Loading

4 ταινίες που άξιζαν το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Τα Όσκαρ είναι η μεγαλύτερη γιορτή του κινηματογράφου.Υπάρχουν 23 κατηγορίες βραβείων με αυτές που ξεχωρίζουν να είναι τα Όσκαρ καλύτερης ταινίας,Α’ ανδρικού ρόλου,Α’ γυναικείου ρόλου και σκηνοθεσίας.

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με την πρώτη καθώς όσες το κερδίζουν περνούν στην ιστορία.Καποιες φορές το αποτέλεσμα είναι σύμφωνο με την κοινή γνώμη, αλλά υπάρχουν και εκείνες οι φορές που το αποτέλεσμα σηκώνει πολλή συζήτηση. Παρακάτω θα δούμε 4 ταινίες που άξιζαν το Όσκαρ καλύτερης ταινίας αλλά προς έκπληξη όλων δεν το κέρδισαν.

imdb.com

Όσκαρ 1990: Dead Poets Society

Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στο όχι και τόσο μακρινό 1989.Εκεινη την χρονιά υποψήφιες ήταν οι ταινίες Driving Miss Daisy,Born on the Fourth of July,Dead Poets Society,My Left Foot και Field of Dreams.5 δραματικές ταινίες διεκδικούσαν το χρυσό αγαλματίδιο με νικήτρια στο τέλος τη Driving Miss Daisy. Καταπληκτικές ερμηνείες από τους Morgan Freeman και Jessica Tandy,κερδίσε και το Α’ γυναικείου ρόλου, αλλά το Dead Poets Society θα έπρεπε να είχε κερδίσει εκείνο το βράδυ.Ενας ρόλος ζωής από τον Robin Williams που υποδύεται έναν καθηγητή Φιλολογίας έρχεται σε σύγκρουση με το εκπαιδευτικό κατεστημένο και παίρνει τους μαθητές του με το μέρος του μέσω της ποίησης.

imdb.com

Όσκαρ 1999:Saving Private Ryan

Η τελευταια απονομή του 19ου αιώνα μας άφησε μια πικρή γεύση στο τέλος καθώς για άλλη μια φορά υπήρξε αδικία στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας.Το αριστούργημα του Spielberg γύρω από τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που καταγράφηκε ως μια από τις καλύτερες πολεμικές ιστορίες όλων των εποχών δεν κατάφερε να πάρει το Όσκαρ που της άξιζε.Απο ποια έχασε; Από το Shakespeare In Love μια αισθηματική κομεντί που  αφηγείται την ερωτική σχέση του συγγραφέα Ουίλιαμ Σαίξπηρ την περίοδο που έγραφε το έργο του Ρωμαίος και Ιουλιέτα.

imdb.com

Όσκαρ 2006:Brokeback Mountain

Στα Όσκαρ του 2006 οι ταινίες που είχαν προταθεί στην κατηγορία Καλύτερης ταινίας είχαν ένα κοινό,όλες έθιγαν ένα κοινωνικοπολιτικό ζήτημα.Το φαβορί ωστόσο παρέμενε ένα και έφερε στο όνομα Brokeback Mountain το οποίο είχε σαρώσει στις Χρυσές σφαίρες και στις περισσότερες επιτροπές κριτικών.Το βράδυ της 5 Μάϊου, λοιπόν όλοι περίμεναν ότι είχε εξασφαλίσει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας αλλά η ακαδημία είχε άλλα σχέδια.Το αγαλματίδιο προς έκπληξη πολλών κατέληξε στην ταινία Crash με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να θεωρείτε η μεγάλη αδικία σε αυτή την κατηγορία.Μεχρι και ο σκηνοθέτης της,Paul Haggis,το έχει πει δημόσια σε συνέντευξη του το 2015.

imdb.com

Όσκαρ 2011: Social Network

Το 2010 είναι από τις χρονιές που μας έχει προσφέρει αρκετές καλές ταινίες.Χαρακτηριστικα εκείνη την χρονιά είχαν κυκλοφορήσει το The Fighter, Inception, Black Swan,Social Network.Καθεμία από αυτές θα μπορούσε να είχε κερδίσει στην 83 η τελετή απονομής αλλά στο τέλος χαμογέλασε η ταινία The King’s Speech που έχει ως κύριο θέμα της το τραύλισμα του Βασιλιά Γεωργίου.Το αποτέλεσμα εξέπληξε πολλούς μιας και αρκετοί περίμεναν να ακούσουν το όνομα είτε του Inception είτε του Social Network.Το αριστούργημα του Nolan θα μπορούσε να είχε κερδίσει αλλά κατά την γνώμη μου το αγαλματίδιο θα έπρεπε να καταλήξει στην ταινία που έχει ως θέμα την δημιουργία του Facebook.

Είναι γνωστό ότι η Ακαδημία έχει αδικήσει κόσμο και κοσμάκη με ορισμένες φορές τα αποτέλεσμα να είναι εντελώς αναπάντεχο. Φυσικά και δεν γίνονται μόνο αδικίες στην παραπάνω κατηγορία αλλά σε όλες λίγο πολύ υπάρχουν φορές που το αποτέλεσμα δεν ήταν σύμφωνο με τους θεατές.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    4 ταινίες που άξιζαν το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.