Loading

10 σημάδια ότι κάποιος λέει αλήθεια!

Αλήθειαααα, τι δυσεύρετη που είναι σήμερα! Η αλήθεια στην εποχή που ζούμε σπανίζει, τα ψέματα «πέφτουν» βροχή και εσύ δεν ξέρεις τι απ’ όλα να πιστέψεις. Για να πειστείς για το οτιδήποτε, χρειάζεσαι όλο και περισσότερα τεκμήρια (αποδείξεις και ονόματα). Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν αρκεί μόνο να πιστέψεις τα γεγονότα που άκουσες αλλά και το άτομο που τα είπε.

Πώς θα γίνει αυτό όμως; Φυσικά ψυχολογώντας αυτόν που βρίσκεται απέναντί σου, στη θέση ανακριτή. Υπάρχουν αρκετά σημάδια που μπορείς να αναγνωρίσεις και να καταλάβεις εάν σου λέει την αλήθεια ή εάν σε κοροϊδεύει κατάμουτρα. Παρακάτω θα επισημάνω τα σημαντικότερα σημάδια που θα σε βοηθήσουν να «δεις» την αλήθεια πιο καθαρά και να ξεσκεπάσεις έναν ψεύτη!

1. It’s all in the eyes baby: Εάν σε κοιτάζει ευθέως στα μάτια την ώρα που σου μιλά, απαντά απευθείας και καθαρά στις δύσκολες ερωτήσεις που του κάνεις, παρατηρείς ότι η προσοχή του ΔΕΝ αποσπάται κατά τη διάρκεια της συνομιλίας σας, αλλά επίσης και ότι ανοιγοκλείνει απολύτως φυσιολογικά τα μάτια του, τότε σου λέει την αλήθεια.

2. Ξεκάθαρες και απευθείας κουβέντες: Δεν υπάρχουν επαναλήψεις στα λεγόμενά του, ούτε επιπλέον πληροφορίες ή τυχόν παραλλαγές κάθε φορά που εξιστορεί το σενάριό του. Αυτό, δείχνει ότι κάθε φορά που μιλά για το γεγονός εκείνο, δεν προσπαθεί να σε πείσει για κάτι, ούτε να σε φλομώσει στο ψέμα.

static.independent.co.uk

3. Είναι ήρεμοι, και δεν κάνουν απότομες κινήσεις: Αυτού που λέει αλήθεια, τα λεγόμενά του, συμβαδίζουν με τη γλώσσα του σώματός του. Στέκεται ή κάθεται σε μια θέση και δεν αλλάζει συχνά. Αυτό δείχνει ότι είναι ήρεμος, σταθερός και δεν διακατέχεται από το οποιοδήποτε είδος άγχους.

4. Μιλούν εύκολα και χωρίς να κομπλάρουν: Μιλά ανοιχτά για όλα χωρίς να αδυνατεί να απαντήσει ανά πάσα στιγμή στο οτιδήποτε του ερωτηθεί. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν σκέφτεται εκείνη τη στιγμή τι πρέπει να πει. Μιλά με σιγουριά και δεν σκαλώνει σε σημεία, ή να προσπαθεί να καθυστερήσει την απάντησή του.

5. Τρόπος παρουσίασης των γεγονότων: Συγκεκριμένη και ευθεία πορεία των λεγόμενών του. Οι προτάσεις του έχουν μια συνοχή, και είναι ολοκληρωμένες. Υπάρχει νόημα, δεν αλλάζει συνεχώς θέμα και απαντά γρήγορα.

6. Σταθερή ροή της φωνής: Μιλά με σταθερότητα στα decibel της φωνής του, χωρίς να αυξάνονται ή να μειώνονται, όπως ισχύει με την ταχύτητα που μιλά, έχει ένα σταθερό ρυθμό.

psychologicalscience.org

7. Άγγιγμα στον εαυτό τους: Δεν αγγίζει το στόμα, τη μύτη, το κεφάλι ή το λαιμό του. Αυτό φανερώνει πως είναι ήρεμος και δεν διακατέχεται από το οποιοδήποτε είδος στρες την ώρα που εκστομίζει τα γεγονότα.

8. Σταθερός ρυθμός αναπνοής: Κανονική έως κανονική αναπνοή αφού δεν υπάρχει άγχος και δεν είναι νευρικός αλλά ήσυχος. Έτσι, ο καρδιακός ρυθμός και η ροή του αίματος στο σώμα του, παραμένει σταθερή.

inreads.com

9. Εκφράσεις προσώπου: Δεν κάνει απότομες και σπασμωδικές κινήσεις. Απουσία έντονων αντιδράσεων όπως έκπληξης, απογοήτευσης και θυμού. Δεν υπάρχει έντονη εκφραστικότητα, ούτε ανασήκωμα φρυδιών.

10. Πιο γενικά στοιχεία: Δεν παρατηρείται ιδρώτας, μασούλημα νυχιών, πείραγμα μαλλιών, σταύρωμα χεριών, ή αμήχανο παιχνίδι με ένα αντικείμενο για εκτόνωση του άγχους που διακατέχει το άτομο.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: cdn.cleverism.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    10 σημάδια ότι κάποιος λέει αλήθεια!