Loading

3 + 1 συναυλίες που άφησαν εποχή!

Πριν ξεκινήσω να περιγράφω 4 από τις top συναυλίες που αφήσαν εποχή, ας το πάρουμε από την αρχή γιατί το όλο θέμα είναι η μουσική. Η μουσική υπήρχε από τότε που δημιουργήθηκε ο κόσμος -ναι καλά άκουσες- και συγκεκριμένα ανακαλύφθηκε από τον άνθρωπο σε μια προσπάθεια να εκφράσει τον εσωτερικό του κόσμο χρησιμοποιώντας ήχους και ρυθμούς που υπήρχαν γύρω του. Έτσι κάθε πολιτισμός έχει δημιουργήσει την δική του μουσική, τους δικούς του ρυθμούς.

Πρόκειται με λίγα λογία για τον πιο πλούσιο κώδικα επικοινωνίας και έκφρασης του ενδότερου κόσμου του κάθε ανθρώπου, που αποδεικνύεται πολύ «θεραπευτικός» τόσο στον πόνο όσο και στη χαρά. Πώς θα ήταν άραγε οι σχέσεις των ανθρώπων εάν δεν υπήρχε ένα τραγούδι να τις εκφράσει, ένα τραγούδι που να μιλάει για τον έρωτα ή την απογοήτευση;

Τώρα στο main θέμα, οι συναυλίες είναι ένα άλλο τεράστιο θέμα, αλλά αυτό που αρκεί να θυμόμαστε είναι ότι συναυλία σημαίνει live μουσική, ένταση, χορός, διασκέδαση, φωνές, ουρλιαχτά και αφωνία την επόμενη μέρα!

Πάμε λοιπόν σε μια λίστα, η οποία είναι η προσπάθειά μας να περιορίσουμε τρεις και μισές δεκαετίες αξιόλογων ζωντανών μουσικών εκδηλώσεων, θρυλικών φεστιβάλ, περιοδείες από μεγάλους καλλιτέχνες και μοναδικές σκηνικές συνεργασίες.

1.DAFT PUNK – ALIVE AT COACHELLA, 2006

articleassets.meaww.com

Πρόκειται για το περίφημο Φεστιβάλ μουσικής και τεχνών, Coachella .Τη συγκεκριμένη χρονιά, τον Απρίλιο του 2006 ο Thomas Bangalter και ο Guy-Manuel de Homem-Christo, γνωστοί και ως οι Daft Punk άλλαξαν τον κόσμο των συναυλιών ηλεκτρονικής μουσικής για πάντα με την εκθαμβωτική παράσταση στην σκηνή του Coachella Festival ως διαστημικοί εισβολείς.

bbci.co.uk

2.BEYONCE – WORLD FORMATION TOUR, 2016

365thingsinhouston.com

Beyonce, μοναδική, ανεπανάληπτη, και θρύλος της pop μουσικής, αυτά ήταν μερικά από τα επίθετα με τα οποία χαρακτηρίστηκε περισσότερο από πολύ το 2016. Το 2016 στην παγκόσμια της περιοδεία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και ναι, μπορεί σε αυτή τη λίστα να περιάλειψα μερικούς θρυλικούς καλλιτέχνες της δεκαετίας του ’60, του ’70 και του ’80, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την εντυπωσιακή παγκόσμια περιοδεία αυτού του pop συμβόλου. Αναμφίβολα στη συγκεκριμένη περιοδεία, εκτός από μια θαυμάσια εκτέλεση, έδωσε ένα εντυπωσιακότατο θέαμα, ένταση, ενέργεια  και ψυχή, βγάζοντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, κάτι που θα μείνει αξέχαστο για εκατομμύρια κόσμο!!!

3.QUEEN – WEMBLEY, 1986

castleparkslane.com

Στις 12 Ιουλιου το 1986, οι Queen, το ροκ συγκρότημα με τους  Freddie Mercury, Brian Harold May, Roger Taylor,και John Deacon άφησαν το δικό τους στίγμα στο στάδιο Wembley στο Λονδίνο. Από την πρώτη χορδή του One Vision μέχρι την τελευταία ευφορία του We Are The Champions. Οι Freddie, Brian, Roger και John δείχνουν στο Λονδίνο ποια είναι η καλύτερη ζωντανή μπάντα στον κόσμο. Ποιος θα περίμενε ότι ούτε ένα μήνα αργότερα θα έπαιζαν την τελευταία τους συναυλία…

Το Wembley είναι μια από τις καλύτερες συναυλίες ποτέ, αλλά δεν είναι η καλύτερη συναυλία των Queen.  H Live Aid, Rock in Rio και οι συναυλίες τους μεταξύ 1979 και 1981 είναι ακόμα καλύτερες! Στο Wembley ο ήχος δεν ήταν τέλειος, αφού ο Freddy υπέφερε λόγω δύο συνεχόμενων παραστάσεων και πιθανό των πρώτων συμπτωμάτων του Aids. Οι Queen έπαιξαν επίσης για 300.000 άτομα δύο συνεχόμενες νύχτες στο φεστιβάλ Rock in Rio. Και μην ξεχνάτε το Live Aid, οπου  ξεπέρασαν κάθε άλλο καλλιτέχνη μπροστά σε ένα κοινό 1 δισεκατομμυρίου! Η τελευταία συναυλία αναδείχθηκε η καλύτερη συναυλία ποτέ!

4.WOODSTOCK- BETHEL, ΝΈΑ ΥΌΡΚΗ 1969

Και για το τέλος σας έχω το – ακουστό σε όλους μας, ακόμα και στους νεότερους- Woodstock Festival, το οποίο ξεκίνησε με  βασικό σλόγκαν «Τρεις μέρες μουσική και ειρήνη» και κατέληξε να είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα φεστιβάλ όλων των εποχών, μιας και παρουσίασε πάρα πολλές εξαιρετικές παραστάσεις για να ξεχωρίσει μόνο μία. Γιατί να ακούσεις μόνο Queen όταν μπορείς να ακούσεις πολλά άλλα συγκροτήματα εξίσου ταλαντούχα;

Εκεί ήταν οι Who, Jimi Hendrix και Crosby, Stills & Nash και όλοι έπαιξαν μερικά από τα καλύτερα σετ όλων των εποχών!

Το Woodstock για πολλούς αποτελεί την κορυφή μεταξύ όλων των ζωντανών συναυλιών στην ιστορία και μάλιστα η ιστορία της μουσικής απο πολλούς διαχωρίζεται πριν και μετά απο το Woodstock. Τρεις μέρες που άλλαξαν τον κόσμο!

ΠΗΓΕΣ:

getgigit.com, alltopecerything.com, youtube.com, thetoptens.com, ultimateclassicrock.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: beautetinkyriaki.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    3 + 1 συναυλίες που άφησαν εποχή!