Loading

20 κυπριακές σειρές που θα μείνουν στην ιστορία της κυπριακής τηλεόρασης

Tα χρόνια πέρασαν αλλά αρκετές από αυτές τις σειρές εξακολουθούν να μας κρατούν συντροφιά κυρίως τις πρωινές ώρες.  Άλλες πέρασαν και δεν ακούμπησαν και άλλες ξεπέρασαν κάθε αναμενόμενο.  Οι περισσότερες σατιρικές και τους χαρακτήρες που πρωταγωνίστησαν τους θυμόμαστε ακόμα και σήμερα αν και πέρασε σχεδόν μια 20ετία.  Στο άρθρο μου θα παρατηρήσετε ότι λείπουν μερικές πετυχημένες κυπριακές σειρές όπως ‘’Βουράτε Γειτόνοι’’, ‘’Οι Τάκκοι’’, ‘’Τα Ψάρκα’’, ΄΄Οι ιστορίες του χωρκού’’, ‘’Στο Παρα 5’’ και ‘’Αίγια Φούξια’’, να είστε σίγουροι/ες πως τις θυμάμαι και τις παρακολουθώ μέχρι και σήμερα, απλά θέλω να φρεσκάρω λίγο την μνήμη σας.  Ας κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν!

1.Στο χωρκόν μας (2000)

Ένα τρελό χωριό με δυνατούς χαρακτήρες, τον μουχτάρη που θέλει να κάνει το χωριό Ευρώπη, τον καφετζή που του κάνει αντιπολίτευση, την κόρη του καφετζή που θέλει να παντρευτεί κάποιον διάσημο. Παλιά ήθη και έθιμα συγκρίνονται με την σημερινή πραγματικότητα.

2. Οι αδιάφθοροι (2000-2002)

Μια ομάδα αστυνομικών προσπαθούν να πατάξουν το έγκλημα και να επιβάλουν το νόμο. Η έντονη δράση και το γέλιο είναι μερικά από τα στοιχεία της σειράς. Το μόνο σίγουρο ότι τίποτα δεν είναι προβλέψιμο με τους Αδιάφορους.

3.Τα κοπέλια (2001)

Δύο φίλοι συγκάτοικοι για κλάματα και γέλια έρχονται να φέρουν την απόλυτη καταστροφή. Τίμος και ο Ζήνων, δύο εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες με κοινό τους χαρακτηριστικό την γκαντεμιά και την απροσεξία προσπαθούν να βρουν δουλειά. Μόνο που είναι παιδιά για όλες τις δουλειές με ότι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό.

4.Ούνα ράτσα (2002-2003)

Μια ξεκαρδιστική κωμική σειρά που θα την θυμόμαστε όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ο ρόλος του Μάλεκ της αυστηρής γιαγιάς είναι το τέλειο δίδυμο για να μας χαρίσουν απίστευτο γέλιο μέχρι και κλάματα.

5.Σ’ αγαπώ (2003)

Μια δραματική ιστορία αγάπης που μόνο αγωνία θυμούνται όσοι έτυχε να την δουν. Οι συγκρούσεις, οι στιγμές απείρου γέλιου αλλά και συγκίνησης δεν έλειπαν από την σειρά.

6.Ο τέλειος άντρας (2005)

Από τις πρώτες σειρές που έγραψε ο πετυχημένος σεναριογράφος και ηθοποιός Φώτης Γεωργίδης. Αν και δεν είχε τα αναμενόμενα στατιστικά γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Χιούμορ, φλερτ, περιπέτεια και φαντασία είναι τα βασικά στοιχεία της σειράς.

7.Βασιλική (2005-2006)

Από τις ελάχιστες κυπριακές σειρές που η ιστορία διαδραματίζεται τον καιρό της τουρκικής εισβολής. Ένα κοριτσάκι γεννιέται κυριολεκτικά την ώρα του πολέμου, σκοτώνουν την οικογένεια και το νεογέννητο μωρό το παίρνουν. 36 χρόνια μετά μεγαλώνει και πλέον ζει στην Κωνσταντινούπολη με Τούρκους γονείς.

8.Ζωή ποδήλατο (2006-2008)

Αυτή η οικογένεια μόνο προβλήματα είναι. Ο κάθε ένας το βιολί του και ο κάθε ένας πιο τρελός από τον άλλο. Πρόκειται για μια σειρά που αναδείχνει τα προβλήματα που έχει μια οικογένεια και γενικότερα η κοινωνία μας από διαζύγια μέχρι και καβγάδες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ζωή τους είναι ένα ποδήλατο με τις ανηφόρες και τις κατηφόρες τους.

9.Βεντέτα (2006-2008)

Δύο οικογένειες οι Καρακάμηλοι και οι Πατταλόσαββες με αφορμή μια Βεντέτα θα ξεκινήσει μεταξύ τους ένας πόλεμος. Μέσα από όλη αυτή την «μάχη» θα γεννηθεί ένας μεγάλος έρωτας, άραγε θα κρατήσει ή θα τους πνίξει το μίσος και το αίσθημα της εκδίκησης;

10.Όταν μεγαλώσω (2006)

Τέσσερις φίλοι από το σχολείο κυνηγούν τα όνειρα τους. Ο κάθε ένας προσπαθεί να σώσει τον άλλο και μπλέκονται συνέχεια σε περιπέτειες της καθημερινότητας.

11.Το έβδομο κλειδί (2006-2007)

Κωμική και αστυνομική σειρά με σκηνές από άλλη εποχή. Η λύση του μυστηρίου κάτω από αντίξοες συνθήκες και στιγμές που μόνο γέλιο μέχρι δακρύων προκαλούν. Τελικά θα βρουν το έβδομο κλειδί;

12.Δείξε μου τον φίλο σου (2006-2008)

Δύο ιδιοκτήτες εργοληπτικών εταιριών οι οποίοι ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο και έρχονται συνέχεια σε σύγκρουση. Μετά από πιέσεις των γονιών του ο Αγαμέμνονας παντρεύτηκε το κορίτσι του Αχιλλέα και θα βρεθούν αντιμέτωποι σε μεγάλες κωμικές περιπέτειες τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους.

13.Για την αγάπη σου (2008-2009)

Κεντρικό πρόσωπο της σειράς, η Μαργαρίτα. Ένα 18χρονο κορίτσι που γνωρίζει τον έρωτα της ζωής της τον Βαγγέλη. Η Μαργαρίτα μαθαίνει ότι είναι υιοθετημένη ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με την λευχαιμία. Θα δώσει την δική της μάχη για να κρατηθεί στην ζωή. Μια από τις πιο συγκινητικές σειρές που έχουν κυκλοφορήσει για τα κυπριακά δεδομένα.

14.Καραόλοι α λα κρεμ (2008-2009)

Τρεις άνθρωποι με κοινό επάγγελμα την μαγειρική, ποδοσφαιρόφιλοι και πολιτικά φανατισμένοι. Μπόλικη σάτιρα και σκηνές τρελού γέλιου είναι μερικά από τα στοιχεία της σειράς.

15.Η ζωή είναι ωραία (2008-2009)

Μια συνάντηση με έναν άγνωστο ήταν αρκετή για να γίνει εκατομμυριούχος, μια φτωχή οικογένεια και μια γυναίκα που αλλάζει τις ζωές όλων.

16.Το πρόβλημα μου με τις γυναίκες (2008)

Ένας ψυχολόγος ο Δρ. Βαλάκας προσπαθεί να μπει στο μυαλό του Λουκά και να το θεραπεύσει. Το πρόβλημα του όμως είναι με τις γυναίκες λόγω του ότι δυσκολεύεται να δημιουργήσει μια μόνιμη σχέση. Θα τα καταφέρει;

17.Την πάτησα (2008)

Ένας καλοσυνάτος δάσκαλος «πατά» με το αυτοκίνητο μια νύφη την ώρα που το σκάει από τον γάμο της. Στην προσπαθεί του να καλύψει το παράπτωμα αντιλαμβάνεται ότι την ερωτεύτηκε.

18.Μπάτσο αγάπη μου (2008-2009)

Η Σοφία και ο Σωτήρης βρίσκονται σε μια καταδικασμένη σχέση γιατί οι γονείς τους έχουν διαφορετικές ιδεολογίες. Μέσα από κωμικές καταστάσεις οι πρωταγωνιστές θα τα καταφέρουν να γίνουν ζευγάρι και να επιβεβαιώσουν ότι τα αντίθετα έλκονται αρκεί να υπάρχει αγάπη.

19.Λύκε λύκε είσαι εδώ; (2011)

Μια τρελή οικογένεια που στην ανάγκη τους να τα ισορροπήσουν δημιουργούν μπελάδες. Έντονο και ξεκαρδιστικό γέλιο χαρακτηρίζει αυτή την κωμωδία και η περιέργεια του τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί.

20.Κάμπινγκ (2020-2022)

Η καλύτερη αστυνομική αλλά ταυτόχρονα κωμική σειρά που κυκλοφόρησε στην κυπριακή τηλεόραση. Γνώρισε τεράστια επιτυχία λόγω του ότι χρησιμοποιεί μυστήριο και χιούμορ. Οι ατάκες της σειράς έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο που οι περισσότεροι τις χρησιμοποιούν ακόμα και στην καθημερινότητα τους. Σύντομα, πρόκειται να την δούμε στις οθόνες του σινεμά.

Εσείς ποιες θυμάστε;


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    20 κυπριακές σειρές που θα μείνουν στην ιστορία της κυπριακής τηλεόρασης