Loading

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΝΕΟ

Πολλές φορές, θα ακούσεις φίλους σου να βγαίνουν και να διασκεδάζουν. Θα ακούσεις φίλους σου να σου περιγράφουν πόσο αξέχαστα πέρασαν το Σάββατο βράδυ, πόσες πολλές ώρες χαλάρωσαν και κοιμήθηκαν την Κυριακή πρωί.

Εσύ όμως δεν μπόρεσες, γιατί είχες προπόνηση. Εσύ δε μπόρεσες γιατί είχες αγώνα. Εσύ δεν πήγες.

Διαπιστώνεις πως χάνεις οικογενειακές στιγμές, σχολικά ταξίδια, εξόδους, διακοπές… Ίσως να σου λένε πως χάνεις πολλά… Στην πραγματικότητα όμως, κερδίζεις τα πάντα!

Λίγοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την αγωνία, το άγχος, τη χαρά και την περηφάνια της πρόκρισης, ή την απογοήτευση και τη λύπη μιας αποτυχίας σε αγώνα.

Σήμερα στο Sportybeez, στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στο τένις και τον Λευτέρη Νέο, 1 όνομα και 1 άθλημα που τα τελευταία χρόνια πάνε πακέτο!

Λευτέρης Νέος, TENNIS

Ο Νέος (όπως τον ξέρουν όλοι), είναι 20 ετών και κατάγεται από την Αγία Νάπα. Αγωνίζεται με το πανεπιστήμιο του Portland της Αμερικής όπου και σπουδάζει, καθώς επίσης και με τα χρώματα της Εθνικής Κύπρου. Η απόφαση του Λευτέρη το 2018 για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής στην Αμερική, βασίστηκε στον συνδυασμό του τένις με τις σπουδές του, καθώς επίσης και στην εύρεση καλύτερων τρόπων άθλησης. Κι όπως ο ίδιος αναφέρει ‘‘τα πράγματα στις Ηνωμένες Πολιτείες περί αθλητισμού, είναι πολύ πιο επαγγελματικά και πιο σοβαρά’’.

Από το 2018 λοιπόν, ο Νέος συνεχίζει να διαπρέπει τόσο στον αθλητισμό όσο και στα μαθήματα του, στον κλάδο του Business Administration, αφού έχει ολοκληρώσει τον πρώτο χρόνο σπουδών του με μέσο όρο βαθμών 3.63 στα 4.00.

Αξιοσημείωτες στιγμές στην καριέρα του, ήταν οι Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ) τον περασμένο Ιούνιου του 2019 στο Μαυροβούνιο, όπου στο διπλό κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Πέρα από την φετινή αυτή επιτυχία, κάνοντας μια στροφή πίσω στο 2017, βρίσκουμε τον Λευτέρη να φεύγει από τους ΑΜΚΕ του Σαν Μαρίνο με 1 χρυσό, 1 αργυρό και 1 χάλκινο μετάλλιο. Τον ίδιο χρόνο στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων στο μικτό διπλό φεύγει από της Μπαχάμες με το αργυρό μετάλλιο, καθώς επίσης στο διπλό του Davis Cup παίρνει την νίκη με 3-2 στον τελικό έναντι της Τουρκίας.

Βέβαια, όλες αυτές οι πρόσφατες επιτυχίες δεν καλύπτουν την επίσης χρυσή νίκη του Λευτέρη το 2015, στο διπλό των Κοινοπολιτειακών Αγώνων Νέων στα Σαμόα.

Ο Λευτέρης λοιπόν σήμερα, μας αφιερώνει λίγο χρόνο απαντώντας στις πιο κάτω ερωτήσεις:

Είδωλο:

Rafael Nadal

Τι είναι αυτό που σε κέρδισε και σε κράτησε στον κόσμο του τένις;

Το 2006 όταν ο Μάρκος Παγδατής προκρίθηκε στον τελικό του Αυστιαλιανού Open.

Αγαπημένη στιγμή της καριέρας σου /ή μια στιγμή που σε στιγμάτισε;

Όταν ανέβηκα στο πρώτο βάθρο στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης (Μαυροβούνιο 2019) παίρνοντας το χρυσό και άκουσα τον εθνικό μας ύμνο να ηχεί σε όλο το στάδιο.

Πες μας κάτι που δεν γνωρίζει ο κόσμος για σένα;

Την αδυναμία που έχω στον πατέρα μου!

Υπήρξε ποτέ κάποια στιγμή που να ένιωσες πως θέλεις να τα παρατήσεις;

Υπήρξαν αρκετές τέτοιες στιγμές αλλά έχω ανθρώπους δίπλα μου που με στηρίζουν και έτσι ποτέ δεν τα παράτησα.

Ένα μήνυμα που θα ήθελες να δώσεις στους νέους που ξεκινούν την καριέρα τους στο τένις;

Never give up and never wish, just go for it!!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΣΑΒΒΙΔΗ

Κάτοικος του κόσμου. Μια ζωή στην πρίζα με μια βαλίτσα στο χέρι. Λατρεύω τα ταξίδια, τον αθλητισμό, ό,τι είναι παράξενο, μοναδικό, υπερβολικό και extreme. Αγαπώ τα μάτια, τα έξυπνα λόγια και τις συζητήσεις ψυχής. Δίνω μεγάλη βάση στα γέλια από καρδιάς, και κυρίως σε αυτούς και αυτά που τα προκαλούν. 2 πράγματα: Σκληρή δουλειά και όρεξη για ζωή!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΝΕΟ