Loading

4 πράγματα που πρέπει να απαιτεί μία γυναίκα μετά από ένα διαζύγιο!

svg6 Δεκεμβρίου, 2021LovebeezΠΙΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Για να φτάσει ένα ζευγάρι στο σημείο να θέλει διαζύγιο πρέπει να περάσει πολλά και η απόφαση αυτή είναι πολύ δύσκολο να ξε-στομιστεί, θέλει κότσια. Το να πάρει κανείς διαζύγιο είναι σαν ένας μικρός θάνατος έχουν να πούνε, αφού δε χωρίζεις μόνο από το σύντροφο σου. Χωρίζεις από την οικογένεια του, χωρίζεις από τους κοινούς φίλους και από όλα όσα κάνατε μαζί.

Είναι πλέον γεγονός όμως ότι ένας στους τρεις γάμους καταλήγει σε διαζύγιο. Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες είναι αυτές που ζητούν διαζύγιο τις περισσότερες φορές και οι λόγοι συνήθως σχετίζονται με τις δουλειές του σπιτιού και τη φροντίδα των παιδιών. Απίστευτο;

Κάτι που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε είναι ότι ένα διαζύγιο έχει αρκετές οικονομικές αλλά και ψυχολογικές επιπτώσεις. Τα παιδιά, σε περίπτωση που υπάρχουν, βιώνουν μια τρομακτική ανασφάλεια, νιώθουν υπεύθυνα που χωρίζουν οι γονείς τους γι’ αυτό χρειάζονται μεγάλη προσοχή και πολλή αγάπη σε τέτοια περίπτωση. Σε κάθε διαζύγιο, προτεραιότητα πρέπει να είναι η ψυχική ισορροπία των παιδιών.

Σε περίπτωση τώρα που τα έχετε βάλει όλα κάτω και έχετε αποφασίσει ότι δεν πάει άλλο, εξαντλήσατε κάθε περίπτωση για να τα βρείτε μεταξύ σας και προχωράτε σε διαζύγιο, σας παραθέτω 5 πράγματα που πρέπει να απαιτήσετε.

1) Την δίκαιη κατανομή περιουσιακών στοιχείων

pallettello.com

Το διαζύγιο από μόνο του δεν έχει επιπτώσεις στις περιουσιακές διαφορές.  Υπάρχουν διαφορετικές αιτήσεις και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει μια γυναίκα μετά το διαζύγιο γι’ αυτό το ζήτημα οπόταν αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξει και να ψάξει για να διεκδικήσει, ειδικά εάν συνέβαλε με οποιοδήποτε τρόπο στην αύξηση της περιουσίας!

2)Τα ανήλικα τέκνα των συζύγων

zoomfrk.com

Αν το διαζύγιο εκδόθηκε για λόγους που αφορούν την επιβολή κατά της ζωής ή τη σωματική κακοποίηση των τέκνων, τότε έχει απευθείας επίπτωση στην επιμέλεια των παιδιών. Σε αντίθετη περίπτωση, για ζητήματα που αφορούν τα ανήλικα τέκνα όπως είναι για παράδειγμα η κηδεμονία, η διατροφή και η επικοινωνία, θα πρέπει να καταχωρηθούν ξεχωριστές αιτήσεις.

3) Την υποχρέωση καταβολής διατροφής

pinterest.com

Με τη διακοπή της συμβίωσης και τη κηδεμονία των παιδιών, θα πρέπει να καταχωρηθεί ξεχωριστή αίτηση για τη καταβολή διατροφής από τον σύζυγο. Το διάταγμα διατροφής συζύγου παύει εάν αυτός έχει ξαναπαντρευτεί ή συζεί μόνιμα με κάποιο άλλο πρόσωπο.

4) Τις προσωπικές σχέσεις των συζύγων (π.χ. επώνυμο)

iwp.com

Το διαζύγιο επιφέρει τη λύση του γάμου αλλά δεν επιφέρει αυτόματη αλλαγή επωνύμου. Η γυναίκα, σε περίπτωση που θέλει να αλλάξει το επώνυμο της θα πρέπει να προβεί σε ένορκη δήλωση.

pinterest.com

Εννοείται ότι καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να συμβουλευόμαστε το δικηγόρο μας και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για εμάς και τα παιδιά μας.  Προσωπικά είμαι υπέρ της λύσης του προβλήματος μεταξύ του ζευγαριού και κατά του διαζυγίου αλλά αναγνωρίζω ότι πολλές φορές η κατάσταση μεταξύ ενός ζευγαριού μπορεί να ξεφύγει. Η οικογενειακή βία είναι το χειρότερο που μπορεί να ζήσει ένα παιδί.  Σε περίπτωση που γίνει αυτό τότε ναι, η καλύτερη λύση μπορεί να είναι το διαζύγιο. Θα πάρει χρόνο, θα είναι δύσκολο, αλλά θα είναι το καλύτερο που μπορούσες να κάνεις για εσένα και τα παιδιά σου. 


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: iwp.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    4 πράγματα που πρέπει να απαιτεί μία γυναίκα μετά από ένα διαζύγιο!