Loading

4 celebrities που δέχτηκαν bullying

svg13 Σεπτεμβρίου, 2020ShowbeezΜΥΡΙΑΝΘΗ ΠΑΤΣΙΚΑ

 Η αλήθεια είναι ότι αυτό το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο και φοβάμαι κάπως να το αγγίξω. Θεωρώ ότι δεν είμαι εγώ σε θέση να μιλήσω γι’ αυτό ή έστω να το εξηγήσω, αν υπάρχει κάποια εξήγηση. Με όλα αυτά που γίνονται όμως στις μέρες μας ένιωσα την ανάγκη να αναφερθώ στο πρόβλημα με έναν δικό μου τρόπο. Δεν χρειάζεται να πω αυτά που ήδη ξέρουμε όλοι, ελπίζω, οπότε πάμε να δούμε 4 διάσημους που δέχτηκαν bullying και πως το ξεπέρασαν.

1. Rihanna

cdn.britannica.com

 Η Rihanna, σε πιο μικρή ηλικία δέχτηκε εκφοβισμό, για ποιο άλλον λόγο; Φυσικά για το χρώμα του δέρματος της. Για κάποιους ήταν πιο σκούρο για άλλους πιο ανοιχτό. Διέλυαν την ψυχική της υγεία για κάτι απόλυτα φυσιολογικό!Επίσης, την κορόιδευαν για σημεία στο σώμα της, τα οποία ήταν λίγο «διαφορετικά» και «χάλαγαν την αισθητική τους». Τσακώνονταν μαζί της, της φώναζαν, την πείραζαν. Η ίδια ανέφερε όμως ότι τους αγνοούσε. Έτσι κατάφερε να «ξεφύγει».

«Δέχτηκα εκφοβισμό αλλά τώρα ανήκω σε έναν πολύ μεγαλύτερο κόσμο».

2. Demi Lovato

a57.foxnews.com

 Η δική μου αγαπημένη, δέχτηκε εκφοβισμό στα 12 της! Πιο συγκεκριμένα, η «διάσημη του σχολείου» της έλεγε συνεχώς ότι πρέπει να αυτοκτονήσει, ότι είναι ένα μηδενικό και ότι δεν την θέλει κανένας. Όταν η Demi ρώτησε γιατί της φέρονται έτσι, δεν απάντησε ούτε ένας. Δεν ήξεραν ούτε οι ίδιοι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τις διατροφικές της διαταραχές, άγχος και έλλειψη εμπιστοσύνης. Της πήρε χρόνια να το ξεπεράσει όμως το κατάφερε! Βέβαια όλη αυτή η ιστορία ίσως να συνδέεται και με την κατάχρηση των ναρκωτικών και τις περιπέτειές της σε κέντρα αποτοξίνωσης; Ποιος ξέρει;

3. Lady Gaga

biography.com

 Η Lady Gaga δέχτηκε πιο πολύ σωματικό εκφοβισμό. Στο σχολείο άρχισαν να την κοροϊδεύουν για χαζά πράγματα, όπως για την μύτη της, για το σώμα της. Μετά όμως έγινε πιο σοβαρό. Την πέταξαν σε έναν κάδο σκουπιδιών φωνάζοντας της αισχρά λόγια. Αργότερα συνέβησαν παρόμοια περιστατικά. Αυτό της άφησε υπολείμματα πληγών, ένιωθε ότι δεν αξίζει τίποτα. Ακόμα και ίδιος της ο πατέρας δεν την αναγνώριζε! Μετά από λίγο καιρό κατάφερε μόνη της, όμως να σταθεί στα πόδια της και σήμερα αποτελεί πρότυπο anti-bullying!

4. Miley Cyrus

media1.popsugar-assets.com

Διαβάζοντας τα περιστατικά, αυτό είναι ίσως το πιο σοβαρό. Τη Miley στο σχολείο, λόγω του ότι ήταν στην Disney τότε, πολλοί την μισούσαν. Ένα κορίτσι είχε δημιουργήσει το «The Anti-Miley club». Την κλείδωναν στις τουαλέτες και την χτυπούσαν μέχρι να μην άντεχε τον πόνο. Στο σπίτι κλειδωνόταν στο δωμάτιο της και έκλαιγε σε σημείο που ο μπαμπάς της έπρεπε να σπάσει την πόρτα για να δει αν είναι καλά. Όταν όμως η ίδια είδε ότι οδηγείται στον θάνατο, στάθηκε στα πόδια της και τους αντιμετώπισε όλους!

Τα συναισθήματα μου μπροστά σε αυτά τα περιστατικά αλλά και στα εκατομμύρια άλλα δεν περιγράφονται. Είναι σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας. Δυστυχώς τα περιστατικά δε μένουν μόνο εκεί και δεν φτάνουν όλα στο φως της δημοσιότητας. Η κακοποίηση είναι δίπλα μας, συμβαίνει συχνά και σε δικά μας άτομα και εμείς δεν πρέπει να είμαστε απλώς απαθείς και παρατηρητές της κατάστασης.

Τουλάχιστον, εύχομαι στο μακρινό μέλλον να μην υπάρξουν αλλά τέτοια άρθρα, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι το «bullying» εξαφανίστηκε.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: img.discogs.com, akns-images.eonline.com, upload.wikimedia.org, imagesvc.meredithcorp.io, content.api.news

ΜΥΡΙΑΝΘΗ ΠΑΤΣΙΚΑ

Ξέρετε τις λεγόμενες "comfort σειρές"; Οι σειρές στο Netflix που μας κάνουν να ξεχνιόμαστε; Ε λοιπόν εγώ, είμαι εδώ για να τις αντικαταστήσω. Είμαι ο comfort άνθρωπος σου, για τις στιγμές που δεν θα προλαβαίνεις να δεις την σειρά σου. Θα ξεχνιόμαστε μαζί! (Ελπίζω)

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    4 celebrities που δέχτηκαν bullying