Loading

10 ιστορικά γεγονότα που μάθαμε αλλά ΔΕΝ ισχύουν!

svg10 Δεκεμβρίου, 2021Bee freeΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑΣΗ

Έχουμε διδαχθεί πολλά γεγονότα τόσο για την χώρα μας και τον πολιτισμό μας όσο και για άλλες χώρες και πολιτισμούς. Όμως, αποδεικνύεται ότι πολλά από αυτά δεν έχουν συμβεί στην πραγματικότητα αλλά είναι μύθοι που δημιουργήθηκαν στην πορεία.

1.Ο Δούρειος Ίππος δεν υπήρξε ποτέ.

Ο Δούρειος Ίππος ήταν ένα ξύλινο άλογο-κρύπτη που κατασκεύασαν οι Αχαιοί και το έστειλαν στο Τροία. Σκοπός αυτής της κατασκευής ήταν η άλωση της Τροίας, γι’ αυτό μέσα στο άλογο κρύφτηκαν στρατιώτες Αχαιοί και το έστειλαν σαν δώρο στους Τρώες. Ωστόσο, υπάρχουν αρχαιολογικά στοιχεία που δείχνουν ότι η Τροία κάηκε και ότι ο Δούρειος Ίππος είναι ένας μύθος από την Οδύσσεια του Ομήρου.

https://daskalemata.weebly.com/uploads/2/4/3/8/24387211/587392311.jpeg

daskalemata.weebly.com

2. Μετά από το κραχ του 1929 οι χρηματιστές δεν πηδούσαν από τα παράθυρα.

Η Μεγάλη Ύφεση του 1929 είναι ήταν το πιο καταστρεπτικό γεγονός στην ιστορία των ΗΠΑ. Χάθηκαν 30 δισεκατομμύρια δολάρια όμως αυτό δεν αποτέλεσε την αιτία για τις αυτοκτονίες. Ο μύθος που λέει ότι οι επενδυτές πηδούσαν από τα παράθυρα, δεν ισχύει καθώς υπάρχουν στοιχεία ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών στις ΗΠΑ του μήνες που ακολούθησαν το κραχ ήταν από τους χαμηλότερους του έτους.

3. Το μήλο δεν έπεσε στο κεφάλι του Νεύτωνα

Ο μύθος λέει ότι ο Ισαάκ Νεύτωνας καθόταν κάτω από μια μηλιά στο σπίτι του και δημιούργησε τον νόμο της βαρύτητας όταν ένα μήλο έπεσε στο κεφάλι του. Όντως καθόταν κάτω από την μηλιά στο πατρικό του όταν του ήρθε η επιφοίτηση, όμως το μήλο έπεσε δίπλα του και όχι πάνω στο κεφάλι του.

digitallife.gr

4. Ο Χριστόφορος Κολόμβος δεν ανακάλυψε την Αμερική

Ο Χριστόφορος  Κολόμβος επέμενε ότι αυτό που είχε ανακαλύψει ήταν οι δυτικές ακτές της Ασίας. Όμως ο Αμέριγκο Βεσπούτσι (από τον οποίο πήρε και το όνομα της η Αμερική) ήταν ένας από τους πρώτους εξερευνητές που είπε πως επρόκειτο για μια εντελώς νέα ήπειρο. Στα γράμματά του ο Βεσπούτσι  λέει πως πήγε για πρώτη φορά στον Νέο Κόσμο το 1499, και αντιλήφθηκε πως δεν ήταν η Ασία, αλλά μια άλλη ήπειρος.

5. Ο Νέρωνας δεν έπαιζε βιολί όταν καιγόταν η Ρώμη

Ο μύθος λέει ότι ο Νέρωνας έβαλε φωτιά στην πόλη και έπαιζε βιολί καθώς καιγόταν. Αν και δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς τι έγινε τότε ένα είναι το σίγουρο: ο Νέρωνας δεν θα μπορούσε να παίζει βιολί γιατί δεν υπήρχε τότε. Το βιολί δημιουργήθηκε χιλιάδες χρόνια μετά.

6. Η Μαρία Αντουανέτα δεν είπε ποτέ «Ας φάνε παντεσπάνι»

Πρώτη φορά που ειπώθηκε αυτή η φράση ήταν το 1765 στο βιβλίο Απολογίεςτου Ζαν Ζακ Ρουσώ. Όμως τότε δεν θα μπορούσε να το είχε πει γιατί ήταν μόλις 10 χρονών και δεν είχε πάει ακόμα στην Γαλλία.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3b/Marie_Antoinette_Adult4.jpg

wikimedia.org

7.Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος δεν κατάφερε να κάνει τον γύρο του κόσμου

Ο Μαγγελάνος θεωρείται ο πρώτος θαλασσοπόρος που κατάφερε να κάνει τον γύρο του κόσμου. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια γιατί σκοτώθηκε στις Φιλιππίνες και το υπόλοιπο ταξίδι το συνέχισε το πλήρωμα των 20 αντρών που είχαν απομείνει από τους 260.

8. 300 Σπαρτιάτες δεν υπερασπίστηκαν μόνοι τους τις Θερμοπύλες

Ενώ πράγματι υπήρξαν 300 Σπαρτιάτες που προστάτευαν τις Θερμοπύλες είχαν τουλάχιστον 4000 συμμάχους από πίσω. Αν και ο στρατός τους εξακολουθούσε να είναι πιο μικρός από των Περσών.

9.Οι μεσαιωνικές ζώνες αγνότητας δεν υπήρξαν ποτέ

Ήταν ένα σατιρικό σκίτσο της εποχής που τις έκανε διάσημες. Οι ζώνες που υπάρχουν στα μεσαιωνικά μουσεία στον κόσμο θεωρείται ότι κατασκευάστηκαν πολύ αργότερα και χρησίμευαν ως φάρσες.

10. Οι φεμινίστριες δεν έκαψαν τα σουτιέν τους

Το 1968 έγιναν πορεία ενάντια των αμερικανικών καλλιστείων και οι διαδηλώτριες ως ένδειξη διαμαρτυρίας πέταξαν στα σκουπίδια σουτιέν, τακούνια και γυναικεία περιοδικά αλλά δεν έβαλαν φωτιά στα σουτιέν τους.

  

mixanitouxronou.gr

Πηγές:

ethnos.gr, news247.gr, in2life.gr, huffingtonpost.gr


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    10 ιστορικά γεγονότα που μάθαμε αλλά ΔΕΝ ισχύουν!