Loading

5 αγαπημένα τηλεπαιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης!

svg15 Οκτωβρίου, 2020ShowbeezΜΥΡΙΑΝΘΗ ΠΑΤΣΙΚΑ

Τα τηλεπαιχνίδια είναι σαν μια παράδοση για την τηλεόραση. Όλοι μας έχουμε εθιστεί σε κάποιο και έχει περάσει από το μυαλό μας να δηλώσουμε συμμετοχή για να τεστάρουμε τις γνώσεις μας. Έχουμε γελάσει με επικές απαντήσεις παικτών που έμειναν στην ιστορία, όπως το αξέχαστο «πόσιπολ!» αλλά έχουμε κιόλας εντυπωσιαστεί με το πόσες γνώσεις χωράνε στο μυαλό κάποιου ανθρώπου. Κάποια τηλεπαιχνίδια πέρασαν και δεν ακούμπησαν, αλλά για να δούμε αυτά που είναι και όπως φαίνεται, έμειναν στην ιστορία ως τα αγαπημένα μας!

1. Ο πιο αδύναμος κρίκος

skai.gr

 Φυσικά, κανένας δεν θα ξεχάσει την αυστηρή Έλενα Ακρίτα και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτό το τηλεπαιχνίδι της πήγαινε γάντι! Όμως, σήμερα, το παρουσιάζει ο εξαιρετικός Τάσος Τρύφωνος που με τις ατάκες του μας κάνει όλο και πιο πολύ να θέλουμε να το παρακολουθήσουμε.  Σε κάθε γύρο, ο παρουσιαστής κάνει ερωτήσεις στους 8 παίκτες, οι οποίοι προσπαθούν να κερδίσουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν. Στο τέλος, οι παίκτες ψηφίζουν τον «πιο αδύναμο κρίκο», συνήθως με βάση τις λάθος απαντήσεις που έδωσαν και τα πάσο που είπαν.  Έτσι στο τέλος μένει ο πιο δυνατός κρίκος! Αυτό το τηλεπαιχνίδι έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους και είμαι σίγουρη ότι δεν θα «σκουριάσει» ποτέ.

2. Ο τροχός της τύχης

i.ytimg.com

Αυτό το τηλεπαιχνίδι, προβάλλεται στην τηλεόραση από το 1990 μέχρι και σήμερα που ο παρουσιαστής του είναι ο Πέτρος Πολυχρονίδης, ακόμα ένα παράδειγμα εξαιρετικού παρουσιαστή που του ταιριάζει απόλυτα αυτό που κάνει. Στο παιχνίδι συμμετέχουν τρεις παίκτες οι οποίοι γυρίζουν τον Τροχό. Οι παίκτες επιλέγουν σύμφωνα της αλφαβήτου και κερδίζουν χρήματα ή δώρα. Ο πρώτος παίκτης, που θα βρει την κρυμμένη λέξη ή φράση, κερδίζει όσα χρήματα έχει συγκεντρώσει στον γύρο. Ο παίκτης με τα μεγαλύτερα κέρδη στο βασικό γύρο συμμετέχει στον τελικό γύρο, όπου έχει την ευκαιρία να αυξήσει τα κέρδη του. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε βρει μια απάντηση πριν από τον παίκτη και την φωνάζαμε λες και ο παίκτης μας άκουγε! (εγώ το έχω κάνει πάντως)

3. Ρουκ Ζουκ

ant1media.azureedge.net

Αυτό το τηλεπαιχνίδι μπορούμε να πούμε ότι δίνει έναν πιο νεανικό αέρα αφού συνήθως οι παίκτες είναι πιο νέα παιδιά που έχουν πάει περισσότερο για πλάκα. Γι’ αυτό έχουμε γελάσει και πολλές φορές με ατάκες τους. Δεν μπορούμε φυσικά να παραλείψουμε το γεγονός ότι αρκετοί από αυτούς φλέρταραν και την εκθαμβωτική Ζέτα! Θέμα του παιχνιδιού είναι ο έλεγχος της ικανότητας των παικτών να συσχετίζουν μεταξύ τους λέξεις-έννοιες με σημασιολογική συνάφεια. Στο παιχνίδι συμμετέχουν δύο ομάδες φίλων ή συγγενών και στον πρώτο γύρο το παιχνίδι μοιάζει πολύ με το γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι “taboo”.

4. Still standing

ant1media.azureedge.net

Η Μαρία Μπεκατώρου έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα ως παρουσιάστρια διότι δεν την νοιάζει να τσαλακωθεί. Ο τρόπος της που αντιμετωπίζει τις λάθος απαντήσεις είναι αυτό που με κέρδισε για να το παρακολουθήσω. Όποιος παίκτης χάσει, ανοίγει η καταπακτή και πέφτει στο “κενό”. Και το παιχνίδι συνεχίζεται έτσι, μέχρι ο κεντρικός παίκτης να χάσει ή να κερδίσει τους αντίπαλούς του και να κερδίσει 30.000 €.

5. Deal

lh3.googleusercontent.com

Φυσικά δεν θα μπορούσε να το παρουσιάζει άλλος εκτός από τον Χρίστο Φερεντίνο που έχει γράψει ιστορία στα τηλεπαιχνίδια! Ο κάθε διαγωνιζόμενος έχει μπροστά του 20 ανθρώπους που κρατούν κάποια κουτιά. Ο παίκτης επιλέγει ποια κουτιά θέλει να διώξει, μη έχοντας πλέον την ευκαιρία να διεκδικήσει το πόσο του πακέτου που έδιωξε. Στο τέλος, ο διαγωνιζόμενος έχει μείνει με δύο κουτιά. Σε εκείνο το σημείο ο τραπεζίτης, κάνει μία προσφορά στον παίκτη προσπαθώντας να τον δελεάσει έτσι ώστε να πάρει το προσφερόμενο πόσο και να μην διεκδικήσει τα ποσά που κρύβονται στα δύο κουτιά. Όλη αυτή η διαδικασία είναι εθιστική και αγωνιώδης διότι δεν ξέρεις τι περιμένει τον παίκτη και αυτό είναι που κάνει το deal μοναδικό!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: media.skaitv.gr, youweekly.gr, nb.bbend.net, cyprusgossip.com

ΜΥΡΙΑΝΘΗ ΠΑΤΣΙΚΑ

Ξέρετε τις λεγόμενες "comfort σειρές"; Οι σειρές στο Netflix που μας κάνουν να ξεχνιόμαστε; Ε λοιπόν εγώ, είμαι εδώ για να τις αντικαταστήσω. Είμαι ο comfort άνθρωπος σου, για τις στιγμές που δεν θα προλαβαίνεις να δεις την σειρά σου. Θα ξεχνιόμαστε μαζί! (Ελπίζω)

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 αγαπημένα τηλεπαιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης!