Loading

10 Kύπριοι αθλητές που διαπρέπουν στο εξωτερικό: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

svg14 Σεπτεμβρίου, 2019SportybeezΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΣΑΒΒΙΔΗ

Ανάμεσα στους Κύπριους αθλητές που διαπρέπουν στο εξωτερικό σε διάφορα αθλήματα, βρίσκεται και ο κλασικός αθλητισμός στίβος, που αποτελεί ίσως ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια σε αθλητικό επίπεδο.

Στα πλαίσια του στίβου και συγκεκριμένα του άλματος εις ύψος λοιπόν, πέρα από τα μεγάλα ονόματα που κέντρισαν δικαίως το ενδιαφέρον του κόσμου τα τελευταία χρόνια (Κυριάκος Ιωάννου, Δημήτρης Χονδροκούκης, Βασίλης Κωνσταντίνου), έρχεται και η νεαρή Δέσποινα Χαραλάμπους που όλο και ανεβαίνει, υπενθυμίζοντας πως το άλμα εις ύψος δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση!

Ας παραδεχτούμε λοιπόν, πως το κάθε άθλημα, γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό όταν διαγωνίζεται ΚΑΙ το γυναικείο φύλο.

Και μιλώντας για αυτό, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε σήμερα κοντά μας καλύτερο παράδειγμα από τη Δέσποινα, την πανέμορφη μας ταλαντούχα υψίστρια που υπόσχεται πολλά για το μέλλον!

Η Δέσποινα είναι μόλις 19 χρονών, κατάγεται από το Παραλίμνι και αγωνίζεται εκπροσωπώντας τον Γυμναστικό Σύλλογο Ευαγόρα (ΓΣΕ).
Έχει λάβει μέρος σε μεγάλους αγώνες και τελικούς σημαντικών διοργανώσεων από Παγκύπριους αγώνες, μέχρι Πανελλήνιους, Βαλκανικούς, Πανευρωπαικούς και Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης.

Ανάμεσα στις συμμετοχές της σε αυτούς τους αγώνες, πολλές ήταν οι φορές που διαβάσαμε τίτλους άρθρων με ‘Χρυσή η Χαραλάμπους στο άλμα εις ύψος’, είτε ‘Αργυρό μετάλλιο για την Κύπρο η Δέσποινα’ και άλλα.

Σήμερα, αφιερώνουμε λίγο από τον χρόνο μας στην Δέσποινα και της ευχόμαστε εις ύψος ακόμα πιο ψηλά, καθώς μας μιλά για αγαπημένες στιγμές, δυσκολίες και όνειρα!

Είδωλο:

Είδωλο μου είναι ο Mutaz Essa Barshim (ατομικό ρεκόρ 2,43μ) και η προπονήτρια μου Αγνή Χαραλάμπους (ατομικό ρεκόρ 1,89μ).

Τι είναι αυτό που σε κέρδισε και σε κράτησε στον κόσμο του στίβου και συγκεκριμένα του άλματος εις ύψος;

Αυτό που με κέρδισε στον στίβο έιναι ότι μου δίνει την δυνατότητα να αθλούμαι ατομικά αλλά και ομαδικά (σε προπονήσεις). Στον αγώνα είτε χάνεις είτε κερδίζεις, υπάρχει ακριβής μέτρηση, έχουν συγκεκριμένους κανόνες και τεχνικές, ενώ στον στίβο ‘αντίπαλος’ είναι μόνο ο εαυτός μας και η δική μας επίδοση.

Αγαπημένη στιγμή της καριέρας σου /ή μια στιγμή που σε στιγμάτισε;

Οι πιο ωραίες στιγμές της καριέρας μου είναι κάθε στιγμή που είμαι εξωτερικό σε αγώνες και καταφέρνω να βρεθώ ανάμεσα στα βάθρα, βλέποντας την κυπριακή σημαία να κυματίζει. Ο κάθε αγώνας είναι φυσικά ξεχωριστός αλλά το συναίσθημα όταν κυματίζει η σημαία σου είναι απερίγραπτο!

Πες μας κάτι που δεν γνωρίζει ο κόσμος για σένα;

Γενικά είμαι άνθρωπος των καλών τεχνών, μου αρέσει να ζωγραφίζω, να βρίσκομαι σε ήρεμο περιβάλλον και να ακούω μουσική. Είναι κάτι που πάντα με χαλάρωνε από πολύ μικρή.

Υπήρξε ποτέ κάποια στιγμή που να ένιωσες πως θέλεις να τα παρατήσεις;

Ναι υπήρξε, πιστεύω όλοι οι αθλητές στην καριέρα τους αντιμετώπισαν κάποια στιγμή αδυναμίας. Υπήρξαν στιγμές αγανάκτησης και κατάρρευσης που ήθελα να σταματήσω. Ξέρω όμως πως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, και με βοήθησε φυσικά και η οικογένεια μου να μην τα παρατήσω.

Ένα μήνυμα που θα ήθελες να δώσεις στους νέους που ξεκινούν την καριέρα τους στον στίβο και συγκεκριμένα στο άλματος εις ύψος;

Το μήνυμα που δέινω στους νέους είναι να κυνηγούν όσο πιο δυνατά τα όνειρα τους, να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις και τέλος να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή που τους προσφέρει ο αθλητισμός!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΣΑΒΒΙΔΗ

Κάτοικος του κόσμου. Μια ζωή στην πρίζα με μια βαλίτσα στο χέρι. Λατρεύω τα ταξίδια, τον αθλητισμό, ό,τι είναι παράξενο, μοναδικό, υπερβολικό και extreme. Αγαπώ τα μάτια, τα έξυπνα λόγια και τις συζητήσεις ψυχής. Δίνω μεγάλη βάση στα γέλια από καρδιάς, και κυρίως σε αυτούς και αυτά που τα προκαλούν. 2 πράγματα: Σκληρή δουλειά και όρεξη για ζωή!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    10 Kύπριοι αθλητές που διαπρέπουν στο εξωτερικό: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ