Loading

5 αγαπημένα τραγούδια για φιλία!

svg5 Νοεμβρίου, 2020ShowbeezΜΥΡΙΑΝΘΗ ΠΑΤΣΙΚΑ

Τι σημαίνει φιλία για εσάς; Φροντίδα, αγάπη, εμπιστοσύνη, αλληλεξάρτηση; Υπάρχουν όροι που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Ένας από αυτούς είναι και η φιλία. Ό,τι και να πούμε, όποια λέξη και να χρησιμοποιήσουμε, δεν θα καταφέρουμε ποτέ να ορίσουμε την φιλία. Δεν πειράζει όμως, για αυτό φρόντισαν διάφοροι καλλιτέχνες που δημιούργησαν τραγούδια για την φιλία, έτσι ώστε όταν θέλουμε να την εξηγήσουμε, ένα απλό τραγούδι είναι αρκετό. Ποια είναι 5 από αυτά όμως; Για να δούμε..

1.Γιάννης Πλούταρχος-Φίλε

«Θέλω σε κάποιο να μιλήσω και όσα νιώθω να του πω φίλε με άφησε τα πήρε όλα φίλε να ήσουνα εδώ»

 Οι στίχοι μιλάνε από μόνοι τους! Ο φίλος είναι πάντα αυτός που θα θέλουμε να μιλήσουμε όταν πονάμε, όταν θέλουμε στήριξη, όταν θέλουμε κάποιο να κλάψουμε στον ώμο του.

2.Αλκίνοος Ιωαννίδης, Τζίμης Πανούσης-Εγώ και συ μαζί

https://www.youtube.com/watch?v=dgqhDkHzS3c&ab_channel=PanayotisDomvros

«Τα βάσανά σου είναι και δικά μου,
και για τους δυο μας χτυπάει η καρδιά μου,
Δυο φιλαράκια με μια ψυχή,
Εγώ κι εσύ μαζί,
Εγώ κι εσύ μαζί.»

 Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν μια ιστορία φιλίας δύο κολλητών στο Toy Story. Μέσα από αυτή την «παιδική» προσέγγιση όμως, ακούμε πολλές αλήθειες για τη φιλία!

3.Spice Girls-Wannabe

https://www.youtube.com/watch?v=BDX8eTORFCo&ab_channel=SontaxNL

«If you wanna be my lover, you gotta get with my friends
(Gotta get with my friends)
Make it last forever, friendship never ends
If you wanna be my lover, you have got to give
Taking is too easy, but that’s the way it is»

 Αυτό το τραγούδι δεν θα «σκουριάσει» ποτέ! Λέει όμως μια μεγάλη αλήθεια, αν θες να γίνεις κομμάτι στην ζωή μου πρέπει πρώτα να τα πας καλά με τους φίλους μου! Και φυσικά.. «friendship never ends»

4.Ελεονώρα Ζουγανέλη-Δεύτερα κλειδιά

«Να μαστε λοιπόν,
Άντρες που εμφανίζονται
και εξαφανίζονται,
μόνο εσύ μου έμεινες στο τέλος.
Να μαστε λοιπόν,
μόνο που είσαι εδώ νιώθω ωραία.
Άντρες μπαινοβγαίνονε
τα όνειρα μας κλέβουνε,
πάλι οι δυό μας μείναμε παρέα.»

 Ένα προσωπικό δικό μου αγαπημένο, που περιγράφει ακριβώς ότι πάντα ένας φίλος θα μας «σώζει» από κάθε απογοήτευση που μπορεί να περάσουμε και πάντα έχει δεύτερα κλειδιά, όχι μόνο για το σπίτι μας αλλά και για την καρδιά μας.

5.Bruno Mars-Count on me

“You can count on me. Like 1, 2, 3. I’ll be there. And I know when I need it I can count on you. Like 4, 3, 2. You’ll be there. Cause that’s what friends are supposed to do”

 Ο Bruno Mars περιγράφει ακριβώς για ποιο λόγο έχουμε την ανάγκη να δημιουργούμε φιλίες στην ζωή μας, πάντα χρειαζόμαστε κάποιον που θα ξέρουμε ότι είναι δίπλα μας οποιαδήποτε στιγμή!

Μέσα από το ψάξιμο μου για να βρω κάποια από τα αμέτρητα τραγούδια που υπάρχουν για την φιλία, κατάλαβα ότι σχεδόν όλα τονίζουν το γεγονός ότι, ερωτικές σχέσεις περνάνε πάντα από την ζωή σου. Έρχονται, φεύγουν, οι φιλίες όμως παραμένουν! Ενώνουν τα κομμάτια της καρδιάς που κάποιος άλλος έσπασε. Σε αρπάζουν από το σκοτάδι που κάποιος άλλος σε παγίδευσε. Σου δίνουν το χαμόγελο που κάποιος άλλος σου στέρησε. Οι φίλοι ακούνε το «δεν είμαι καλά» σου, χωρίς να το πεις! Και αυτοί είναι οι άνθρωποι που μας βοηθούν να προχωράμε μπροστά!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: i.pinimg.com

ΜΥΡΙΑΝΘΗ ΠΑΤΣΙΚΑ

Ξέρετε τις λεγόμενες "comfort σειρές"; Οι σειρές στο Netflix που μας κάνουν να ξεχνιόμαστε; Ε λοιπόν εγώ, είμαι εδώ για να τις αντικαταστήσω. Είμαι ο comfort άνθρωπος σου, για τις στιγμές που δεν θα προλαβαίνεις να δεις την σειρά σου. Θα ξεχνιόμαστε μαζί! (Ελπίζω)

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 αγαπημένα τραγούδια για φιλία!