Loading

10+1 λόγοι για να λατρέψεις τα γαλλικά μπουλντόγκ

Ναι, γι’ αυτά τα χαριτωμένα τετράποδα πλασματάκια μιλάω, με την πιο γλυκιά φατσούλα και τα τεράστια πεταχτά αυτιά.  Όσοι από εσάς είστε κάτοχοι μιας τέτοιας ράτσας σκύλου (συμπεριλαμβανομένου και εμού) με καταλαβαίνετε απόλυτα.  Η αδυναμία είναι δεδομένη αφού αποτελούν ίσως την πιο διάσημη ράτσα σκύλου, λόγω της συντροφικότητας και του χαρακτήρα τους.  Πάμε να δούμε γιατί;

1. Σου φτιάχνει τη διάθεση και τις πιο άσχημες μέρες σου.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις μαύρες μέρες μας όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλουμε και είμαστε άσχημα ψυχολογικά.  Χάρις όμως στα γαλλικά μπουλντόγκ σίγουρα οι μέρες αυτές έχουν ένα άλλο αέρα, αφού είναι μια ράτσα που σου προσφέρει απλόχερα αγάπη, συντροφικότητα και τρυφερές στιγμές.  Όσο απομονωμένος και να είσαι θα βρει τον τρόπο να σε διασκεδάσει.

2. Ο ήσυχος σκύλος (ίσως και όχι).

Εντάξει, μπορεί τις περισσότερες ώρες της ημέρας να τις περνάει ξαπλώνοντας στον χώρο του (όπου ως συνήθως ροχαλίζει σε σημείο να σηκώσει το τετράγωνο στο πόδι), αλλά αν πρόκειται για φαγητό, σίγουρα εκεί μόνο ήσυχο δεν είναι, αφού η λαιμαργία του είναι το βασικό του χαρακτηριστικό.  Σε περίπτωση όμως που αποκτήσεις ένα γαλλικό μπουλντόγκ για να έχεις ένα φύλακα για τις ώρες που θα λείπεις, αγόρασε καλού κακού και ένα συναγερμό.

3. Του αρέσει να κλέβει την παράσταση.

Οι χαζομάρες είναι το ατού τους.  Μπορεί τη μια στιγμή να κάθονται ήρεμοι χαζεύοντας και στο επόμενο λεπτό να κάνουν ό,τι βλακεία τους έρθει μέχρι να σου τραβήξουν την προσοχή.

4. Μπορεί να το παίζει δύσκολος, αλλά είναι αγκαλίτσας κατά βάθος!

Όσο αδιάφορα και να το παίζουν, δεν μπορούν να αντισταθούν σε μια αγκαλιά, άσε που μερικές φορές μπορεί να έρθουν και να ακουμπήσουν το προσωπάκι τους πάνω σου για να τα χαϊδέψεις.

5. Λατρεύει τα παιδιά.

Αποτελεί από την πιο συχνή ράτσα για οικογένεια, αφού τα παιδιά τα αγαπούν πολύ αλλά και τα ίδια τα σκυλιά αγαπούν τα παιδιά.

perierga.gr

6. Είναι σκυλιά για σπίτι.

Αν είσαι ένα άτομο που του αρέσει να μένει στο σπίτι, τα γαλλικά μπουλντόγκ είναι η ιδανική ράτσα για εσένα, αφού τις περισσότερες ώρες τις περνούν χουχουλιάζοντας στον προσωπικό τους χώρο.

7. Έχουν τη δική τους γλώσσα επικοινωνίας.

Κι όμως, έχουν ένα μοναδικό τρόπο να επικοινωνούν με τους ανθρώπους γύρω τους.  Το κάθε τι πάνω τους είναι ένα τέλειο όπλο για επικοινωνία, από το δίπλωμα της ουράς τους, το κύλισμα και το ζάρωμα του σώματος τους μέχρι και το ανάστημά τους.

8. Συμπαθούν τα άλλα ζώα.

Είναι μια ράτσα που φιλιώνει εύκολα με άλλα ζώα, αν η γνωριμία τους γίνει σε νεαρή ηλικία.

 9. Αντιλαμβάνονται αλλαγές στους ανθρώπους.

Αναφέρομαι και σε εξωτερικές αλλαγές αλλά και σε αλλαγές σε θέματα συμπεριφοράς, αφού μπορεί να προσέξουν αν άλλαξες κάτι στην εξωτερική σου εμφάνιση αλλά και αν είσαι λυπημένος ή και θυμωμένος.

10. Μπορείς να ανοίξεις μια συζήτηση μαζί τους.

Εντάξει, απάντηση μπορεί να μην πάρεις αλλά ο ήχος της φωνής τους και οι εκφράσεις τους σου δίνουν την εντύπωση ότι θέλουν να μιλήσουν μαζί σου αλλά να μην μπορούν.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι η διαδικασία αυτή προσφέρει αρκετό γέλιο.

11. Είναι γεννημένοι ψυχολόγοι.

Αν γνωρίζεις ένα άτομο το οποίο είναι άρρωστο ή έχει ανάγκη από κάποια συντροφιά, θα ήταν μια καλή ιδέα να του προσφέρεις για λίγες ώρες το τετράποδο φίλο σου.  Σίγουρα θα απολαύσει την εμπειρία αυτή, αλλά και εσύ θα νιώσεις περήφανος!

Τι λες; Δεν είναι αρκετοί οι λόγοι για να αποφασίσεις να αποκτήσεις και εσύ ένα γαλλικό μπουλντόγκ στην οικογένεια σου;


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: myroyalcanin.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    10+1 λόγοι για να λατρέψεις τα γαλλικά μπουλντόγκ