Loading

10 δικαιολογίες των μαθητών στο φροντιστήριο!

Όλοι μας πλέον πηγαίνουμε φροντιστήρια, καλώς ή κακώς. Περνούμε πολλές ώρες με τους φροντιστές μας, πολλές φορές έχοντας εργασίες για παράδοση. Όπως είναι ανθρώπινο, μπορεί να ξεχάσουμε ή να μην προλάβουμε να έχουμε τις εργασίες αυτές έτοιμες εγκαίρως. Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες φορές που απλά αγνοήσαμε τις παραδοτέες εργασίες, λέγοντας μία φτηνή δικαιολογία, νομιζόμενοι πως δεν την έχει ακούσει ξανά ο καθηγητής. Να λοιπόν μερικές απ’ αυτές:

1. Το ξέχασα στο γραφείο μου

Παραδεχτείτε το. Όλοι το έχουμε πει. “Το ξέχασα στο γραφείο μου την ώρα που έλυνα τις ασκήσεις”. Δεν λέω, μπορεί όντως να συμβεί, αλλά φαίνεται αυτός που είναι ξεχασιάρης, και αυτός που απλά βαριέται. Αυτή η δικαιολογία ανήκει στη ίδια κατηγορία με το “ο σκύλος μου, μου έφαγε το φυλλάδιο”.

2. Σας έδωσε το διαγώνισμα;

Η ερώτηση αυτή του φροντιστή, αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς κάθε μαθητή. “Όχι κυρία/ κύριε, δεν τα έχει διορθώσει ακόμα“, ελπίζοντας να ξεχάσει ο καθηγητής το διαγώνισμα αυτό, που παρεμπιπτόντως, ούτε οι γονείς μας το έχουν δει.

3. Εν η μάμμα μου που έφταιγε

Αυτή είναι η απάντηση στην ερώτηση “Γιατί άργησες;”. Όπως άλλωστε λέει και το πασίγνωστο κυπριακό τραγούδι “εν η μάνα μου που φταίει”, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, στο πίσω μέρος του μυαλού μας ξέρουμε ότι κοιμηθήκαμε λίγο περισσότερο. Το ψέμα αυτό προδίδει εύκολα εμάς τους μαθητές, αφού φαίνονται στο πρόσωπό μας οι πέντε ώρες ύπνου. Για τους πιο φαντασιόπληκτους, οι ατάκες “χάλασε το αυτοκίνητο”, “μας λήστεψαν” και “έχασα τον σκύλο μου”, συνοδεύουν κάθε αργοπορημένη άφιξή τους στο φροντιστήριο και στο σχολείο, από τα παιδικά τους χρόνια.

4. Θα φύγω 30′ πιο νωρίς.

Μόνο για σήμερα θα πρέπει να φύγω πιο νωρίς γιατί έχω κάπου να πάω“. Μέσα σου ξέρεις πως ή απλά θέλεις να πας σπίτι, ή έχεις μια έξοδο προγραμματισμένη, παρακαλώντας να είναι σύμφωνος ο καθηγητής και να μην σε καθυστερήσει.

5. Ήμουν άρρωστος

“Ήμουν πάρα πολύ άρρωστος/η, και δεν μπόρεσα να κάνω την άσκηση”. Παίρνεις για λίγο το ύφος του αρρώστου , ελπίζοντας να δείξει κατανόηση ο καθηγητής σου, για τη κατά νου ασθένειά σου”. Ο γιατρός μου είπε να ξεκουραστώ“. Όλοι υπακούνε στις εντολές του γιατρού!

6. Είχαμε πολλά διαγωνίσματα

Σε περίοδο διαγωνισμάτων, αυτή είναι η νούμερο ένα δικαιολογία των μαθητών στο φροντιστήριο. Μιας και για τους φροντιστές προτεραιότητα έχει το σχολείο, θυμώνουν από μέσα τους, και προσπαθούν να το πιστέψουν, όσο ψεύτικο κι αν ακούγεται.

7. Δεν θα έρθω γιατί έχω ραντεβού στο γιατρό!

Κανένας δεν μπορεί να σου κάνει παρατήρηση γιατί θα πας σε γιατρό, άρα σε έκτακτη ανάγκη που ο μαθητής θέλει να τελειώσει μια σειρά στο Netflix, ή να πάει για καφέ, ο γιατρός είναι η  πιο αποτελεσματική μέθοδος. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

8. Έχω γάμο!

Σε περίπτωση πρωινών μαθημάτων, αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μην εμφανιστείς. “Θα έχω γάμο την προηγούμενη νύχτα, άρα θα ξενυχτήσω”. Αν δεν μετακινήσει το μάθημα ο καθηγητής, είσαι τυχερός.

9. ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΘΗΜΑ;;;

Μπαίνεις στην τάξη και σε ρωτά ο φροντηστής “Πού ήσουν την Δευτέρα;” “ΜΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΘΗΜΑ; ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ!” με πρόσωπο γεμάτο υποτιθέμενο ξαφνιασμό! Για έξτρα επιτυχία, δείξτε ότι ξενερώσατε που χάσατε το μάθημα (pro tips)

10. Θέλουν βοήθεια οι γονείς μου

Σαν πρόθυμα παιδιά που είμαστε όλοι μας, δεν μπορούμε να αρνηθούμε στους γονείς μας, όταν αυτοί θέλουν βοήθεια (ακόμα και αν δεν έχουν ζητήσει γι’ αυτήν). “Έμεινα να βοηθήσω τους γονείς μου γιατί είχαμε επισκέψεις”.

Εννοείται πως αυτά συμβαίνουν στ’ αλήθεια, και μερικές φορές οι μαθητές δεν λέμε ψέματα. Όμως, αν δεν έχεις την δικαιολογία έτοιμη τι μαθητής είσαι; Είναι δικαιολογίες που διασώζονται γενιές τώρα, και πρέπει να κρατήσουμε την παράδοση! Προς όλους τους καθηγητές/φροντιστές, μην χάνετε την εμπιστοσύνη σας και κυρίως… την υπομονή σας! ?

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    10 δικαιολογίες των μαθητών στο φροντιστήριο!