Loading

25 psychological facts για την ανθρώπινη συμπεριφορά.

svg17 Σεπτεμβρίου, 2021HealthybeezΜΑΡΙΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα πολύ ισχυρό και μυστήριο όργανο. Είναι τόσο εκπληκτικά περίπλοκος και τόσο «βαθύς», που κανένας άνθρωπος δεν έχει καταλάβει την πραγματική του δύναμη μέχρι σήμερα. Τόσο το συνειδητό όσο και το υποσυνείδητο, έχουν σημαντική επιρροή στη συμπεριφορά μας. Από τότε που η ψυχολογία έγινε επιστήμη, έχουν ερμηνευθεί σε τεράστιο βαθμό οι λόγοι που οι άνθρωποι συμπεριφέρονται, όπως συμπεριφέρονται και για το πώς μπορούμε να συσχετίσουμε διαφορετικές πτυχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς με αυτό που συμβαίνει στο μυαλό μας. Ωστόσο τα εναπομείναντα μυστήρια του ανθρώπινου εγκεφάλου παραμένουν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της επιστήμης. Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί οι  άνθρωποι αντιδρούν διαφορετικά σε παρόμοιες περιστάσεις και πώς αυτό διαμορφώνει τη συμπεριφορά τους; Η κατανόηση του ποιοι είμαστε, καθώς και το πώς σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και ενεργούμε είναι στο επίκεντρο της μελέτης της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Ακολουθούν 25 mindblowing psychological facts που ίσως δεν γνώριζες προηγουμένως και μπορείς άνετα να ταυτιστείς!

Ήξερες ότι……….

1. Ο μέσος άνθρωπος έχει 3 έως 5 καλύτερους φίλους και συνήθως δεν συμπαθεί ένα άτομο από την παρέα του.

2. 70% των ανθρώπων ακούνε παλιά τραγούδια λόγω των αναμνήσεων που έχουν συνδέσει με αυτά.

3. Αν ανακοινώσεις τους στόχους σου σε άλλους, είναι λιγότερο πιθανό να πετύχεις. Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι χάνεις το motivation σου.

4. Το τελευταίο άτομο που έχεις στο μυαλό σου πριν κοιμηθείς είναι είτε ο λόγος της ευτυχίας σου είτε ο λόγος του πόνου σου.

5. 90% των ανθρώπων στέλνουν μηνύματα που δεν μπορούν να πουν πρόσωπο με πρόσωπο.

6. Πείθοντας τον εαυτό σου ότι κοιμήθηκες καλά, αυτό βελτιώνει την απόδοση σου για το υπόλοιπο της μέρας. Από την άλλη πλευρά, το να μιλάς συνεχώς για το πόσο εξαντλημένος είσαι πραγματικά, θα σε κάνει να αισθάνεσαι κουρασμένος και μπορεί να είναι επιζήμιο για την απόδοσή σου.

7. Έχουμε θεωρήσει ότι το αίσθημα αγάπης έρχεται από την καρδιά, αλλά στην πραγματικότητα αρχίζει με μια χημική αντίδραση του εγκεφάλου.

8. Όσο περισσότερο κρύβεις τα συναισθήματα σου για κάποιον, τόσο πιο πολύ τον ερωτεύεσαι.

9. 98% των περιπτώσεων όταν κάποιος σου λέει «Πρέπει να σε ρωτήσω κάτι», ανακαλείς όλα τα άσχημα πράγματα που έχεις κάνει πρόσφατα.

10. Κανείς που έχει γεννηθεί τυφλός, δεν έχει αναπτύξει ποτέ σχιζοφρένεια.

11. Όταν κάποιος κλαίει από χαρά, το πρώτο δάκρυ πέφτει από το δεξί μάτι. Τα δάκρυα πόνου αρχίζουν από το αριστερό μάτι.

12. Το μήκος της γλώσσας σου σχετίζεται με τη σεξουαλική σου περιέργεια.     Όσοι μπορούν να γλείψουν τους αγκώνες τους, είναι περισσότερο πρόθυμοι να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες στον τομέα αυτό.

13. Το να μπορείς να απαντήσεις με σαρκασμό σε μια ανόητη ερώτηση, είναι ένα σημάδι ενός υγιούς εγκεφάλου.

14. Οι γυναίκες που έχουν υψηλότερο IQ, είναι δυσκολότερο να βρουν ταίρι.

15. Τα κύτταρα στο σώμα μας αντιδρούν σε ό,τι λέει το μυαλό μας. Έτσι η αρνητικότητα μειώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αισθανόμαστε άρρωστοι.

16. Άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι πιθανότερο να επικρίνουν άλλους.

17. Οι ναρκισσιστές είναι πιθανό ότι κάνουν περιστασιακό σεξ για να επιδεικνύουν εξουσία και όχι πάθος.

18. Οι καλοί ψεύτες είναι καλύτεροι στο να εντοπίζουν τα ψέματα άλλων.

19. Οι περισσότερες από τις αποφάσεις μας είναι ασυνείδητες.

20. Υπάρχει η πιθανότητα να πεθάνεις από «ραγισμένη» καρδιά. Γνωστό ως σύνδρομο ραγισμένης καρδιάς ή αλλιώς μυοκαρδιοπάθεια Takotsubo.

21. Μερικοί άνθρωποι φοβούνται να νιώσουν χαρά λόγω του φόβου ότι κάτι τραγικό θα μπορούσε να τους συμβεί στη συνέχεια.

22. Ο εγκέφαλος αντιμετωπίζει την απόρριψη ως φυσικό πόνο.

23. Όταν προσπαθείς να θυμηθείς ένα συμβάν του παρελθόντος, στην πραγματικότητα θυμάσαι την τελευταία φορά που το θυμόσουν και όχι το ίδιο το συμβάν από μόνο του.

24. Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να πιστεύουν ότι δεν είναι έξυπνοι.

25. Η επαφή με τα μάτια μπορεί να πει πολλά. Εάν ένα άτομο κάνει eye-contact με εσένα για το 100% μιας συνομιλίας, τότε πιθανότατα προσπαθεί να σε απειλήσει. Εάν το κάνει αυτό για το 80% της συνομιλίας, τότε μπορεί να προσπαθεί να σε προσελκύσει ενώ αν το κάνει για το 60% ή λιγότερο της συνομιλίας τότε είναι ίσως μια ένδειξη ότι σε βαρέθηκε. 

Πηγή:
scoopwhoop.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: the-scientist.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    25 psychological facts για την ανθρώπινη συμπεριφορά.