Loading

5 αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις

Και εφόσον η πρώτη χριστουγεννιάτικη διαφήμιση ξεπηδήσει μπροστά σου ενώ εσύ βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά, τότε καταλαβαίνεις πως έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα. Από τις βαθιά συναισθηματικές όπου μας έκαναν να δακρύσουμε, μέχρι τις πιο χιουμοριστικές. Κατά καιρούς και ανάμεσα στην πληθώρα αυτού του είδους διαφημίσεων, άθελα μας ή μη, έχουμε στιγματιστεί για πάντα με αρκετές από αυτές, λόγω του ότι επαναλαμβάνονται σχεδόν κάθε χρόνο ίδιες ή με κάποιες διαφορές. Εμείς λοιπόν, ξεχωρίσαμε τις 5 αγαπημένες διαφημίσεις, αυτές που θα μας «στοιχειώνουν» για πάντα και θα τις θυμόμαστε μέχρι τα βαθιά μας γεράματα ή θα τις βλέπουμε και τότε παρέα με τα εγγονάκια μας!!

1. Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση της Coca-Cola

Από το 1996 μέχρι και σήμερα το διαφημιστικό αυτό σποτ μπορεί να χαρακτηριστεί και ως το σήμα κατατεθέν των χριστουγεννιάτικων διαφημίσεων. Το διάσημο κόκκινο φορτηγό της coca-cola με το πρόσωπο του Άγιου Βασίλη επάνω, ο οποίος κρατάει στα χέρια του το αναψυκτικό και χαμογελάει, έχει γίνει πλέον το σύμβολο της έναρξης της χριστουγεννιάτικης περιόδου και παραμένει αναλλοίωτο στη μνήμη μας εδώ και χρόνια.

2. Jumbo και αντίστροφη μέτρηση

Οι διαφημίσεις του Jumbo τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από το 2009 όπου έγινε και το πρώτο σποτάκι για την ενημέρωση μας σχετικά με τις ημέρες που απομένουν για τα Χριστούγεννα, λειτουργούν σαν ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για την ημέρα αυτή, έτσι ώστε να γνωρίζουμε και πού βρισκόμαστε! Τι κι αν ξεκινούν 40 ημέρες πριν; Είναι για να προετοιμαστείς βρε παιδί μου!!

3. Disney!! (Μικρό παιδί, χαρά γεμάτο)

Δικαιολογημένα οι μικροί μας φίλοι ξετρελαίνονται με τις συγκεκριμένες διαφημίσεις, αφού μέσω τους ζωντανεύουν στην οθόνη μας τα όνειρα κάθε παιδιού. Χιονισμένα κάστρα με βασιλοπούλες, στολισμένες πίστες αυτοκινήτων, τεράστια δώρα σε πολύχρωμα κουτιά με κάθε λογής κορδέλες κι ότι δημιουργεί η φαντασία του καθενός ξεχωριστά. Η φετινή διαφήμιση όμως είναι λίγο διαφορετική και με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Μέσω του σποτ αυτού στηρίζεται ο φιλανθρωπικός και μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Make A Wish, και γιορτάζεται η 40χρονη συνεργασία τους. Πηγή έμπνευσης είναι τα θέματα των παραδόσεων, η οικογενειακή συνύπαρξη και η νοσταλγία.

4. Lidl Christmas Advert

Το Lidl μας παρουσιάζει οικογενειακά στιγμιότυπα, διαφήμιση δηλαδή με συναισθηματικό περιεχόμενο, η οποία σε κάνει να ταυτιστείς εφόσον όλοι μας σχεδόν έτσι γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα. Ζεστή ατμόσφαιρα, στολισμένο σπίτι, πληθώρα φαγητών, γλυκών, ποτών, δώρων και εκπτώσεων από την αλυσίδα καταστημάτων (ε αφού διαφήμιση κάνουν οι άνθρωποι)! Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σχεδόν κάθε χρονιά οι πρωταγωνιστές….μοιάζουν μεταξύ τους.

5. John Lewis, Οι χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις-φαινόμενο!!

Ο βασιλιάς-πατέρας των Αγγλικών χριστουγεννιάτικων διαφημίσεων. Συνήθως με βαθύτερο νόημα και βασισμένες σε γεγονότα που επηρεάζουν την κοινωνία τον τρέχοντα χρόνο. Αποτελεί το σύμβολο έναρξης των γιορτών και χρόνο με τον χρόνο οι προσδοκίες για τη διαφήμιση αυτή αυξάνονται, αφού ο κόσμος περιμένει κάθε χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Μερικές από αυτές ξεκινούν έως και 9 μήνες πριν για να είναι έτοιμες στην ώρα τους, και άλλες κοστίζουν μια ολόκληρη περιουσία, π.χ. η διαφήμιση του 2014, 7 000 000 λίρες)!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: youfly.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις