Loading

20 μαθήματα ζωής που έλαβα από την ωμοφαγία

Το να είσαι ωμοφάγος, δεν αποτελεί απλώς μια πρόκληση, αλλά ένα μάθημα ζωής. Να μερικά από αυτά που μου έμαθε η εμπειρία μου αυτή:

 1. Για να έχεις σωστή κρίση και άποψη για κάτι πρέπει πρώτα να του μελετήσεις και να το βιώσεις
 2. Όσο πιο αγνά τρέφεσαι τόσο πιο αγνός γίνεσαι, τόσο πιο αγνή είναι η ψυχή και πιο καθαρό το σώμα και το μυαλό
 3. Δεν παίζει ρόλο η ποσότητα αλλά η ποιότητα στο καθετί
 4. Ανακάλυψα περισσότερα πράγματα για τον εαυτό μου. Αυτογνωσία. Που είναι τα όρια μου και αν μπορώ να τα ξεπεράσω.
 5. Σε βοηθά να ανεβείς επίπεδα συνειδητότητας και ενέργειας, τόσο γιατί παίρνεις εμπειρίες όσο και γιατί τρέφεσαι με ότι σου προσφέρει η φύση  και ο Θεός.
 6. Απαιτεί χρόνο, θέληση, υπομονή και πειθαρχία για να δεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς καθώς και για να ισορροπήσεις σε αυτήν.
 7. Έμαθα να ακούω καλύτερα το σώμα μου και μπορώ να κατανοήσω τί χρειάζεται το σώμα μου κάθε φορά.
 8. Έμαθα να ακούω την ψυχή μου ακόμα και μέσα στο χάος. Έμαθα να γεμίζω το κενό της με την πνευματικότητα. Έμαθα να τρέφω και την ψυχή μου.
 9. Έμαθα να ακούω το ένστικτό μου ακόμα και όταν οι γύρω μου προσπαθούν με λόγια να με πείσουν για κάτι. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχουν τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψουμε τι νιώθει ακριβώς το ένστικτό μας. Αισθανόμαστε καλύτερα τι συμβαίνει γύρω μας, χωρίς κάποιος να εκφράσει κάτι. Άρα κατανοούμε τι σόι άνθρωπος είναι ο καθένας ή τουλάχιστον τι συναισθήματα μας βγάζει εμάς. 
 10. Τα βιολογικά, αν και ακριβά, είναι καλύτερης ποιότητας
 11. Αποκτάς καλύτερη εσωτερική ισορροπία και γαλήνη, που νιώθεις σαν να είσαι ένα με την πηγή σου – το Θεό.
 12. Έμαθα να ζω στο παρόν και να απολαμβάνω την κάθε στιγμή.
 13. Θρέφεις μυαλό, σώμα και ψυχή.
 14. Βιώνεις διαύγεια κάτι που σου επιτρέπει να βλέπεις με καθαρότητα μπροστά και να είσαι παραγωγικός.
 15. Όταν κάτι το θες πραγματικά, έχεις πίστη και επιμονή, τότε κανείς δεν είναι σε θέση να σου ρίξει στάχτη μέσα στα μάτια για να φύγεις από τον δρόμο σου. Με αυτά τα χαρακτηριστικά όλα είναι εφικτά ακόμα κι αν οι γύρω σου δεν συμφωνούν.
 16. Είναι ένας μοναχικός δρόμος που διανύω για μένα και στον δρόμο αυτό συνάντησα και θα συνεχίσω να συναντώ συμπαραστάτες και φίλους. Δεν διασχίζουν τον ίδιο ακριβώς δρόμο, για το λόγο ότι ο καθένας μας έχει το δικό το δρόμο να διαβεί. Και εδώ κρύβεται το ιδιωτικό κομμάτι μας. Όλοι είμαστε συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες στον δρόμο κάποιων δικών μας ανθρώπων.
 17. Όσο τρελό κι αν σας ακουστεί.. Όταν τρέφεσαι με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τόσο πιο έντονα νιώθεις την αγάπη του Κυρίου να σε πλημμυρίζει καθώς και μια απέραντη χαρά και γαλήνη.
 18. Τα πάντα ρέουν. Στη Δημιουργία τίποτα δεν είναι στάσιμο, θα υπάρξουν τα καλά, τα κακά, τα θετικά, τα αρνητικά, η λύπη, η χαρά, ο θυμός, η ηρεμία, η μέρα, η νύχτα, ο ήλιος, η βροχή, η εργασία, η ξεκούραση, το πάνω, το κάτω, οι εναλλαγές ανάμεσα στις εποχές… Got the point, right?
 19. Μαθαίνεις να ερωτεύεσαι την ζωή.
 20. Τέλος με έκανε κυριολεκτικά να νιώσω ότι η κάθε μας επιλογή μας επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τόσο σωματικά, όσο και νοητικά και ψυχικά. Επομένως προσέχτε τι πίνετε, τι τρώτε, τι βάζετε πάνω στο δέρμα σας, τι αναπνέεται, με ποιούς κάνετε παρέα, πως συμπεριφέρεστε και τι σκέφτεστε. 

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
 • 01

  20 μαθήματα ζωής που έλαβα από την ωμοφαγία