Loading

4 αστυνομικά βιβλία που σου προτείνω να διαβάσεις και γιατί!

Το αστυνομικό μυθιστόρημα αποτελεί ένα είδος λογοτεχνίας με μεγάλη απήχηση σήμερα και πολλοί είναι οι  συγγραφείς που άρχισαν να καταπιάνονται με το συγκεκριμένο είδος. Σασπένς, ένταση, αμεσότητα είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτού του είδους που το κάνουν ξεχωριστό και αρεστό από ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό!

Πιο κάτω θα βρεις τέσσερα αστυνομικά βιβλία που κατά τη γνώμη μου θα σε κρατήσουν καθηλωμένο μέχρι το τέλος!

Αιχμηρά αντικείμενα, Gillian Flynn

assets.gy.digital

Το μυστήριο ξεκινά να διαδραματίζεται όταν μια δημοσιογράφος που δουλεύει στο Σικάγο επιστρέφει στην πόλη όπου μεγάλωσε προκειμένου να γράψει για δύο φριχτά εγκλήματα που συνέβησαν εκεί. Τότε έρχεται αντιμέτωπη με μυστικά που κανείς δεν θα περίμενε να κρύβουν πίσω από την ευπρέπεια τους, οι κάτοικοι της πόλης. Όσο για τους ήρωες, η συγγραφέας εστιάζει κυρίως σε γυναικείους χαρακτήρες που προσπαθούν να καλουπωθούν σε πρότυπα της κοινωνίας, ξεδιπλώνοντας σιγά σιγά την άσχημη και νοσηρή πλευρά τους. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιούν οι ίδιοι οι ήρωες για τον εαυτό τους αλλά και η ψυχοσύνθεσή τους. Προσωπικά οι τελευταίες σελίδες με είχαν αιφνιδιάσει και ανέμενα ένα λίγο διαφορετικό τέλος. Είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε κάποια στιγμή!

Ο Παραμυθάς, Γιάννης Παπουλής

gr-assets.com

Ο ντετέκτιβ, Ίαν Μακέι, έρχεται αντιμέτωπος με το παραμύθι ενός σίριαλ-κίλερ. Ένα παραμύθι που μπορεί να τον οδηγήσει στην τρέλα καθώς ξετυλίγει το κουβάρι και προσπαθεί να μπει στο διεστραμμένο μυαλό του δολοφόνου… Δολοφονίες και σκηνικά πρωτόγνωρα που κατά τη γνώμη μου θα ταράξουν και τον πιο ψύχραιμο αναγνώστη. Είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που θα σας κρατήσει καθηλωμένους μέχρι το τέλος!

Πριν χαθεί η νύχτα, Ευαγγελία Ευσταθίου

https://www.livanis.gr/Images/Products/Normal/2774242.jpg

livanis.gr

Η Έμιλυ, μια επιτυχημένη δημοσιογράφος και ο Μάνος, ένας αξιόλογος εγκληματολόγος, αποφασίζουν να συμμαχήσουν εναντίον ενός μανιακού δολοφόνου ο οποίος έκανε συντρίμια την ζωή της Έμιλυς από πολύ νεαρή ηλικία. Είναι ένα αξιόλογο βιβλίο, με πολλή περιπέτεια και ωραία πλοκή το οποίο συνδυάζει πολλά πράγματα μαζί όπως μυστήριο, αγωνία, έρωτα, πάθη!

Σώσε με, Δημήτρης Σίμος

assets.gy.digital

Τρεις αδελφές επιστρέφουν στο χωριό τους για το μνημόσυνο του πατέρα τους και η μικρότερη από αυτές εξαφανίζεται. Έπειτα από την εξαφάνιση της, μια αστυνόμος ανακαλύπτει το πτώμα μιας γυναίκας, με το πρόσωπό της παραμορφωμένο. Οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με καλά θαμμένα μυστικά. Περιέχει ακριβώς όσα θα έπρεπε να περιέχει ένα βιβλίο τέτοιου είδους , πραγματεύεται σημαντικά κοινωνικά προβλήματα και στο τέλος αφήνει την αίσθηση ενός ολοκληρωμένου έργου!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: netdna-ssl.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    4 αστυνομικά βιβλία που σου προτείνω να διαβάσεις και γιατί!