Loading

10 εύκολοι τρόποι για να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία!

svg21 Φεβρουαρίου, 2022HealthybeezΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΝΤΗ

Πολλοί από εμάς, εάν όχι όλοι μας, ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με στρεσογόνες καταστάσεις που επηρεάζουν την ανθεκτικότητα της ψυχικής μας υγειάς. Αυτός ο εσωτερικός κλονισμός μπορεί να εκφραστεί με κρίσεις πανικού, άγχος , ατονία, χαμηλή λειτουργικότητα κ.α. Πιο κάτω παρουσιάζονται 10 εύκολοι τρόποι που συντείνουν στην βελτίωση της ψυχικής υγείας και λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας στις διάφορες προκλήσεις της καθημερινότητας.

Διώξε τοξικούς ανθρώπους από την ζωή σου!

dribbble.com

Διώχνοντας τοξικά άτομα από κοντά μας ,εξαλείφουμε τα αποθέματα αμφιβολίας ή αδυναμίας που μας έχουν δημιουργήσει και ξαναγεμίζουμε το εγώ ,με καινούργιες εποικοδομητικές σκέψεις για εμάς.

Ζήτα για βοήθεια όταν την χρειάζεσαι!

kidshelpline.com.au

Σταμάτα να πιστεύεις ότι είσαι άτρωτος/η και μπορείς να διαχειριστείς μονός/η σου τα πάντα. Όταν ξεκινήσεις να μιλάς για τους προβληματισμούς σου και ζητήσεις βοήθεια από έμπιστα άτομα , θα προσέξεις ότι το περιττό άγχος θα μειωθεί σημαντικά.

Άκουσε τις ανάγκες του σώματος σου!

stephencoleclough.net

Πολλές φορές η ψυχική κούραση γίνεται ανιχνεύσιμη από διάφορα ψυχοσωματικά συμπτώματα. Αυπνίες, πονοκέφαλοι κ.α. μπορεί να είναι απάντηση κάποιων ψυχολογικών ανισορροπιών. Άκουσε το σώμα σου ,λοιπόν, και φρόντισε το προσφέροντας του πνευματική και σωματική ξεκούραση.

Θέσε όρια !

monday-8am.com

Είναι εντάξει να λες και μερικές φορές όχι ! Σταμάτα να γίνεσαι θυσία για όλους τους άλλους παραμερίζοντας τις δικές σου ανάγκες και θέλω. Άρχισε να θέτεις ως προτεραιότητα την αυτοεκτίμηση σου , κάνοντας στους υπολοίπους σαφή τα όρια σου.

Βάζε στόχους με μικρά βήματα κάθε φορά

brojid.com

Μάθε να εφαρμόζεις μικρούς έξυπνους στόχους κάθε φορά. Με σταδιακά βήματα αποθηκεύεις σημαντικά ποσοστά ενέργειας για τον επόμενο σου στόχο, μέχρι την τελική επίτευξη που επιθυμείς.

Μην καταπιέζεις τα συναισθήματα σου!

everydayhealth.com

Το να θάβεις τα συναισθήματα σου θεωρείται ένα τεράστιο λάθος. Μάθε να εκφράζεσαι, διεκδικώντας τις επιθυμίες σου χωρίς φόβο. Με αυτό τον τρόπο θα επιτύχεις μια πιο ήρεμη και ορθή διαχείριση.

Βρες δραστηριότητες που σε κάνουν χαρούμενο/η!

Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους για ισορροπημένη ψυχική υγεία είναι η εύρεση χόμπι και διάφορων δραστηριοτήτων. Σε γενικές γραμμές το να ασχολείσαι με καινούργια ερεθίσματα βοηθά στην εκτόνωση αρνητικών συναισθημάτων και στην διεύρυνση του πνεύματος.

Απέκτησε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής!

Με μια ισορροπημένη διατροφή και επαρκή εξάσκηση προσφέρεις στον εαυτό σου ενέργεια για τις απαιτήσεις της καθημερινότητας και εξασφαλίζεις αντοχή για λογική διαχείριση τυχών προβληματισμών.

Κοινωνικοποιήσου!

dreamstime.com

Προσπάθησε να γνωρίσεις καινούργια άτομα , να βγαίνεις με φίλους και να είσαι ανοικτός/η για συζητήσεις ευρύτερα. Σε βοηθά να αναπτύξεις αυτοπεποίθηση , να ενισχύσεις την αυτό -εικόνα σου και φυσικά να συμμερίζεσαι τους προβληματισμούς ή τις απόψεις σου με τους υπόλοιπους.

Βελτίωσε την ποιότητα του ύπνου σου!

celestlife.com

Ο ύπνος έχει άμεση επίδραση και αντίκτυπο στην ψυχολογία μας. Η μη επαρκής ξεκούραση ή η λανθασμένη ρουτίνα μπορεί να προκαλέσει πολλές μεταπτώσεις στη ψυχοσωματική μας υγεία. Αντίθετα, ένας ορθός και ξεκούραστος ρυθμός ύπνου συντείνει στην βελτίωση και σταθερότητα των συναισθημάτων.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: news.iium.edu.my

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΝΤΗ

Φοιτήτρια ψυχολογίας και αρθρογράφος στον ελεύθερο μου χρόνο. Συχνά συνδυάζω τις δυο αυτές ενασχολήσεις μου. Λατρεύω τα έξυπνα αστεία, τα γλυκά και τις σπαζοκεφαλιές. Ωστόσο, το βασικότερο χαρακτηριστικό μου γνώρισμα θα έλεγα είναι η δημιουργικότητα μου, την οποία ευελπιστώ να ανακαλύψετε μέσα από τα άρθρα μου…

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    10 εύκολοι τρόποι για να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία!