Loading

10 λόγοι για τους οποίους αγαπάμε το ποδόσφαιρο!

Ποδοσφαιρόφιλοι πολλοί, όχι τυχαίο. Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο αγαπάνε το ποδόσφαιρο όσο δεν έχουν αγαπηθεί όλα τα άλλα αθλήματα μαζί. Το ποδόσφαιρο είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο άθλημα του κόσμου και ο βασιλιάς των σπορ.

Παρακάτω θα προσπαθήσω να δώσω μια εξήγηση επιτέλους, γιατί αγαπάμε το ποδόσφαιρο τόσο πολύ:

1) Το κοντράζ των συναισθημάτων

Η εναλλαγή συναισθημάτων από τη χαρά στη λύπη, από το ένα στρατόπεδο οπαδών στο άλλο, αλλά και ατομικά στον καθένα μας στο 90λεπτο που διαρκεί ένα παιχνίδι. Κάτι τέτοιο, δύσκολα προσφέρεται από κάποιο άλλο σπορ.

2) Ta μεγάλα ντέρμπι!

Αναμφίβολα στο ποδόσφαιρο βλέπουμε μεγάλα ντέρμπι, περισσότερο από κάθε άλλο σπορ! Αυτά, δημιουργούν μεγάλες συζητήσεις και άπειρη διασκέδαση. Κατά τη διάρκεια τέτοιων ποδοσφαιρικών αγώνων, πωρωνόμαστε! Πολλές φορές τέτοια ντέρμπι, θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους αντίπαλους φιλάθλους -σε λογικά πλαίσια βέβαια- και αυτό είναι κάτι που απολαμβάνουμε -όσο βέβαια παραμένει στα λογικά πλαίσια-! Είτε πρόκειται για τη Βραζιλία είτε για την Αργεντινή, είτε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή τη Λίβερπουλ, απλά δε θέλουμε να χάσει η Ομάδα μας!

3) Το Παγκόσμιο κύπελλο!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτό είναι ένας θεσμός που κάνει το ποδόσφαιρο ακόμη πιο μαγικό, γιατί καταφέρνει να συγκεντρώσει όλο το ενδιαφέρον του κόσμου, κάθε τέσσερα χρόνια! Η συμμετοχή μιας χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, συμβολίζει ότι η χώρα ανήκει στην ελίτ του ποδοσφαίρου στον κόσμο. Είναι το νούμερο ένα γεγονός για το οποίο πρέπει να αναφερόμαστε, αν πρόκειται για το ποδόσφαιρο! Και τα Παγκόσμια Κύπελλα αποκτάνε ακόμη μεγαλύτερη αξία όταν τα φαβορί… βγαίνουν γρήγορα νοκ άουτ!

4) Ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις!

Είναι αυτή η αίσθηση του απρόβλεπτου που γεννάει αμφιβολία για την τελική έκβαση του αγώνα ακόμα και για το πιο δυνατό φαβορί, όταν στα περισσότερα άλλα αθλήματα, ατομικά ή ομαδικά η καλύτερη ομάδα, ο καλύτερος χρόνος, η καλύτερη τεχνική θα υπερισχύσει εννιά φορές στις δέκα. Στο ποδόσφαιρο κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς είδαμε να συμβαίνουν πολλές ανατροπές.

5) Χαράζεται στη μνήμη!

Είναι αυτή η καταγραφή στιγμών που έχει κανείς να θυμάται το ίδιο έντονα όπως τη στιγμή που τα έζησε μέρες, μήνες, χρόνια μετά. Και αυτή η καταγραφή μας σημαδεύει ανεξίτηλα, και αυτό ισχύει τόσο για τις μεγάλες επιτυχίες, όσο και για τις μεγάλες αποτυχίες! Δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να νικά πάντα στο ποδόσφαιρο, και οι ήττες ίσως μνημονεύονται πολύ περισσότερο απ’ ό,τι οι νίκες.

6) Η υπερηφάνεια για την Ομάδα μας!

Η υπερηφάνεια δεν αλλάζει ομάδες επειδή η αντίπαλη ομάδα έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει. Η υπερηφάνεια εμπιστεύεται την ομάδα. Ό, τι και αν γίνει, δείχνετε υπερηφάνεια για την ομάδα σας, υποστηρίζοντάς την σε καλές και δύσκολες στιγμές.

Είτε μικρή ομάδα είτε μεγάλη η περηφάνεια παραμένει ψηλά.

7) Το χορτάρι!

Ναι, το χορτάρι! Η μυρωδιά του, η αίσθηση του, η αύρα του, το πράσινο του σε όλες τις πιθανές αποχρώσεις, το χρώμα με το οποίο είναι καλυμμένα όλα τα πατώματα στον Παράδεισο….

8) Εκείνες οι στιγμές του γκόοοοοοοοοοοοοοοολλλλλλλλλ!

Το γκολ, η αγκαλιά με τον φίλο, το χοροπηδηχτό με τον άγνωστο μπροστά σου που ανήκει σε διαφορετική γενιά, μπροστά στο παιχνίδι και στο γκολ όλοι είναι ίδιοι και ίσοι, το χαι φάιβ που απορρέει χαρά με τον άγνωστο παραδιπλανό, που πιθανόν δεν έχεις ξαναδεί, ούτε θα ξαναδείς ποτέ στη ζωή σου.

9) Ο παλμός της κερκίδας

Ο παλμός και το πάθος στην κερκίδα, η όμορφη ατμόσφαιρα που επικρατεί πριν την σέντρα αλλά και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Ξεσηκωμός, φωνές, ένταση, τραγούδια και χρώμα η ομορφιά της κερκίδας. Και τα συνθήματα…. μαγεία πραγματικά!

10) Είναι ένα «εύκολο» άθλημα!

Το ίδιο το άθλημα είναι όμορφο και ο καθένας μπορεί να το παίξει, ενώ οτιδήποτε μπορεί να μετατραπεί σε γήπεδο ποδοσφαίρου.

Ο αθλητισμός μας αλλάζει ως ανθρώπους. Μπορεί να σπάσει τα εμπόδια της γλώσσας, της φυλής, της πίστης και του χρώματος. Μπορούμε όλοι να απολαύσουμε αθλήματα μαζί, ανεξάρτητα από το τι μας χωρίζει. Ειδικά αν πρόκειται για ποδόσφαιρο… το ποδόσφαιρο ενώνει και δεν χωρίζει!

Όχι άλλη βία στα γήπεδα και ας απολαύσουμε τη μαγεία της θεάς μπάλας!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    10 λόγοι για τους οποίους αγαπάμε το ποδόσφαιρο!