Loading

10+1 λόγοι που οι τσακωμοί είναι υγεία σε μια σχέση

svg13 Δεκεμβρίου, 2021LovebeezΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΓΑΠΙΟΥ

Τα φέραμε από εδώ τα φέραμε από ‘κει όπως είπαν και οι Αδερφοί Κατσιμίχα, σου ‘πα, μου ‘πες τα κάναμε σαλάτα και έτσι καταλήξαμε σε καυγά.  Στις περισσότερες περιπτώσεις, είτε ο ένας από τους δύο θα φύγει από το σπίτι για λίγο ή θα αλλάξουν δωμάτιο μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.  Άραγε έχετε σκεφτεί ποτέ ότι οι συγκρούσεις σε μια σχέση μπορούν να οδηγήσουν και στην βελτίωση της καθημερινότητας και της συναισθηματικής ισορροπίας ενός ζευγαριού; Αρκετοί ίσως να σκέφτεστε ότι οι καυγάδες σε μια σχέση μόνο σε καλό δεν μπορούν να οδηγήσουν, αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μέσα στο καλό υπάρχει και λίγο κακό αλλά και το αντίθετο; Ποιο κάτω θα δούμε μερικούς τρόπους που οι τσακωμοί θεωρούνται υγεία σε μια σχέση.

1.  Ανανεώνεται η σχέση

Φυσικά και δεν γίνεται μια σχέση να έχει μόνο τις καλές της στιγμές.  Μια σχέση που δεν περνάει από σαράντα φουρτούνες δεν θεωρείται σχέση με γερά θεμέλια, άρα μπορούμε να πούμε ότι μέσα από μια διαφωνία με το ταίρι μας η σχέση που έχετε μεταξύ σας όχι μόνο ανανεώνεται, αλλά δίνει και ένα άλλο αέρα.

2. Δείχνει ότι νοιάζεστε για την σχέση σας

Αν το ξανασκεφτούμε λίγο καλύτερα, δεν θα ήταν άσχημο να τσακώνεται συνεχώς ο ένας και ο άλλος απλά να υπακούει και να υποχωρεί, έτσι ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να επανέλθετε στην κανονική σας ροή;  Αντιθέτως, όταν διαφωνείτε σε ένα ζήτημα δείχνετε ότι υπάρχει ενδιαφέρον, νοιάζεστε και παλέβετε για το καλύτερο!

3. Καλύτερο σεξ

Ναι καλά διάβασες, το σεξ θεωρείται κυρίαρχο εργαλείο για την συναισθηματική και ερωτική ζωή ενός ζευγαριού. Αν δεν προκαλέσεις τον άλλο για καυγά πως θα ανάψουν τα αίματα και να τα βρείτε οριζοντίως; Εντάξει δεν λέμε να το πάρετε στα άκρα αλλά, λίγη ένταση δεν βλάπτει. 

4. Η σιωπή δεν βοηθά την όλη κατάσταση

Μπορεί η ολιγόωρη σιωπή να έχει θετικά αποτελέσματα, αλλά αν μείνετε στην σιωπή δεν θα είναι και ότι καλύτερο για την πορεία της σχέσης σας.  Αν ένα ζευγάρι δεν καθίσει να συζητήσει τα προβλήματα που επηρεάζουν την σχέση τους, πως θα βρουν μια μέση λύση; Γι’ αυτό βρε παιδιά, συζήτηση και πάλι συζήτηση!

polynik.com

5. Κάθε σχέση έχει τα πάνω και τα κάτω της 

Για να δοκιμαστεί η σχέση του κάθε ζευγαριού, η λογική πορεία θα ήταν να υπάρχουν και οι συγκυρίες. Εξάλλου αν δεν δοκιμαστεί η σχέση στα εύκολα και στα δύσκολα πως αλλιώς θα κρίνεις αν το άτομο που έχεις απέναντι σου είναι το κατάλληλο για εσένα;

6. Αν δεν τσακωθείς, πως θα εκφράσεις αυτό που σε ενοχλεί;

Εντάξει, οι γυναίκες συνήθως επιλέγουν να σου κρατάνε μούτρα και κλασικά οι άντρες να ρωτούν την εξής ατάκα: ‘Τι έχεις αγάπη μου;’ και ακολουθεί η περιβόητη απάντηση ‘Τίποτα!’.  Μεταξύ μας αυτό το τίποτα το λένε με τόση κακία, που μόνο τίποτα δεν σημαίνει.  Παρ’αυτά, κακά τα ψέματα αν δεν εκφράσεις αυτό που σε ενοχλεί, πως διαφορετικά θα το μοιραστείς με τον άλλο έτσι ώστε να υπάρξει συζήτηση;

7. Η σχέση σας είναι όντως χαρούμενη ή οδηγεί στον χωρισμό;

Έχετε δει ποτέ στον δρόμο ζευγάρια που το παίζουν χαρούμενα και ερωτευμένα ενώ δεν είναι; Το ίδιο ισχύει και στην μεταξύ τους σχέση.  Μερικές φορές είναι καλό να υπάρχουν οι καβγάδες σε μια σχέση έτσι ώστε να γίνεται μια αξιολόγηση στην σχέση τους.  Αράγε είναι όντως καλά μαζί ή πρέπει να πάρουν χωριστούς δρόμους;

8. Σπάζει η ρουτίνα

Λένε ότι η ρουτίνα σκοτώνει μια σχέση, αν δεν υπάρχει κάτι να κάνει την κάθε μέρα ξεχωριστή και μοναδική. Τα περισσότερα ζευγάρια ξεκινούν την μέρα τους μαζί, τρέχουν όλη μέρα γιατί υπάρχουν και οι υποχρεώσεις και το βράδυ ξαπλώνουν και πάλι το κρεβάτι τους. Μίζερο δεν ακούγεται; Κι όμως είναι! Με τους καβγάδες η καθημερινότητα αλλάζει και παίρνει έναν άλλο αέρα, τον αέρα του ξελαφρώματος συγκεκριμένα!

9. Πόσα μέλια να αντέξουμε πια;

Υπάρχουν και τα ζευγάρια που πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, που θεωρούν ότι κανένας και τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει αυτό που ζουν.  Αλήθεια, έχουν σκεφτεί ποτέ ότι η πολλή ζάχαρη βλάπτει σοβαρά τον οργανισμό; Για προσγειωθείτε και λίγο! Λίγο μπινελίκι σε μια σχέση δεν βλάπτει! Υ.Γ: μπινελίκι= βρισιές, επιπλήξεις, κατηγορίες).

istockphoto.com

10. Οι διαφωνίες φέρνουν τα ζευγάρια πιο κοντά

Καλοί και οι τσακωμοί αλλά το μετά είναι που μετράει. Όχι μόνο έρχονται κοντά αλλά στο τέλος ζητάνε και συγγνώμη ο ένας στον άλλο. Τι πιο ωραίο να τελειώσει ο τσακωμός με μια αγκαλιά;

11. Ο έρωτας φουντώνει

«Σε ένα τσακωμό,ο έρωτας όχι μόνο φουντώνει, αλλά ξαναγεννιέται ένας καινούργιος, με περισσότερο πάθος, αγάπη, αλληλοκατανόηση, στοργή, λογική και συναίσθημα»


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: stockphoto.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    10+1 λόγοι που οι τσακωμοί είναι υγεία σε μια σχέση