Loading

10 φωτογραφίες που δείχνουν πως η ανθρωπότητα ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ!

svg25 Σεπτεμβρίου, 2020Bee freeΣΤΑΛΩ ΛΙΛΗ

Μερικές φορές απορώ πώς είναι εφικτό 7δις κόσμος να αγνοεί καθημερινά ότι δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ευκαιρίες, να αγνοεί τις επιπτώσεις των πράξεων του παγκόσμια, να αγνοεί τα πάντα πέραν από το προσωπικό του όφελος. Δεν πιστεύω πια ότι είμαι ονειροπόλα, πιστεύω ότι σκέφτομαι λογικότατα, ότι αυτό που ζούμε ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να δημιουργήσουμε ως ανθρώπινος πολιτισμός (! ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ).

1. ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Για ‘σένα ίσως είναι δεδομένο, θα ξυπνήσεις, θα βουρτσίσεις τα δόντια σου και θα πας σχολείο. Αυτά τα παιδιά ωστόσο, για να εξασφαλίσουν τα χρειώδη στην οικογένειά τους, αναγκάζονται να δουλεύουν ώρες ατελείωτες για πενταροδεκάρες στερούμενοι τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα.

2.bp.blogspot.com

2. ΝΟΜΙΜΗ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ

Στο όνομα της «αυτοπροστασίας», του «χόμπι», περίπου 3 εκατομμύρια μαθητές εκτίθενται στον κίνδυνο των λεγόμενων «school shootings» κυρίως στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες. Σε αυτό το νούμερο θα πρέπει να προσθέσουμε και τα άτομα το οποία δολοφονούνται εκτός του χώρου του σχολείου, από διεστραμμένους που νομίζουν ότι μπορούν να καθορίσουν αν η ζωή αξίζει ή όχι.

Στιγμιότυπο από το τραγούδι των The Black Eyed Peas – BIG LOVE

3. και 4.  COVID-19

i.ytimg.com

Από τη μια βλέπουμε την επίδραση της πανδημίας στους παρατημένους από την πολιτεία, τους άστεγους. Εκτεθειμένοι, χωρίς τα βασικά. Η υγεία ΔΕΝ είναι προνόμιο λίγων.

doctorarity.gr

Από την άλλη βλέπουμε τους εργαζόμενους στην υγεία που προσπαθούν με τα λιγοστά μέσα που διέθεσαν οι κυβερνήσεις στις περισσότερες χώρες για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της πανδημίας. Είναι λυπηρό να σπαταλά μια χώρα τεράστια χρηματικά ποσά για να εισάγει όπλα ή για να πληρώνει τράπεζες και να αφιερώνει ψίχουλα για την υγεία των πολιτών της.

5. Και 6. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Μπορώ να βρω χιλιάδες εικόνες από ποτάμια με ρύπανση, από πετρελαιοκηλίδες, από φωτιές, χημικά που καταλήγουν σε δάση, θάλασσες, λίμνες, από εργοστάσια που παράγουν καυσαέρια, από σκουπιδότοπους και άλλα πολλά, αλλά αυτό δεν έχει κανένα νόημα επειδή ξέρεις πιο πολλά για όσα προκαλούν την καταστροφή της φύσης από ότι νομίζεις. Δεν λιώνουν μόνοι τους οι πάγοι, δεν αλλάζει μόνο του το κλίμα, δε δηλητηριάζεται μόνη της η γη.

perierga.gr

Σε συνέχεια με το προηγούμενο, δεν εξαφανίζονται ραγδαία από μόνα τους τα ζώα, δεν πεινούν επειδή καταστρέφουν αυτά τον βιότοπό τους και τα υπόλοιπα ήδη από τα οποία τρέφονται.

Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή εμείς βάζουμε το λιθαράκι μας κάθε μέρα για επωφεληθούμε οικονομικά.

https://www.instagram.com/p/B_OHEyzgOS0/?hl=el

7. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Οι βάρκες που κάποιοι με χαράτσια τους εξασφαλίζουν μια θέση, μοιάζουν γι’ αυτούς βάρκες της ελπίδας που μετατρέπονται σε βάρκες της κολάσεως. Όταν η χώρα σου δεν μπορεί να σε φιλοξενήσει πλέον λόγω πολέμου, αναγκάζεσαι να φύγεις. «Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα του, εκτός αν πατρίδα είναι το στόμα ενός καρχαρία
τρέχεις προς τα σύνορα μόνο όταν βλέπεις ολόκληρη την πόλη να τρέχει κι εκείνη..» (απόσπασμα από το ποίημα της
 Ουαρσάν Σάιρ «Home» για τους πρόσφυγες)

Κάθε μέρα μαθαίνουμε για μια καινούρια τραγωδία. Ανθρώπινες ζωές χάνονται σε πελάγη, παιδιά βρίσκονται σε μια άγνωστη χώρα χωρίς γονείς, γονείς μένουν λόγω της μετανάστευση χωρίς παιδιά ενώ ταυτόχρονα οι χώρες που επεμβαίνουν στον τόπο τους χαίρονται τα εδάφη τους και τα απομυζούν οικονομικά.

Aris Messinis/Agence France-Presse — Getty Images

8. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

“Racism isn’t getting worse, it’s getting filmed” – Will Smith

«Ο ρατσισμός δεν χειροτερεύει, απλά τώρα καταγράφεται.» – Γουίλ Σμίθ

Είναι λυπηρό εν έτει 2020 να χρειάζεται κάποιοι άνθρωποι να παλεύουν ακόμα για τα δικαιώματά τους, ακόμα και ενάντια στις αρχές. Είναι εξωφρενικό να μην μεταχειρίζονται με τον ίδιο τρόπο με τους άλλους ανθρώπους, λόγω κάποιου εξωτερικού χαρακτηριστικού τους, της καταγωγής τους ή λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.

socialvine.co

9. ΜΟΝΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ

Είναι κάτι που εμένα προσωπικά με λυπεί ιδιαίτερα… Το πώς φερόμαστε στα παιδιά και στους ηλικιωμένους, φανερώνει πάρα πολλά για το χαρακτήρα μας. Πάνω από μισό εκατομμύριο ηλικιωμένων περνούν τα Χριστούγεννα μόνοι.

bbc.co.uk

10. ΚΡ(Ο)ΙΣΗ(/ΟΙ)

Και μέσα σε όλα αυτά, η τελευταία εικόνα που φανερώνει ότι η ανθρωπότητα κινδυνεύει, είναι η πολυτελής ζωή που κάνει το 1% του πληθυσμού της γης εις βάρος του υπόλοιπου 99%. Αν δεν σε προβληματίζει έστω και λίγο το ότι την ίδια στιγμή που κάποιος δεν έχει τα απαραίτητα, κάποιος άλλος χρειάζεται εκατομμύρια την μέρα για τις ανάγκες του, τότε δεν ξέρω πού αλλού να απευθυνθώ.

lh3.googleusercontent.com

Η νεολαία είναι πάντα το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας.  Ας αποδείξουμε πως η γενιά μας δε θα είναι το τέλος, αλλά η αρχή ενός καλύτερου και πιο ανθρώπινου μέλλοντος για όλους μας.  Το οφείλουμε στην γενιά που μας ακολουθεί.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

ΣΤΑΛΩ ΛΙΛΗ

Περίεργη, Ελεύθερη, Ρομαντική, Γλωσσού, έτοιμη να -διανύσει αν χρειαστεί- όλο τον κόσμο για να δει, να νιώσει, να πάθει, να μάθει.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    10 φωτογραφίες που δείχνουν πως η ανθρωπότητα ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ!