Loading

5 αγαπημένα μου video clip ξένων τραγουδιών!

Ένα καλό video clip, είναι ο καλύτερος τρόπος ν’ αρέσει το τραγούδι περισσότερο. Εάν το τραγούδι λέει για έναν χωρισμό, βλέποντας το video clip νιώθεις ότι το βιώνεις και εσύ εκείνη την στιγμή. Ποιος δεν έχει εθιστεί σε ένα video clip επί μέρες; Εγώ πάντως δεν θα σας πω ψέματα, αλλά το έχω πάθει! Ας δούμε όμως τα 5 αγαπημένα video clip ξένων τραγουδιών, σύμφωνα πάντα με τα δικά μου κριτήρια.

1. ΤhrillerMichael Jackson

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου το 1982. Για το ομώνυμο τραγούδι ο Μαικλ Τζάκσον κέρδισε βραβείο Grammy Awards. Στο youtube έχει 600 εκατομμύρια views και συνεχίζει διαχρονικά ακάθεκτο! Από πολλούς ονομάστηκε το καλύτερο video clip των εποχών. Η γενικότερη σκηνοθεσία, το μυστηριώδες κατανυχτικό κλίμα του, υπερπαραγωγή καπνοί έδωσαν ένα πολύ συγκεκριμένο vibe στην ιστορία του βίντεο. Κάποιοι φοβούνται κιόλας να το βλέπουν (σε αυτούς ανήκω και εγώ πρέπει να σας πω) αλλά μόλις αρχίζουν οι απίστευτες χορευτικές κινήσεις του Michael Jackson, απλά ξεχνάμε τον φόβο και αρχίζουμε το χορό!!

2. HurtChristina Aguilera

Δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου το 2006. Το βίντεο μας δείχνει την Christina Aguilera που υποτίθεται δουλεύει στο τσίρκο, όπου ο πατέρας της την έμαθε από μικρή να κάνει ακροβατικά, να μαθαίνει κατά την διάρκεια της δουλειάς της, ότι ο πατέρας της πέθανε.  Έτσι παίρνει τον χρόνο της και αναπολεί όλες τις στιγμές με αυτόν. Αυτό το βίντεο κέρδισε δύο MVPA Awards, ως το καλύτερο βίντεο κλιπ. Επίσης έχει μέχρι και 200 εκατομμύρια views στο youtube! Πραγματικά εάν μου πει κάποιος ότι με αυτό το βίντεο δεν έκλαψε, δεν θα τον πιστέψω!

3. Smells like teen spiritNirvana

Το βίντεο κλιπ κυκλοφόρησε στις 10 Σεπτεμβρίου του 1991. Μας δείχνει μια σχολική συναυλία που καταλήγει σε μια μικρή «εξέγερση» των μαθητών. Κέρδισε δύο MTV music awards. Ο κόσμος τότε έλεγε ότι αυτό το βίντεο και γενικότερα το τραγούδι άλλαξε όλο το look του MTV, αλλά επίσης λεγόταν ότι μέσω αυτού του τραγουδιού δημιουργήθηκε μια «νέα γενιά». Είναι εξάλλου και το σήμα κατατεθέν των Nirvana! Έτσι δικαιολογείται και το 1 δισεκατομμύριο views σήμερα στο youtube.

4. Somebody that I used to know-Gotye

Κυκλοφόρησε στις 5 Ιουλίου το 2011. Κέρδισε στα ARIA Awards τον τίτλο του καλύτερου βίντεο κλιπ το 2011. Στο βίντεο ο Gotye ενώνεται σιγά σιγά με το σχέδιο που έχει πίσω στον τοίχο με έναν υπέροχο τρόπο. Το ενδιαφέρον με αυτό το βίντεο είναι ότι το σχέδιο που υπάρχει στον τοίχο το είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο πατέρας του Gotye το 1980. Αυτό το βίντεο κέρδισε πολλά βραβεία και μάλιστα τότε ακόμα και μεγάλα συγκροτήματα ενθουσιάστηκαν όταν το είδαν! Αξίζει βέβαια να πούμε ότι τα views του στο youtube είναι 1,4 δισεκατομμύρια.

5. Bad guyBillie Eilish

Τώρα πάμε στα πιο πρόσφατα. Αυτό το βίντεο κυκλοφόρησε στις 29 Μάιου το 2019. Στο βίντεο βλέπουμε την Billie να βγαίνει από ένα μεγάλο κίτρινο χαρτόνι στην αρχή. Έπειτα βλέπουμε συνέχεια να επικρατεί μια τρέλα και συνέχεια αλλάζουν τα μινιμαλιστικά σκηνικά. Αυτό το βίντεο κέρδισε πολύ την προσοχή του κόσμου και όταν βγήκε ήταν το θέμα πολλών συζητήσεων ανάμεσα σε παρέες!

Να σημειώσω πως τα βίντεο κλιπ δεν τα επέλεξα απλώς επειδή είναι ωραία και εντυπωσιακά σε κάθε εποχή, αλλά κι επειδή είναι προσωπικά μου αγαπημένα. Εάν μπορούσα να συμπεριλάβω κι άλλα, τότε η λίστα μου είναι ατελείωτη…

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: pikuki.com

ΜΥΡΙΑΝΘΗ ΠΑΤΣΙΚΑ

Ξέρετε τις λεγόμενες "comfort σειρές"; Οι σειρές στο Netflix που μας κάνουν να ξεχνιόμαστε; Ε λοιπόν εγώ, είμαι εδώ για να τις αντικαταστήσω. Είμαι ο comfort άνθρωπος σου, για τις στιγμές που δεν θα προλαβαίνεις να δεις την σειρά σου. Θα ξεχνιόμαστε μαζί! (Ελπίζω)

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 αγαπημένα μου video clip ξένων τραγουδιών!