Loading

4+1 αφροδισιακά βότανα!

Αγαπάω τα βότανα μα πιο πολύ αγαπώ τις ιδιότητες τους και όλα αυτά που μπορούν να μας προσφέρουν! Στην καθημερινότητα μας μπορούμε να χρησιμοποιούμε βότανα που βοηθούν στην υγεία, την ευεξία, τη χαλάρωση, αλλά όχι μόνο…

Ο έρωτας είναι βασικό συστατικό για μια όμορφη και φυσιολογική ζωή. Αιώνες τώρα οι άνθρωποι ψάχνουν τρόπους που θα τους βοηθούσαν στη σεξουαλική τους ζωή, για προσωπική ευχαρίστηση αλλά και για τη διαιώνιση του είδους!

Σήμερα θα γνωρίσουμε 4+1 αφροδισιακά βότανα που ενισχύουν την ερωτική ζωή και τονώνουν τη λίμπιντο.

1. ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ

Pixabay.com

Έρευνες έχουν δείξει ότι το τζίνσενγκ ενισχύει την αντοχή και την ερωτική διάθεση.  Χρησιμοποιείτε για πάνω από 2.000 χρόνια στη Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική ως τονωτικό. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τους άντρες με στυτική δυσλειτουργία και τις γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση να βελτιώσουν τη σεξουαλική διέγερση τους. 

Μπορούμε να το βρούμε σε κάψουλες ή ρόφημα.  Ωστόσο, σε περίπτωση υπέρτασης, σακχαρώδη διαβήτη ή ορμονικά προβλήματα δεν συστήνεται η λήψη του για πάνω από 10 συνεχόμενες μέρες.

2. ΣΑΦΡΑΝ (ΚΡΟΚΟΣ)

Pixabay.com

Το σαφράν τονώνει, ενισχύει τον οργανισμό και θεωρείται αποτελεσματικό αφροδισιακό! Τα συστατικά του σαφράν έχουν την ικανότητα να αυξάνουν τα επίπεδα μονοξειδίου του αζώτου και να ελαττώνουν τα ενδοκυττάρια επίπεδα ασβεστίου με αποτέλεσμα να  ευνοούν τη χάλαση των μυϊκών ινών των σηραγγωδών σωμάτων που είναι απαραίτητη για την στύση. Η κροκίνη, η κροκετίνη και τα φλαβονοειδή που περιέχει μπορούν να προσδώσουν θετικά αποτελέσματα για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας.

Δίνει ομορφιά και απόλαυση στο φαγητό μας. Μπορούμε επίσης να το πιούμε σαν έγχυμα. Βράζουμε νερό στο οποίο ρίχνουμε 4-10 ίνες σαφράν, το αφήνουμε για 5-6’, το σουρώνουμε και το πίνουμε.  Κυκλοφορεί και σε κάψουλες. Να πούμε ότι η λήψη του σαφράν είναι ασφαλής!

3. ΜΕΛΙΣΣΑ Ή ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ

Votanistas.com

Το φυτό μέλισσα ή μελισσόχορτο χρησιμοποιείται για την αύξηση της διάθεσης αλλά και για τη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας. Ως αποτέλεσμα αυτού είναι ένα διεγερτικό της γενετήσιας ορμής. Το συγκεκριμένο βότανο στο μεσαίωνα ήταν δημοφιλές ελιξίριο νεότητας και πίστευαν ότι θεραπεύει τη σεξουαλική ανικανότητα.

Τα φύλλα του συλλέγονται λίγο πριν την άνθιση και τα χρησιμοποιούμε αποξηραμένα ή φρέσκα για να φτιάξουμε έγχυμα.

4. ΝΤΑΜΙΑΝΑ

pixabay.com

Το βότανο νταμιάνα χρησιμοποιείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια ως τονωτικό, αφροδισιακό και για τη θεραπεία νευρικών διαταραχών.  Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η δεύτερη ονομασία της είναι «τουρνέρα η αφροδισιακή».  Θεωρείται δυναμωτικό για τα αναπαραγωγικά όργανα και των δύο φύλων. 

Το ρόφημα παρασκευάζεται ως έγχυμα στο οποίο σε ένα ποτήρι βραστό νερό ρίχνουμε 1 κουταλάκι ξηρό βότανο νταμιάνα και το σκεπάζουμε για 10 λεπτά.  Σουρώνουμε και το πίνουμε.  Μπορούμε να πίνουμε το ρόφημα αυτό μία φορά την ημέρα. Η μακρόχρονη χρήση της νταμιάνα φαίνεται να έχει καλύτερα αποτελέσματα.

5. ΜΑΚΑ

Yourspecialday.gr

Σύγχρονες μελέτες έχουν δείξει ότι η μάκα (maca) μπορεί να προάγει τη λίμπιντο, τη σεξουαλική ικανότητα και ενέργεια. Είναι ένα ισχυρό αφροδισιακό και τονωτικό, χωρίς παρενέργειες! Αυξάνει την ερωτική επιθυμία, την απόδοση καθώς και τη γονιμότητα. Βελτιώνει τη ζωτικότητα και την αντοχή! Οι Ισπανοί το αποκαλούσαν “το βότανο του σεξ των Ίνκας”. 

Μπορούμε να το βρούμε σκέτο σε σκόνη, σε υγρή μορφή και σε κάψουλες.  Καλό είναι να μην λαμβάνεται για πάνω από δύο μήνες.

Τα αφροδισιακά βότανα έχαιραν από πάντα ιδιαίτερης εκτίμησης και ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων ήταν πρόθυμοι να τα δοκιμάσουν!  Σήμερα φαίνεται ότι πολύ δύσκολα θα χάσουν την αίγλη τους αφού πολλά φάρμακα έχουν σαν βάση τους μια φυσική ουσία και ο κόσμος τα προτιμά σε σχέση με άλλα!

Να πούμε βέβαια ότι σε κάθε περίπτωση, τα βότανα δεν προτίθενται να αντικαταστήσουν οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή ή τον γιατρό και συστήνεται για οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με τη προσωπική σας λήψη να συμβουλευτείτε το γιατρό σας!

Μέχρι την επόμενη φορά,

Ζήσε τη ζωή σου θετικά και αισιόδοξα ακριβώς όπως σου αξίζει!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: topontiki.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    4+1 αφροδισιακά βότανα!