Loading

10 κλασικές ατάκες στο γυμναστήριο

Οι ατάκες στο γυμναστήριο δεν έχουν τελειωμό, αλλά κάποιες παίρνουν την πρωτιά! Πρέπει όμως να αποφασίσουμε: ή θα βρίσκουμε συνεχώς δικαιολογίες ή θα βάλουμε μια για πάντα την άσκηση στη ζωή μας.

Πάμε να δούμε κάποιες ατάκες ακούμε συχνά στο γυμναστήριο (καλό είναι να αποφεύγονται ? )

1) «ΒΑΡΚΟΥΜΑΙ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ»

Ναι ρε φίλε την βαριέσαι το πιάσαμε, δεν είσαι ο μόνος.

Μπράβο σου για την ειλικρίνεια, αλλά μην τα παρατάς χώρις καν να δοκιμάσεις κάτι και να το λες έτσι απλά. Μπορεί να μην σου αρέσει το τρέξιμο ή το ποδήλατο, δοκίμασε κάτι άλλο, βάρη ή ομαδικά προγράμματα. Με το να τα παρατώ τόσο εύκολα σίγουρα καλό δεν κάνει.

2) «ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΟΓΚΟ» (κλασικά γυναικεία ατάκα ?)

Κοπέλλες με το να ξεκινήσετε κάποιο είδος γυμναστικής δεν σημαίνει ότι θα κατεβείτε και σε αγώνες  Bodybuilding. Ειδικά με τα βάρη, αρκετές πιστεύουν πως θα «μεγαλώσουν» μυικά. Μύθος είναι, μην φοβάστε.

Όγκο θα πάρετε εάν η διατροφή σας είναι κακή και από το είδος γυμναστικής που κάνετε και με την λήψη κάποιων συμπληρωμάτων διατροφής που αυτός είναι ο σκοπός τους.

Οπόταν η συχνή άσκηση και η σωστή διατροφή, για ένα μέσο ασκούμενο, δεν θα κάνει τίποτα παραπάνω από το να δημιουργήσει ένα καλογυμνασμένο, όμορφο και υγιές σώμα στο πλαίσιο που σας επιτρέπουν τα γονίδιά σας.

3) «Άμαν γυμνάζουμαι πεινώ παραπάνω»

Λογικό να πεινάω  περισσότερο αφού καίω αρκετές θερμίδες και το σώμα μου χρείαζεται να τις αναπληρώσει. Όχι όμως να προτιμάω τον καναπέ παρά την άσκηση και να βρίσκω δικαιολογία την πείνα. Το ότι πεινάω δεν σημαίνει ότι τρώω ότι βρίσκω μπροστά μου. Άν  τρώω σωστά και δεν ξεπερνάω τις συνιστώμενες θερμίδες που δικαιούμαι δεν θα βάλω κιλά ή λίπος. Όμως φίλε εάν φύγω από το γυμναστήριο και πάω μετά για πιττόγυρα, πίτσα, διάφορα γλυκά ναι λογικό θα βάλω και κιλά και λίπος .

4) «Γυμνάζουμαι και δεν θωρώ αποτέλεσμα!» 

Στις πρώτες ατάκες και αυτή η δικαιολογία και, εν μέρει, σωστή αρκεί να προσθέσουμε τη λέξη «γρήγορα». Όμως στάσου, έχετε σκεφτεί  ποτέ γιατί δεν βλέπετε αποτελέσματα; Ίσως  γιατί δεν ασκείστε συχνά; 2 φορές την εβδομάδα και αν;  Μήπως γιατί ενώ ασκείστε θεωρείτε ότι μπορείτε να τρώτε τα πάντα παράλληλα; Κάθε μέρα πατατάκια σοκολάτες, ποτά και γενικά ότι φτάσω.  Ίσως  γιατί περιμένετε γρήγορα αποτελέσματα;  Όπως δεν μπορείτε να «βάλετε» πέντε κιλά μέσα σε μια εβδομάδα, έτσι και δεν μπορείτε να χάσετε πέντε κιλά μέσα σε μια εβδομάδα.

Επομένως,  πρέπει να ελέγξετε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων. Αφήνετε το στομάχι σας όλη μέρα χωρίς τίποτα και  μετά ξεσπάτε σε ότι φτάσετε, Τρώτε κακές τροφές μεταξύ των γευμάτων; Μήπως γλυκά; Μήπως βγαίνετε για ποτό δύο ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα;

Να είστε υπομονετικοί, και θα δείτε αποτελέσματα. Αλλά και εσείς με τη σειρά σας πρέπει να ξεχάσετε τα πιο πάνω που κάνετε τόσο καιρό.

5) «Κάμνω διατροφή και τούτο αρκεί!»

Πολύ καλά κάνεις αλλά δυστυχώς, η υγιεινή διατροφή δεν αρκεί από μόνη της για να κάνει τους μύες σας και την καρδιά σας να δουλέψει όπως πρέπει. Βάλε και τα 2 μαζί και θα δεις μεγάλα αποτελέσματα. Καναπές και διατροφή δεν ταιριάζουν, η διατροφή θέλει και γυμναστική.

6) «ΟΤΑΝ ΒΡΕΧΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΡΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΩΣΩ»

Καλό και αυτό :D, αλλα ίσως να μην γνωρίζεις οτι η γυμναστική ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και «θωρακίζει» τον οργανισμό. Στην τελική, η  ίωση είναι παντού και όχι μόνο και αναγκαστικά στο γυμναστήριο :D

7) «Δε θα έρθω γιατί εν πυρά και δρώνω» 

Ναι σωστά ο ιδρώτας  είναι πιο έντονος αλλά καλό σου κάνει αφού καθαρίζουν οι τοξίνες από  το σώμα μας. Αν δεν αντέχεις μείνε στο σπίτι όλη μέρα και έλα το χειμώνα που κάνει κρύο :D. Εάν δεν κρυώνεις το Χειμώνα :D

8) «Δεν μπορώ να έρθω, δεν βρίσκω ώρα!»

Καλή δικαιολογία και αυτή, αλλά όλοι έχουν ένα σωρό υποχρεώσεις (παιδιά,γυναίκα,γονείς,δουλειά) εάν βάλεις όμως τη γυμναστική στις προτεραιότητες σου τότε θα βρείς έστω  1 ώρα, είτε το πρωί πρίν τη δουλειά έιτε μετά τη δουλειά. Προγραμματίστου σωστά και θα βεις το χρόνο σου και για τη γυμναστική σου και άσε και κάτι πίσω στην τελική, π.χ τον καφέ και το κουνουσμάν :D

9) «Είμαι πολλά κουρασμένος»

Ε ρε φίλε δεν είσαι ο μόνος. Σχεδόν όλη η ανθρωπότητα είναι ψόφια από την κούραση. Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι που παρά το βαρετό πρόγραμμά τους, γυμνάζονται για να αναζωογονηθούν, να χαλαρώσουν και να αναπληρώσουν τη χαμένη τους ενέργεια. Άλλωστε, η επιστήμη έχει αποδείξει ότι αρκούν 30 λεπτά άσκησης κάθε μέρα για να προλάβουμε κινδύνους όπως εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακή προσβολή.

10) «Μα εγεράσαμεν, εν κάμνουμε για έτσι πράματα πια»

Μα κυρία μου κάθε φορά που σας ρωτούν την ηλικία σας «κρύβετε» 2-3 χρονάκια :D. Όταν είναι για να ασκηθείτε ξαφνικά  προσθέτετε μερικά χρονάκια παραπάνω στην πραγματική σας ηλικία, προκειμένου να τη σκαπουλάρετε :D. Είμαι μεγάλη τώρα για γυμναστικές. που να τρέχω εγώ τώρα, έχω γεράσει», δεν ευσταθεί αυτό, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, καθώς, η άσκηση αποτελεί το καλύτερο «γιατρικό» για κάθε ηλικία προσφέροντάς μας μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Οπόταν μην βρίσκεις δικαιολογίες και βάλε την γυμναστική στη ζωή σου.

NO EXCUSES

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    10 κλασικές ατάκες στο γυμναστήριο