Loading

5 αγαπημένες φωτογραφίες από ταξίδια μου

Στις δύσκολες στιγμές που όλοι μας περνάμε, πολλές φορές αναθεωρούμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή και όσα έχουμε και που, λανθασμένα βέβαια, θεωρούμε δεδομένα. Αναπολούμε στιγμές, ταξίδια, και θέτουμε νέες προτεραιότητες και καινούργιους στόχους. Κάτι τέτοιο συνέβη σε μένα. Έψαξα λοιπόν και βρήκα ξεχασμένες φωτογραφίες από τα ταξίδια μου…

Μέσα Φθινοπώρου, την εποχή που η φύση «πλημμυρίζει» από καφέ, πορτοκαλί και χρυσές αποχρώσεις. Μία φωτογραφία τραβηγμένη την ωραιότερη στιγμή της μέρας, το σούρουπο. Με φόντο τον επιβλητικό Παρθενώνα και την υπόλοιπη Αθήνα «στα πόδια μου». Μαγικό μέρος και υπέροχες αναμνήσεις. Όπως πάντα άλλωστε όταν την επισκέπτομαι.

Δεύτερη φορά στην πανέμορφη Βουδαπέστη. Μπορώ να πω ότι είμαι πλέον η κατάλληλη για να σε ξεναγήσω στην πόλη (χαχα), αφού την έχω περπατήσει σχεδόν ολόκληρη. Και αν μου δινόταν η ευκαιρία θα ξαναπήγαινα. Απλά υποσχέσου μία βαρκάδα στον Δούναβη και μία βόλτα στα πανέμορφα αξιοθέατα και… με έψησες!

Άμστερνταμ. Μία πολύχρωμη πόλη. Τη χρωματική παλέτα συμπληρώνει η φύση με τα ζωηρά της χρώματα. Με τόσο πράσινο παντού, αποτελεί ιδανικό προορισμό για χαλάρωση. Με την παρέα (Ρίξε και μία ματιά στο άρθρο μου «Γυναικοπαρέα στο Amsterdam?»), με το ταίρι ή/και μόνος/η. Ένα είναι το σίγουρο: Θα ερωτευτείς την ομορφιά της!

Πριν μερικά χρόνια στην πιο «στιλάτη» Ευρωπαϊκή πόλη. Μπροστά από την Duomo, το σημείο κατατεθέν του Μιλάνο. Ιδανικός προορισμός για ψώνια, αυθεντικό ιταλικό φαγητό και aperitivo. Ένα από τα πρώτα ταξίδια της φοιτητικής μου ζωής, ακόμα θυμάμαι τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία που με διακατείχε.

Αυτή και αν είναι μία χαρούμενη χώρα. Η Δανία έχει πολλάκις ξεχωρίσει ως η χώρα με τους πιο χαρούμενους ανθρώπους παγκοσμίως. Αν και οι καιρικές συνθήκες (βασικός παράγοντας που ανεβάζει τη διάθεσή μας) δεν είναι αυτό που εμείς θεωρούμε «ιδανικές», μιας και οι ηλιόλουστες μέρες είναι περιορισμένες, ο κόσμος εκεί μάλλον έχει βρει το νόημα της ζωής. Ένα ταξίδι στην Κοπεγχάγη επομένως συνιστάται όχι μόνο για τα μαγευτικά τοπία, αλλά και για να έρθουμε σε επαφή με την αύρα των κατοίκων και να αντλήσουμε λίγη από την αισιοδοξία τους!

…Και ξαναφέρνοντας όλες αυτές τις υπέροχες εμπειρίες στο μυαλό μου, ένα είναι το σίγουρο. Όταν όλα αυτά τελειώσουν και οι δύσκολες μέρες περάσουν, θα προσπαθήσω να ταξιδέψω ακόμα περισσότερο, όσο πιο πολύ μπορώ. Και αυτό γιατί; Γιατί μέσα από όλα αυτά που συμβαίνουν, αντιλήφθηκα ότι τελικά το μόνο που δεν μπορούν να σου πάρουν ή να σου στερήσουν είναι τις όμορφες αναμνήσεις…

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 αγαπημένες φωτογραφίες από ταξίδια μου