Loading

10 καταρράκτες στον κόσμο που πρέπει να επισκεφτείς!

Ένα μαγευτικό φαινόμενο που μας προσφέρει η φύση είναι οι καταρράκτες. Προκαλούν δέος και πολλοί είναι αυτοί που τους επισκέπτονται. Σας παρουσιάζω τους 10 πιο εντυπωσιακούς για να τους προσθέσετε στη λίστα σας, αν και οι περισσότεροι είναι κάπως μακριά! 😊

1.Detian Falls, Κίνα

Είναι ο μεγαλύτερος καταρράκτης στην Ασία και χωρίζει την Κίνα και το Βιετνάμ. Την άνοιξη το τοπίο είναι στολισμένο με τα κόκκινα άνθη των δέντρων. Το φθινόπωρο το τοπίο γίνεται χρυσοκίτρινο. Το καλοκαίρι οι επισκέπτες βλέπουν τα νερά να πέφτουν με δύναμη ενώ σε αντίθεση, το χειμώνα τα καθαρά νερά πέφτουν αργά.

Η καλύτερη εποχή να το επισκεφτείς είναι το καλοκαίρι.

topchinatravel.com, wikimedia.org

2.Plitvice Falls, Κροατία

Βρίσκονται στο Εθνικό Πάρκο λίμνης Πλίτβιτσε της χώρας. Μπορείς να το επισκεφτείς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου αφού προσφέρουν διαφορετικό θέαμα κάθε εποχή. Το καλοκαίρι και την άνοιξη το τοπίο είναι πράσινο, το φθινόπωρο στολίζεται με φθινοπωρινά χρώματα και το χειμώνα μαγεύει τον επισκέπτη με το χιόνι όπου το τοπίο γίνεται κατάλευκο.

roadaffair.com, tripadvisor.com

3.Niagara Falls – Νέα Υόρκη

Είναι ένας από τους πιο διάσημους καταρράκτες. Βρίσκεται στα σύνορα των ΗΠΑ και του Καναδά και αποτελείται από 3 καταρράκτες. Για καλύτερη εμπειρία μπορεί να επιβιβαστείς στο σκάφος Maid of the Mist, το οποίο κάνει περιηγήσεις μέσα στα νερά!!

Οι καλύτεροι μήνες για να τους επισκεφτείς είναι από τον Απρίλιο μέχρι των Οκτώβριο.

roadaffair.com, tripadvisor.com

4.Iguazú Falls – Αργεντινή

Είναι σύμπλεγμα 275 καταρρακτών που βρίσκονται στα σύνορα Αργεντινής και Βραζιλίας.

Ο κατάλληλος μήνας για επίσκεψη είναι ο Οκτώβριος. Για να αποφύγετε την πολυκοσμία και τις βροχές μην τους επισκεφτείτε των χειμώνα, τον Μάιο και τον Ιούλιο.

amazonaws.com

5.Yosemite Falls – Καλιφόρνια

Είναι ένας από τους ψηλότερους καταρράκτες της Βόρειας Αμερικής με ύψος 740 μέτρα. Συγκεκριμένα αποτελείται από 3 επίπεδα. Μπορείτε να τους δείτε από πολλά σημεία ειδικά κοντά στο Yosemite Lodge.

Η καλύτερη περίοδος είναι την άνοιξη όπου λιώνουν οι πάγοι.

pinimg.com, planetware.com

6.Victoria Falls – Ζιμπάμπουε και Ζάμπια

Ένας καταρράκτης με το όνομα της Βασίλισσα της Αγγλίας-Βικτώρια. Είναι γνωστοί και ως «ο καπνός που βροντά». Τους ονόμασαν έτσι λόγω το ότι παράγουν δυνατό ήχο κατά την πτώση τους και δημιουργούν σύννεφα ομίχλης. Οι καλύτεροι μήνες για επίσκεψη είναι τον Μάρτη και Απρίλη όπου η ροή είναι ισχυρή.

blogspot.com, tripsavvy.com

7.Kaieteur Falls, Γουιάνα

Είναι απομακρυσμένοι, περιτριγυρισμένοι από τροπικό δάσος και δημιουργούνται από την πτώση του ποταμού Ποτάρο. Μπορείς να φτάσεις κάνοντας πεζοπορία ή με αεροπλάνο.

Οι καλύτεροι μήνες για επίσκεψη είναι από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβρη.

guyanatimesgy.com, exploringkiwis.com

8.Langfoss Waterfall – Νορβηγία

Σύμφωνα με το CNN είναι ένας από τους πιο όμορφους καταρράκτες. Φτάνει κάτω πέφτοντας από την απότομη πλαγιά του βουνού. Τα κάτασπρα νερά του έρχονται σε αντίθεση με το καταπράσινο τοπίο και τους γκρίζους βράχους.

 Η καλύτερη περίοδος είναι το καλοκαίρι.

worldwaterfalldatabase.com, simpleviewcms.com

9.Gullfoss Falls – Ισλανδία

Ο καταρράκτης δεν είναι σχετικά ψηλός αλλά αποτελείται από 2 επίπεδα. Το πρώτο τμήμα πέφτει στα δεξιά όπου χτυπά σε μια απότομη πλαγιά και ύστερα συνεχίζει στα αριστερά καταλήγοντας σε μια μεγάλη σκισμή χαραγμένη στη Γη.

Η κατάλληλη εποχή είναι το καλοκαίρι όπου οι πάγοι έχουν λιώσει.

https://guidetoiceland.imgix.net/404595/x/0/gullfoss-2?auto=compress%2Cformat&ch=Width%2CDPR&dpr=1&ixlib=php-3.3.0&w=1300&s=d9ac0a167940045251fdfdc42a6cc955

imgix.net

10.Angel Falls – Βενεζουέλα

Είναι ο ψηλότερος καταρράκτης του κόσμου με ύψος 980 μέτρα. Είναι τόσο ψηλός που το νερό εξατμίζεται μέχρι να φτάσει κάτω. Δεν δημιουργήθηκε ούτε από λιώσιμο πάγων ούτε από ποταμό αλλά από έντονη βροχόπτωση.

Οι κατάλληλοι μήνες είναι από τον Ιούλιο έως το Νοέμβριο.

tourismontheedge.com, beautifulworld.com

Ποιος καταρράκτης μπήκε στη λίστα σας?


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    10 καταρράκτες στον κόσμο που πρέπει να επισκεφτείς!