Loading

10 βήματα για να γίνεις δισεκατομμυριούχος!

svg10 Σεπτεμβρίου, 2021Bee freeΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ


Χρήματα! Τα χρήματα είναι κάτι χαρτάκια που πριν χρόνια κάποιοι άλλοι αποφάσισαν πως έχουν αξία και από τότε εμείς οι υπόλοιποι πληρώνουμε το τίμημα. Αυτά, λοιπόν, μέχρι και σήμερα   χρησιμοποιούνται ως μέσω ανταλλαγής αγαθών και υπηρεσιών διευκολύνοντας την διακίνηση και όχι μόνο. Αλλά, να μην ξεχάσω το σημαντικότερο, κυρίως χρησιμοποιούνται ως μέσω επιβολής εξουσίας. Αφού λοιπόν έτσι αποφασίστηκε και ακολουθήθηκε, όλα αυτά τα χρόνια, με τις κοινωνίες μας να εξαρτώνται από αυτά τα «μπλε μωβ και κίτρινα» χαρτάκια, είναι φυσικό, εμείς, οι πολίτες αυτών των κοινωνιών, να τα ζητούμε, να τα ψάχνουμε και να προσπαθούμε να τα αυξήσουμε για μια… καλύτερη ζωή. Ναι, πολύ από εμάς ονειρευόμαστε να γίνουμε ένας από τους λίγους, ναι αυτούς με την εξουσία και το χρήμα ή μάλλον το χρήμα και την εξουσία ή whatever. Στο άρθρο μου αυτό έχω 10 βήματα που μπορεί να σου δώσουν το τίτλο του δισεκατομμυριούχου και ταυτόχρονα την απόκτηση μιας πιο άνετης και ευτυχισμένης ζωής.

gatwick.uk

Θέλεις να γίνεις δισεκατομμυριούχος ακολούθησε αυτά τα 10 απλά βήματα:

1.Έχε πλάνο!

Ακριβώς βάζε στόχους και προσπάθησε οι επιλογές σου να προσδοκούν στην επίτευξη αυτών.

2.Μην ψάχνεις την εύκολη λύση!

Μόχθησε και λίγο δεν θα γίνει κάτι! Μάλιστα μπορεί και να σ’ αρέσει.

3.Ρίσκαρε!

Είναι πολύ σημαντικό να ρισκάρεις γιατί αυτό σημαίνει πως ξέρεις να ελίσσεσαι και να προσαρμόζεσαι σε κάθε πρόκληση που πιθανό να σε περιμένει εκεί έξω.

4.Συνέχισε!

Είπαμε προσπάθησε λιγάκι και πρόσεξε μην τα παρατήσεις με την πρώτη αναποδιά. Στο τέλος θα καταλάβεις και συ πως όλα για καλό γίνονται.

5.Να είσαι ανοιχτόμυαλος!

Άνοιξε τα αυτιά σου και άκουσε καλά κάθε νέα ιδέα και πρόταση που πρόκειται να λάβεις και προτού αποφασίσεις σκέψου, υπολόγισε και τότε πράξε.

6.Ότι έχεις αρχίσει, να το τελειώνεις!

Ανέλαβε τις ευθύνες σου και μην βρίσκεις τρόπους να ξεφύγεις από τις υποχρεώσεις σου. Να κυνηγάς την ευθύνη.

7.Να επενδύεις!

Αν δεν έχεις το κεφάλαιο ξεκίνα σιγά- σιγά. Όταν υπάρχει θέληση, να ξέρεις πως υπάρχει και τρόπος!

8.Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυία!

Αυτό που χρειάζεσαι είναι να ξέρεις τον εαυτό σου, τα όρια σου και να ξέρεις πως να χειριστείς καταστάσεις. 

9.Δοκίμαζε την τύχη σου!

Παίξε κανένα λαχείο που και που. Και ξέρεις, εσύ, αυτή η προϋπόθεση αναιρεί όλες τις άλλες. Ένα λαχείο και οι τυχεροί αριθμοί. Τίποτα άλλο! Απλό έτσι;

10.Παντρέψου!


Βρες κάποιον/α που είναι ήδη δισεκατομμυριούχος/α και ζήσε μαζί του. Το θέμα σου έχει λυθεί!

cnn.co.uk

Πέρα από την πλάκα, όμως, γιατί κάποιος να χρειάζεται έναν τέτοιο οδηγό; Γιατί να χρειάζεται να είναι δισεκατομμυριούχος; Ξέρω, ξέρω διάφοροι λόγοι! Θα τους συνοψίσω σε έναν, λοιπόν. Ευτυχία! Μπορούν τα χρήματα να αγοράσουν την ευτυχία; Αν γίνουμε δισεκατομμυριούχοι θα είμαστε και ευτυχισμένοι;  Όχι, δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι τα λεφτά αγοράζουν την ευτυχία. Αντίθετα, αν ήταν δυνατό να καταργηθούν εγώ θα το υποστήριζα πιστά. Στο κάτω κάτω γιατί όχι; Βάζω τα αυγά, βάζεις τις πατάτες; Ναι, είναι αλήθεια δεν αγοράζουν την ευτυχία όμως, είναι ένας τρόπος από τους ΠΟΛΛΟΥΣ που υπάρχουν για μια καλύτερη και πιο άνετη ζωή. Το θέμα τώρα είναι πόση αξία δίνει ο καθένας μας σε αυτά τα «μπλε, μωβ και κίτρινα» χαρτάκια γιατί αυτά… έχουν τόση σημασία όσο εμείς διαλέγουμε να τους δώσουμε. 


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: incimages.com

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Λέξεις κλειδιά: Δικηγόρος, Γένος θηλυκού, Ρομαντισμός, Ρεαλισμός, Τρελή, Παλαβή, Υπερβολή, Ουτοπία, Θάρρος, Θράσος, Φρίκη, Χάος, Αλλαγές, Ελευθερία, Επιλογές. Εμπνεύσεις: ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Λογοτεχνία (Ουγκώ), Ποίηση (Καζαντζάκης), Θέατρο (Τένεσσυ)

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    10 βήματα για να γίνεις δισεκατομμυριούχος!