, του δίνουν δικαιωματικά μια θέση στην πεντάδα μας!

4. Νίκος Καρβέλας

 Το ξέρω ότι τον έχεις συνδυάσει με την Άννα Βίσση λόγω της μακροχρόνιας σχέσης και συνεργασίας τους αλλά και ο ίδιος έχει προσφέρει πολλά στην ποπ μουσική ως μονάδα, πέραν απ’ τα αξέχαστα φυσικά ντουέτα του με την Άννα. Αφού λοιπόν αυτό το άρθρο εστιάζει στους άνδρες, θα σας αναφέρω μερικές από τις επιτυχίες του για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι πιο παλιοί… «Το κρεβάτι», «Καλοκαιρινές διακοπές», «Σε σκέφτομαι», «Ο σκύλος μου είναι gay».

5. Διονύσης Σχοινάς

Αειθαλής θα έλεγα ο Διονύσης, γιατί μέχρι και σήμερα βγάζει χιτς και γεμίζει μαγαζιά. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1994. Έχουμε ακούσει από αυτόν τραγούδια όπως το διαχρονικό “Συγκοινωνούντα δοχεία” ή το «Ποτέ». Σκεφτείτε μόνο πόσες φορές τ’ αφιερώσαμε. Η πανέμορφη φωνή του και η ευγένεια που εκπέμπει, τον βοήθησε να συνεχίσει την καριέρα του μέχρι και σήμερα!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

ΜΥΡΙΑΝΘΗ ΠΑΤΣΙΚΑ

Ξέρετε τις λεγόμενες "comfort σειρές"; Οι σειρές στο Netflix που μας κάνουν να ξεχνιόμαστε; Ε λοιπόν εγώ, είμαι εδώ για να τις αντικαταστήσω. Είμαι ο comfort άνθρωπος σου, για τις στιγμές που δεν θα προλαβαίνεις να δεις την σειρά σου. Θα ξεχνιόμαστε μαζί! (Ελπίζω)

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 αστέρες της ελληνικής ποπ μουσικής σκηνής των 90’ς