Loading

10 αθλητικές ταινίες/σειρές στο Netflix που αξίζει να δεις.

To Netflix έχει μία πλούσια συλλογή από ταινίες και σειρές οι οποίες ικανοποιούν όλες τις προτιμήσεις. Όσο αφορά το αθλητικό είδος , υπάρχουν ντοκιμαντέρ, σειρές και ταινίες για όλα τα αθλήματα. Οπότε πάμε να δούμε 10 προτάσεις ταινιών και σειρών για τον αθλητισμό οι οποίες αξίζουν την προβολή.

10. The Last Dance (2020)

    Ένα ντοκιμαντέρ αφιέρωμα στην καριέρα του Michael Jordan και τους Chicago Bulls της δεκαετίας του ’90. Μία σειρά που σε βάζει στον κόσμο του NBA και αφηγείται όλη την ιστορία της ζωής του Jordan μέσα από υλικό που δεν έχει δει ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας.

 9. Anelka: Misunderstood (2020)

 Μία ταινία – ντοκιμαντέρ που αφορά το λεγόμενο κακό αγόρι του γαλλικού ποδοσφαίρου. Παρακολουθούμε την ζωή και καριέρα του Nicolas Anelka ο οποίος είχε μία πλούσια καριέρα σε ομάδες όπως η Chelsea και η Arsenal. Ο ποδοσφαιριστής συχνά παρουσιαζόταν ως αλαζόνας , αυτή η ταινία έρχεται να μας τον παρουσιάσει από μία άλλη πλευρά του και να μας δείξει ότι ίσως είναι παρεξηγημένος.

8. Pele (2021)

 Σε αυτή την ταινία-ντοκιμαντέρ βλέπουμε την περίοδο κατά την οποία ο Pele έγινε ο μόνος ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει κατακτήσει 3 φορές το Μουντιάλ. Παρακολουθούμε την άνοδό του από ένα νεαρό Super-star, σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο και εθνικό ήρωα σε μία Βραζιλία η οποία βρισκόταν σε καθεστώς δικτατορίας.

7. The English Game (2020)

Αυτή η σειρά εποχής μας δείχνει πως το ποδόσφαιρο έκανε τα πρώτα του βήματα στην Αγγλία και το πως το άθλημα μπήκε στην ζωή όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτου κοινωνικής τάξης.

6. Tony Parker: The Final Shot (2021)

Ταινία – Ντοκιμαντέρ αφιερωμένη στον Γάλλο μπασκετμπολίστα και θρύλο των San Antonio Spurs, Tony Parker. Παρακολουθούμε την ζωή και καριέρα του καθώς και το πως μπορεί ένας ευρωπαίος να μπει στον κόσμο του NBA.

5. Moneyball (2011)

Στην ταινία ακολουθούμε τον  Billy Beane τον οποίο υποδύεται ο Brad Pitt, σε μία προσπάθεια του να ενώσει μία ομάδα Baseball του Oakland βασισμένος σε στατιστικά και αναλύσεις. Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

4.  Formula 1: Drive to Survive (2019-)

  Σειρά -ντοκιμαντέρ η οποία μας χαρίζει πλάνα από τον κόσμο της Formula 1. Παρακολουθούμε στιγμιότυπα και συνεντεύξεις από διάφορες σεζόν και πρωταθλήματα.

3. Antoine Griezmann: The Making of a Legend (2019)

Μία ιδιαίτερη ταινία-ντοκιμαντέρ που αφορά έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος αγωνίζεται ακόμα. Ωστόσο έχει ενδιαφέρον αφού βλέπουμε τις δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσει ο Griezmann λόγω της σωματοδομής του. Γνωρίζουμε τον Γάλλο από τη παιδική του ηλικία μέχρι την στιγμή που έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2018.

2. The Playbook: A Coach’s Rules for Life (2020)

Μία μίνι σειρά η οποία έχει επίκεντρο τους προπονητές διάφορων αθλημάτων , στιγμές της ζωής τους καθώς και την φιλοσοφία τους.  Βλέπουμε στις οθόνες μας μεγάλες προσωπικότητες στον χώρο του αθλητισμού όπως οι José Mourinho και Doc Rivers, όπως και άλλους οι οποίοι εξιστορούν την δική τους οπτική και το πως έζησαν τις πιο έντονες στιγμές τους ως προπονητές.

1.I Am Ali (2014)

Σε αυτή την ταινία έχουμε πρόσβαση σε ηχητικά αρχεία και συνεντεύξεις του Mohamad Ali ,όπως και μαρτυρίες από την οικογένεια και φίλους τους από την αρχή μέχρι το τέλος της ζωής του. Έτσι γνωρίζουμε αυτόν τον μεγάλο Μποξέρ.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: passionateinmarketing.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    10 αθλητικές ταινίες/σειρές στο Netflix που αξίζει να δεις.