Loading

10 φωτογραφίες που δείχνουν πως υπάρχει ακόμα ελπίδα!

svg19 Ιανουαρίου, 2021Bee freeΣΤΑΛΩ ΛΙΛΗ

Σε αντιπαραβολή του άρθρου μου «10 φωτογραφίες που δείχνουν πως η ανθρωπότητα ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ!», έρχομαι τώρα να σου πω και για το καλό, για την ελπίδα. Κι όλα αυτά γιατί δεν πρέπει σε ένα κόσμο γεμάτο εξαιρέσεις, να είμαστε μηδενιστές. Κάθε Γιανγκ, έχει και το Γιν του. Δηλαδή, όπου υπάρχει κακό θα υπάρχει πάντα και καλό. Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος να μισεί, γιατί έτσι δεν μπορεί να συνεργαστεί και να δουλέψει για την βελτίωση των πραγμάτων.

Μακάρι να απολαύσεις, μέσα σε όλα αυτά που ζούμε, αυτές τις δόσεις καλοσύνης, για να μην ξεχνάς ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. ?

creta24.gr

Διασώστες βρίσκουν ζωντανή την Αϊντά, ένα 4χρονο κορίτσι, κάτω από τα ερείπια που προκάλεσε σεισμός στην Σμύρνη, μετά από σχεδόν 4 μέρες χωρίς νερό.

https://static.in2life.gr/media/pics/pics680/1190582-koureas-astegoi-680.jpg

static.in2life.gr

Κουρέας – Παναγιώτης Καραπιπέρης- περιποιείται άστεγους στην Αθήνα. Δεν «κερδίζει» κάτι, αλλά κερδίζει πολλά!

instagram.com

Είναι γελοίο που δε φαίνεται, σε όλους, απολύτως φυσιολογική αυτή η εικόνα. Δύο παιδιά διαφορετικής φυλής αγκαλιάζονται και παίζουν και δίνουν ένα μάθημα σε όσους βλέπουν χρώματα, αντί ανθρώπους. Ρατσιστής δε γεννιέσαι, γίνεσαι.

Υδραυλικός – Βασίλης Τζιγκούρας- φτιάχνει αναπηρικό καροτσάκι σε σκυλάκια για να μπορούν να απολαμβάνουν τις βόλτες τους, ανεμπόδιστα από τα κινητικά τους προβλήματα.

Thumbnail

mylife.com.cy

https://www.otherside.gr/wp-content/uploads/2011/10/diaswsi-zwwn-02.jpg

otherside.gr

Μετά από μια εξαντλητική αλλά επιτυχημένη προσπάθεια απόσβεσης πυρκαγιάς στην Αυστραλία, πυροσβέστης δίνει νερό σε κοάλα.

https://mothers.bbend.net/media/com_news/galleries/2018/02/11/6778/photos/full/kardioxeirourgos-2.jpg

mothers.bbend.net

Καρδιοχειρουργός -Shi Zhuo- ηρεμεί 2χρονο κοριτσάκι, λίγο πριν την εγχείρηση της, βάζοντας την να παρακολουθήσει καρτούν. Η Ιατρική θα πρέπει να είναι όνειρο μόνο όσων τη βλέπουν σαν λειτούργημα.

instagram.com

Ο αθλητής υπεραποστάσεων, Μάριος Γιαννάκου, με την 22χρονη Ελευθερία στη πλάτη του, την κορυφή του Ολύμπου. Μάριος: «την ζωή πρέπει να την ζούμε χωρίς φόβο». Δέος.

https://alithinesgynaikes.gr/wp-content/uploads/2020/09/120492002_10224386789721895_4429359811993404404_n.jpg

alithinesgynaikes.gr

Το παιδί στη φωτογραφία χτύπησε στο αμάξι του κύριου, γιατί οδηγούσε ένα παλιό ποδήλατο με χαλασμένα  φρένα. Ο κύριος, αποφασίζει να του πάρει καινούργιο ποδήλατο. Δεν είναι τι μας συμβαίνει στη ζωή. Είναι η στάση μας απέναντί του.

https://www.prlogos.gr/wp-content/uploads/2017/11/zeugari.jpg

prlogos.gr

Η πραγματική αγάπη των υποχωρήσεων, αυτή που διαρκεί, υπάρχει ακόμα. Συνέχισε να ψάχνεις ?

http://www.topontiki.gr/sites/default/files/styles/article_main/public/article/2015-09/prosgyges.jpg?itok=cRFxz9uG

topontiki.gr

Κοριτσάκια πρόσφυγες χαρούμενες, αφού έχουν παραλάβει λούτρινα από εθελοντές.

«Έχε το νου σου στο παιδί. Γιατί, αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα…»

Αυτοί κι άλλοι πολλοί άνθρωποι, ήρωες αφανείς της καθημερινότητας, με κάνουν να μην χάνω την πίστη μου για την αξία που έχει να επιλέγεις το καλό. Το σύστημα αυτό, που γεννά την αδικία και τρέφεται από την αδιαφορία και τον εγωισμό, γίνεται τόσο αδύναμο κάθε φορά που κάποιος βάζει τέλος σε ένα φαύλο κύκλο κακίας. Κάθε φορά που ένας άνθρωπος αρνείται να αφήσει τον εαυτό του να νοιαστεί για την μονάδα του και μόνο, γεννιέται ξανά η ελπίδα, σαν κηλίδα σε ένα χάρτη. Ακόμα και η πιο μικρή αλλαγή της καθημερινότητάς σου προς το θετικό, βοηθά να μετατραπεί αυτός ο πλανήτης σε έναν χάρτη γεμάτο κηλίδες ελπίδας. Η χαρά, η καλοσύνη, η απλοχεριά είναι θετική ενέργεια και η θετική ενέργεια ανακλάται και επιστρέφει. Θέλω καλύτερες μέρες, απαιτώ ηλιαχτίδες στον ουρανό. Με φάρο λοιπόν, αυτούς τους όμορφους ανθρώπους, ας μην αφήσουμε την ελπίδα να χαθεί!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

ΣΤΑΛΩ ΛΙΛΗ

Περίεργη, Ελεύθερη, Ρομαντική, Γλωσσού, έτοιμη να -διανύσει αν χρειαστεί- όλο τον κόσμο για να δει, να νιώσει, να πάθει, να μάθει.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    10 φωτογραφίες που δείχνουν πως υπάρχει ακόμα ελπίδα!