Loading

10+1 τύποι φοιτητών

svg26 Απριλίου, 2020Bee freeΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΡΑΤΗ

Ο καθένας με την δικιά του νοοτροπία. Αυτό είναι το μότο που επιλέγω για να αρχίσω το άρθρο μου αυτή τη φορά. Γιατί, ως νέα φοιτήτρια, έχω παρατηρήσει διάφορους τύπους που συναντάει συχνά κάποιος στο Πανεπιστήμιο, που με έκαναν να αντιληφθώ το πόσο διαφορετικοί είμαστε. Διαβάζοντας παρακάτω θα καταλάβετε τι εννοώ.

Ο ξερόλας:

Εργασίες, εξετάσεις σε όλα είναι άριστος. Πάντα στο μάθημα έχει κάτι να πει. Ίσως είναι έτσι από τη φύση του ή απλά δεν σηκώνεται από την καρέκλα του γραφείου. Ποιος ξέρει; Μερικές φορές είναι εντυπωσιακό να τον ακούς να μιλά. Άλλες όμως, είναι φοβερά τρομακτικό το πόσο ξερόλας είναι και κουραστικό συνάμα!

snusercontent.global.ssl.fastly.net

Ο δεν πατάω στο μάθημα:

Ίσως κοιμάται ή είναι σε καφετέρια και χαλαρά πίνει το καφεδάκι του. Κανείς δεν γνωρίζει. Ναι είναι ακριβώς αντίθετος από το ξερόλα. Στα μαθήματα που δεν παίρνει ο καθηγητής παρουσίες απλά δεν πατάει πότε το πόδι του ποτέ! Έρχεται μόνο στην εξέταση. Την μέρα της εξέτασης γεμίζει όλη η αίθουσα εκεί που ήταν άδεια και λες «καλά όλοι αυτοί από που ξεφύτρωσαν; Που ήταν ολόκληρο το τρίμηνο;».

Ο δεν βάζω γλώσσα μέσα:

Μιλά, μιλά, μιλά και δεν έχει σταματημό. Αυτός ο τύπος που από την στιγμή που θα καθίσει στην καρέκλα αρχίζει να μιλά και δεν σταματά μέχρι να τελειώσει το μάθημα. Σαν ρυθμισμένο ραδιάκι. Μέχρι και ο καθηγητής φτάνει στο αμήν και δεν ασχολείται πια μαζί του, αφού αυτός ο τύπος φοιτητή τον γράφει στα….. παλιά του τα παπούτσια και συνεχίζει να μιλάει. Σαν να έχει καταπιεί κασετόφωνο. 

Ο fashion icon:

Καλά αυτός είναι ο αγαπημένος μου τύπος. Μπαίνεις στην τάξη, όλα καλά, όλοι φοράνε ένα απλό παντελόνι και μια φανελίτσα. Και ξαφνικά μπαίνει μέσα αυτός/αυτή που είναι ντυμένος/ντυμένη στην τρίχα. Έρχεται στο μάθημα λες και θα πάει σε γάμο. -«Σιγά κουκλίτσα μου ας πούμε, δεν είσαι και το no1 μοντέλο στην πασαρέλα του show της Victoria’s Secret “-. Αστεία-αστεία με αυτό το τύπο γελάς πολύ. Βλέπεις και free fashion show κάθε μέρα. Τι άλλο να θέλουμε δηλαδή; Τι να πουν οι μεγάλοι σχεδιαστές και οίκοι μόδας μπροστά του/της; 

entrepreneurship.babson.edu

Ο είμαι ψώνιο και δε μιλώ σε κανένα!

Ούτε με το γεια ούτε με το καλημέρα συγκινείται. Ότι και να πεις, ότι και να κάνεις δεν θα σου πει λέξη. Ξέρεις, έχει μονίμως ένα ύφος ψωνισμένο με το ένα φρύδι ψηλά. Σε βλέπει πάντα με ένα ύφος, που θέλεις να του δώσεις απαλά μια να είναι όλη δικιά του. Το top είναι ο τρόπος που περπατά. Τον/την βλέπεις και βάζεις στοίχημα με τις φίλες/φίλους σου πότε θα γκρεμοτσακιστεί για να πεθάνετε στα γέλια.

Ο καλούλης που τα πάει καλά με όλους:

Αυτός ο τύπος που χαίρεσαι να τον βλέπεις. Είναι πάντα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο. Δεν κρατάει κακία σε κανένα. Μιλάει με όλους πάντα με τον καλύτερο τρόπο. Οτιδήποτε και να του ζητήσεις θα σε βοηθήσει με πολύ χαρά. Αυτός ο τύπος που δεν έχεις λόγια να περιγράψεις την καλοσύνη του. Το ακριβώς αντίθετο απο το ψώνιο. 

Ο κουτσομπόλης:

Και τώρα ο χειρότερος μου. Γνωστός σε όλους φοητητές και μη. Τους βλέπει όλους με τη γωνία του ματιού του. Τους σκανάρει όλους από την κορυφή μέχρι το μικρό δακτυλάκι. Είναι μονίμως σε ετοιμότητα να σχολιάσει τα πάντα και να πετάξει την κακιά. -«Μερικές φορές αναρωτιέμαι τι στο καλό; Πόσες κακίες μπορεί να σκεφτεί αυτός ο εγκέφαλος; Δηλαδή έλεος»-.

astrology4u.gr

Ο κλαψιάρης:

 Όπου σταθείς και όπου βρεθείς θα ακούσεις το κλασικό «οοοο ρε φίλε, θα μείνω αυτό το μάθημα. Τα έχω πάει σε όλα χάλια». Και στο τέλος είναι ο μόνος σίγουρος ότι θα περάσει το μάθημα. -Φτάνει κλάψα σιορ-. 

Ο κοιμισμένος:

Αυτός που σε κάθε μάθημα ανεξαρτήτως ώρας, πάντα θα χασμουριέται. Θα έχει ύφος κοιμισμένου κυκλοφορώντας σαν ζόμπι. Μερικές φορές θα τον δεις και να κοιμάται στα αλήθεια κατά την διάρκεια του μαθήματος. Καλά όλη την νύχτα τι κάνει; Δεν κοιμάται; Πίνει ναρκωτικά; Ότι κι αν συμβαίνει ένα είναι το σίγουρο: ο ύπνος του λείπει.

us.123rf.com

Ο χαρτοπαίκτης και εθισμένος στον καφέ:

Όπου και να τον βρεις θα είναι με μια τράπουλα στο ένα χέρι και με καφέ στο άλλο. – Σαν χαρτορίχτρα-. Όλη μέρα παίζει χαρτιά και κρατάει πάντα ένα καφέ. Ακόμα και στο μάθημα δεν τον εμποδίζει κάτι για να μην παίξει χαρτιά. Είναι όλη του η ζωή αυτά τα δυο. Ζει και αναπνέει μόνο γι’αυτά. Κάποιες φορές τον βλέπεις και αναρωτιέσαι «αυτός τρώει φαγητό ή τρέφεται και επιβιώνει μόνο με καφέδες;», «Όταν τελειώσει το πανεπιστήμιο θα κάνει την χαρτοπαιξία επιχείρηση ή θα ανοίξει λέσχη;»

Ο ανήσυχος-αγχώδης:

Τις καρέκλες από ξύλο δεν τις φτιάχνουν; Τι στο καλό; Του μπαίνουν καρφιά ή κάθεται σε ανάμενα κάρβουνα μήπως; Εε τότε γιατί δεν κάθεται κάπου αλλού ή σε ένα σημείο και όλη την ώρα στριφογυρίζει σαν την γριά στο κρεβάτι; Φυσητήρες έχει για πνεύμονες; Θα πάθει και τίποτα από το φύσα-ξεφύσα. Απλά ποτέ δεν θα τον δεις ήρεμο. 

Αν καθίσετε μια φορά στην τάξη στην πίσω σειρά των καθισμάτων πολύ εύκολα θα εντοπίσετε τον κάθε τύπο φοιτητή. Όλοι οι τύποι είναι δεκτοί. Άλλωστε κανένας δεν είναι ίδιος. Ο καθένας με την δικιά του νοοτροπία. Η αλήθεια είναι ότι ευτυχώς που υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι σε ένα τμήμα. Κάνουν τα μαθήματα, τις ώρες και τις μέρες λίγο πιο ενδιαφέρουσες και μερικές φορές αστείες.

Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις; 

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου:cdn.givingcompass.org 

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    10+1 τύποι φοιτητών