Loading

48 ώρες μέχρι να φτάσω σπίτι μου: 5 χώρες, 5 πτήσεις, 6 αεροδρόμια!

Ένα μεγάλο ταξίδι σου έχει φτάσει «σχεδόν» στο τέλος του. Βρίσκεσαι στο αεροδρόμιο και περιμένεις να πάρεις την πτήση της επιστροφής.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο μπορεί να διαρκέσει αυτό το «σχεδόν», μέχρι τελικά να  φτάσει στο τέλος του;

3 ‘Hπειροι, 5 χώρες , 5 πτήσεις σε λιγότερο απο 48 ώρες.

Η ιστορία αυτή ξεκινάει με το τέλος του ταξιδιού μου στην Αυστραλία. Το ημερολόγιο γράφει 7 Ιανουαρίου 2015. Μετά από 2μιση εβδομάδες βρίσκομαι στο αεροδρόμιο του Σίδνευ έτοιμος να γυρίσω αρχικά πίσω στην Κύπρο σε περίπου 24 ώρες. Τουλάχιστον έτσι νόμιζα.  

Η πρώτη πτήση απο Σίδνευ για Μελβούρνη γίνεται κανονικά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Φτάνοντας στη Μελβούρνη για μετεπιβίβαση για Αμπού Ντάμπι μας ανακοινώνουν ότι η πτήση θα έχει καθυστέρηση 3 ώρες. Όσες δηλαδή και οι ώρες που θα είχαμε στο Άμπου Ντάμπι μέχρι την πτήση ανταπόκρισης για Λάρνακα. Μετά απο 14 ώρες καθισμένος στο αεροπλάνο, βρέθηκα να τρέχω στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι να προλάβω την ανταπόκριση σε στυλ προπόνησης για Ολυμπιακούς.

Φτάνοντας προφανώς καταιδρωμένος στην έξοδο την βλέπω κλειστή.  Ακολουθεί  μια μίνι συζήτηση με εναν υπάληλο της εταιρείας , όπου εγώ τον παρακαλάω να περάσω αφού το αεροπλάνο δεν είχε φύγει και του εξηγώ ότι πρέπει να φτάσω στη Λάρνακα σήμερα αφού την επόμενη μέρα έχω άλλη πτήση για Θεσσαλονίκη. Ανένδοτος με παραπέμπει στον 1ο όροφο όπου εκεί θα μου κλείσουν καινούριο εισιτήριο με την επόμενη πτήση που πάει στον προορισμό μου. 

8 Ιανουαρίου ώρα 10 το πρωί .  Περιμένω, εμφανώς αγχωμένος, στην ουρά για την έκδοση καινούριου εισιτηρίου. Ακολουθεί μεταφρασμένος διάλογος χωρίς τις βρισιές .

Μ-Καλημέρα σας, την επόμενη πτήση για Λάρνακα  παρακαλώ είναι επείγον!

-Καλημέρα σας κύριε , η επόμενη διαθέσιμη πτήση για Λάρνακα είναι αύριο στις 6 το πρωί. 

Μ- Τι λες ρε φίλε? Πες μου ότι μου κάνεις πλακα! Έχω να προλάβω άλλη πτήση και να επιστρέψω στη δουλειά δεν γίνεται!

-Λυπόμαστε κύριε αλλά δεν υπάρχει άλλη πτήση νωρίτερα.

Μ- Μάλιστα. Δηλαδή εγώ τώρα θα κάτσω εδώ μέσα μέχρι αύριο το πρωί στις 6?

-Όχι κύριε θα σας κλείσουμε ξενοδοχείο.

Μ- Καλά φίλε με δουλεύεις κανονικά! Και πως θα πάω εγώ στο ξενοδοχείο?

-Κύριε παρακαλώ ηρεμήστε , θα σας πάμε εμείς και αύριο το πρωί θα στείλουμε ταξί να σας φέρει στο αεροδρόμιο.

Μ- Χμμ δεν ακούγεται άσχημο… αλλά τι θα φάω δεν έχω λεφτά ούτε για δείγμα.

-Κύριε θα περιλαμβάνει και γεύματα!!

Μ- Όλα τα κανόνισες!! Για πες τώρα η βαλίτσα μου που είναι??

-Κύριε αυτό δεν το γνωρίζω εγώ , λογικά θα φτάσει στον τελικό σας προορισμό.

Μ- Καλά κατάλαβα την χάσατε ήδη και δεν το ξέρετε!!

Μετά απο περίπου 1 ώρα βρέθηκα να απολαμβάνω της ανέσεις ενός 5στερου ξενοδοχείου στο Άμπου Ντάμπι με όμορφη θέα εντελώς δωρεάν. Δεν με χάλαγε και τόσο πολύ για την ώρα.

9 Ιανουαρίου ώρα 4 και 30 το πρωί. Βρίσκομαι και πάλι στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι περιμένοντας την πτήση των 6 για Λάρνακα. Η πτήση τελικά ακυρώνεται και εγώ εκνευρισμένος άρχισα να  αναρωτιέμαι αν τελικά θα φτάσω ποτέ ….    Τελικά μας βρίσκουν άλλη πτήση με ενδιάμεση στάση στο Μπαχρέιν.

6 Κύπριοι και ένα ζευγάρι από την Τασμανία που πήγαιναν Κύπρο για διακοπές χειμωνιάτικα  με το βρέφος τους, βρεθήκαμε να τρέχουμε όλοι μαζί στους διαδρόμους του αεροδρομίου του Μπαχρέιν για να επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο για Λάρνακα το οποίο μας περίμενε κυριολεκτικά με αναμμένους κινητήρες για να φύγει. 

Επιτέλους κατάφερα να φτάσω στη Λάρνακα μόλις 2 ώρες πριν από την επόμενη μου πτήση για Θεσσαλονίκη. Η βαλίτσα μου είναι άφαντη αλλά ποιος νοιάζεται τώρα? Τρέχω στα γρήγορα έξω στους δικούς μου οι οποίοι με περίμεναν να φτάσω κανονικά χθές για να περάσουμε μια μέρα οικογενειακά πριν γυρίσω στη Θεσσαλονίκη. Τους χαρίζω από μια αγκαλιά και τρέχω να επιβιβαστώ στην 5η κατά σειρά πτήση μου . 

Μετά από περίπου 3 ώρες βρίσκομαι στο δωμάτιο μου στη Θεσσαλονίκη , κοιτάω το ταβάνι ήρεμος , γεμάτος ικανοποίηση που τα κατάφερα να επιστρέψω  , προσπαθώ να συνειδητοποιήσω ένα από τα πιο τρελά 48ωρα της ζωής μου  , χάνομαι μέσα στις σκέψεις μου…..   

ΥΓ.1  Η βαλίτσα βρέθηκε και μου επιστράφηκε μετά από 1 εβδομάδα περίπου.

ΥΓ.2  Το παρόν κείμενο δεν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας αλλά πραγματικό περιστατικό.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    48 ώρες μέχρι να φτάσω σπίτι μου: 5 χώρες, 5 πτήσεις, 6 αεροδρόμια!